Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη επανεκδίδεται από τη Διόπτρα

Τα άπαντα του αγαπημένου συγγραφέα επανακυκλοφορούν και συστήνονται στις νεότερες γενιές.

Καζαντζάκης

Οι εκδόσεις Διόπτρα απέκτησαν τα δικαιώματα έκδοσης του συνολικού έργου του θρυλικού Νίκου Καζαντζάκη και κυκλοφορούν μία σειρά επανεκδόσεων προς τιμήν του. Η σειρά βιβλίων "Ο Καζαντζάκης στον 21ο αιώνα" δεν θα περιλαμβάνει μόνο το μέχρι στιγμής δημοσιευμένο έργο του λογοτέχνη, αλλά θα προσθέσει στη συλλογή το ακυκλοφόρητο μυθιστόρημά του "Ανήφορος", το οποίο φυλασσόταν στο Μουσείο Καζαντζάκη.

Όσοι κατάφεραν ήδη να διαβάσουν τον "Ανήφορο" αισθάνθηκαν συγκινημένοι, καθώς διέκριναν το χαρακτηριστικό ύφος του συγγραφέα και τον αφηγητικό δυναμισμό του βιβλίου, του οποίου πολλά στοιχεία είναι αυτοβιογραφικά και εμπλέκονται με τις εμπειρίες του Καζαντζάκη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Απώτερος σκοπός των νέων αυτών εκδόσεων είναι η εξοικείωση των νεότερων γενεών με το έργο του λογοτέχνη, καθώς εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο και αγγίζει βασικά θέματα που σχετίζονται με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης των εκδόσεων Διόπτρα, δηλώνει "νιώθουμε περήφανοι και ταυτόχρονα δέος απέναντι στο έργο που αναλάβαμε. Μια αίσθηση ανάγκης να δώσουμε στο αναγνωστικό κοινό κάθε ηλικίας και κυρίως στους νέους τη δυνατότητα του αναστοχασμού που έχει ανάγκη η εποχή μας. Στόχος των εκδόσεων Διόπτρα δεν είναι μόνο τα βιβλιοπωλεία, αλλά και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οτιδήποτε αφορά τον κόσμο των γραμμάτων".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
27/01/2023

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.