Παραδόθηκε η νέα πεζογέφυρα επί της Λεωφόρου Μεσογείων στην Αγία Παρασκευή

Το έργο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

γέφυρα

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γ. Καραγιάννη, παραδόθηκε στους πολίτες η νέα σύγχρονη  πεζογέφυρα επί της Λεωφόρου Μεσογείων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής (ύψος ΙΚΑ), την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Αττικής και δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Η νέα πεζογέφυρα είναι η τρίτη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά έξι που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 13 εκ. ευρώ.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης μίλησε για την ολοκλήρωση ενός σημαντικό έργου "που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια και θα διευκολύνει τη μετακίνηση των πεζών και των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα, σε μια περιοχή κυκλοφοριακά επιβαρυμένη και επικίνδυνη, καθώς έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε στους πολίτες της Αττικής υποδομές που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα και προασπίζουν την ασφάλεια των πολιτών. Η Αττική περνάει σε μία νέα εποχή, σε αυτή του μέλλοντος" ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια δήλωσε πως στόχος είναι το συντομότερο δυνατόν να παραδοθούν στο κοινό και οι υπόλοιπες τρεις πεζογέφυρες που έχουν ενταχθεί στο της συγκεκριμένο πρόγραμμα, αυτές που είναι στη συμβολή Κηφισίας με την Πανόρμου, αλλά και στις δύο ακόμα στην περιοχή του Χαΐδαρίου, στις Σχολές Προβατά και στο Παλατάκι επί της Λ. Αθηνών.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα Αλίμου η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στη συμβολή της με την Καλαμακίου και η πεζογέφυρα στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".