Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη επανεκδίδεται από τη Διόπτρα

Τα άπαντα του αγαπημένου συγγραφέα επανακυκλοφορούν και συστήνονται στις νεότερες γενιές.

Καζαντζάκης

Οι εκδόσεις Διόπτρα απέκτησαν τα δικαιώματα έκδοσης του συνολικού έργου του θρυλικού Νίκου Καζαντζάκη και κυκλοφορούν μία σειρά επανεκδόσεων προς τιμήν του. Η σειρά βιβλίων "Ο Καζαντζάκης στον 21ο αιώνα" δεν θα περιλαμβάνει μόνο το μέχρι στιγμής δημοσιευμένο έργο του λογοτέχνη, αλλά θα προσθέσει στη συλλογή το ακυκλοφόρητο μυθιστόρημά του "Ανήφορος", το οποίο φυλασσόταν στο Μουσείο Καζαντζάκη.

Όσοι κατάφεραν ήδη να διαβάσουν τον "Ανήφορο" αισθάνθηκαν συγκινημένοι, καθώς διέκριναν το χαρακτηριστικό ύφος του συγγραφέα και τον αφηγητικό δυναμισμό του βιβλίου, του οποίου πολλά στοιχεία είναι αυτοβιογραφικά και εμπλέκονται με τις εμπειρίες του Καζαντζάκη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Απώτερος σκοπός των νέων αυτών εκδόσεων είναι η εξοικείωση των νεότερων γενεών με το έργο του λογοτέχνη, καθώς εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο και αγγίζει βασικά θέματα που σχετίζονται με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης των εκδόσεων Διόπτρα, δηλώνει "νιώθουμε περήφανοι και ταυτόχρονα δέος απέναντι στο έργο που αναλάβαμε. Μια αίσθηση ανάγκης να δώσουμε στο αναγνωστικό κοινό κάθε ηλικίας και κυρίως στους νέους τη δυνατότητα του αναστοχασμού που έχει ανάγκη η εποχή μας. Στόχος των εκδόσεων Διόπτρα δεν είναι μόνο τα βιβλιοπωλεία, αλλά και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οτιδήποτε αφορά τον κόσμο των γραμμάτων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Λάτιν Νουάρ" ταξίδι δια μέσου του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου

Σε μια σπάνια περιήγηση στον χώρο και τον χρόνο της λογοτεχνίας και της Λατινικής Αμερικής μάς προσκαλεί το βιβλίο "Λάτιν Νουάρ" στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης διάβασε το "Σχετικά με το τίποτα" του Γούντι Άλεν και το βρήκε "μια έκρηξη γενναιοδωρίας"!

Στο "Διάβασα" αυτής της εβδομάδας, ο Ρένος Χαραλαμπίδης μιλά για την δια ζώσης αλλά και λογοτεχνική συνάντησή του με τον Γούντι Άλεν.

Τιμητική διάκριση για το εξώφυλλο του βιβλίου "Χαμένοι στον Χρόνο" που σχεδίασαν παιδιά

Το εξώφυλλο του "Χαμένοι στον Χρόνο", που εικονογράφησε η εικαστικός και παιδαγωγός Αγγελική Μπόζου, πήρε τιμητική διάκριση στα επετειακά ΕΒΓΕ 22.

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει το 8ο Παζάρι Βιβλίου

Το μουσείο στην Πειραιώς 138 φέρνει στους χώρους του ένα μεγάλο εύρος βιβλίων για την ιστορία και τη συλλογή του, ικανοποιώντας τον κάθε βιβλιοφάγο.

Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ντίνου Γιώτη "Club 23,4"

Για το βιβλίο θα συζητήσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Παύλος Μεθενίτης και ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος.

Βίβιαν Στεργίου: "Αν είχα γεννηθεί παλιότερα, δε θα κάναμε αυτήν την κουβέντα..."

Η Βίβιαν Στεργίου θεωρείται η συγγραφέας της γενιάς των millenials. Με το δεύτερο βιβλίο της, το "Δέρμα", επιβεβαιώνει αυτή την άποψη, με την πυκνότητα, το βάθος και το χιούμορ των διηγημάτων της.