Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη επανεκδίδεται από τη Διόπτρα

Τα άπαντα του αγαπημένου συγγραφέα επανακυκλοφορούν και συστήνονται στις νεότερες γενιές.

Καζαντζάκης

Οι εκδόσεις Διόπτρα απέκτησαν τα δικαιώματα έκδοσης του συνολικού έργου του θρυλικού Νίκου Καζαντζάκη και κυκλοφορούν μία σειρά επανεκδόσεων προς τιμήν του. Η σειρά βιβλίων "Ο Καζαντζάκης στον 21ο αιώνα" δεν θα περιλαμβάνει μόνο το μέχρι στιγμής δημοσιευμένο έργο του λογοτέχνη, αλλά θα προσθέσει στη συλλογή το ακυκλοφόρητο μυθιστόρημά του "Ανήφορος", το οποίο φυλασσόταν στο Μουσείο Καζαντζάκη.

Όσοι κατάφεραν ήδη να διαβάσουν τον "Ανήφορο" αισθάνθηκαν συγκινημένοι, καθώς διέκριναν το χαρακτηριστικό ύφος του συγγραφέα και τον αφηγητικό δυναμισμό του βιβλίου, του οποίου πολλά στοιχεία είναι αυτοβιογραφικά και εμπλέκονται με τις εμπειρίες του Καζαντζάκη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Απώτερος σκοπός των νέων αυτών εκδόσεων είναι η εξοικείωση των νεότερων γενεών με το έργο του λογοτέχνη, καθώς εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο και αγγίζει βασικά θέματα που σχετίζονται με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης των εκδόσεων Διόπτρα, δηλώνει "νιώθουμε περήφανοι και ταυτόχρονα δέος απέναντι στο έργο που αναλάβαμε. Μια αίσθηση ανάγκης να δώσουμε στο αναγνωστικό κοινό κάθε ηλικίας και κυρίως στους νέους τη δυνατότητα του αναστοχασμού που έχει ανάγκη η εποχή μας. Στόχος των εκδόσεων Διόπτρα δεν είναι μόνο τα βιβλιοπωλεία, αλλά και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οτιδήποτε αφορά τον κόσμο των γραμμάτων".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Phāea ξετυλίγει τα νήματα της ελληνικής κληρονομιάς στη Νηματουργία Μέντης Αντωνόπουλος ("Νema") του Μουσείου Μπενάκη

Η εκδήλωση "In Threads We Remember" αποτέλεσε μια γιορτή της ελληνικής κληρονομιάς των νημάτων και της πολιτισμικής μνήμης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/01/2026

"Στην 12η ΕΞΠΟΤΡΟΦ τα ελληνικά προϊόντα ανεβαίνουν στη σκηνή και ταξιδεύουν στον κόσμο"

Με όραμα και δυναμισμό, ο σεφ Γιώργος Τσαπάρας, υπεύθυνος γαστρονομίας της 12ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, μετατρέπει το "Μαγειρεύουμε Ελλάδα" σε ζωντανό εργαστήριο γεύσης, δικτύωσης και εξωστρέφειας.

Οι "Δεσμώτες" επιστρέφουν στην αρχική τους θέση, στην Εσπλανάδα του Φαλήρου

Το εύρημα ήλθε στο φως το 2016, το 2016, κατά τις ανασκαφές για την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στον χώρο του παλαιού ιπποδρόμου.

Η γάτα του μαγαζιού γίνεται κανόνας

Οι τετράποδοι φύλακες της Νέας Υόρκης παίρνουν την αναγνώριση που τους αξίζει, ένα νέο νομοσχέδιο νομιμοποιεί την "εργασία" για τις bodega cats.

Κάπως έτσι θα μοιάζει πολύ σύντομα η Ευελπίδων

Η χωροθέτηση του νέου σταθμού του μετρό, Δικαστήρια, αλλάζει την όψη και τη φυσιογνωμία της περιοχής στο βόρειο άκρο του Πεδίου του Άρεως και του Πάρκου Δικαστηρίων Ευελπίδων.

Σε τροχιά επανεκκίνησης το Εργαστήριο Κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Πρόκειται για έναν σπουδαίο χώρο της σύγχρονης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και μιας ζωντανής παράδοσης κεραμικής τέχνης.

Στον σταθμό Λαρίσης υπάρχει πια ένα διαφορετικό αθηναϊκό πάρκο

Κατά τη δημιουργία του επαναχρησιμοποιήθηκαν στοιχεία που προϋπήρχαν, φυτεύτηκαν 292 θάμνοι και 4 δέντρα, ενώ μειώνει την αισθητή θερμοκρασία στη γειτονιά.