Συζητήσεις για την ψυχική υγεία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το πολιτιστικό ίδρυμα συνεχίζει τη σειρά «Διαλόγων» του μιλώντας για τα προβλήματα και την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών.

ΙΣΝ

Οι σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες καθώς και ο εγκλεισμός κατέστησε το θέμα της ψυχικής υγείας ως ένα από τα σημαντικότερα. Επιστήμονες και ειδικοί τονίζουν ότι οι ψυχικές διαταραχές αποτελούν τον πυρήνα προβλημάτων υγείας και διατάραξης της καθημερινότητας των ατόμων. Οι "Διάλογοι για την Ψυχική Υγεία" του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου (5 μ.μ.) επιχειρούν να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν το κοινό σχετικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Στους "Διαλόγους" θα αναλυθεί το στίγμα που αποτυπώνεται σε άτομα με ψυχικές διαταραχές, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής τους παράλληλα με τη θετική επιστημονική πορεία του τομέα της ψυχιατρικής. Μια ομάδα ομιλητών θα θίξει αυτά τα ζητήματα και προσκαλεί τους συμμετέχοντες να μιλήσουν ανοιχτά για δικές τους εμπειρίες ή απόψεις γύρω από το θέμα.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Harold S. Koplewicz (Ιδρυτικός Πρόεδρος και Ιατρικός Διευθυντής του Child Mind Institute), Steve Kushner (Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Irving του Πανεπιστημίου Κολούμπια και στο Πολιτειακό Ψυχιατρικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης), Κωνσταντίνος Κώτσης (Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής), Μαρίνα Οικονόμου – Λαλιώτη (Καθηγήτρια Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Οι "Διάλογοι" συντονίζονται από την Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Για την παρακολούθηση του webcast μπορείτε να εγγραφείτε εδώ. Στείλτε τις δικές σας απορίες εδώ.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τρέξε για καλό σκοπό στο 10ο Wings for Life World Run

Ο μοναδικός αγώνας δρόμου επιστρέφει για 10η χρονιά και καλεί άτομα όλων των ηλικιών να τρέξουν μαζί με χιλιάδες δρομείς, από όπου κι αν βρίσκονται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Μη χάσετε το 29ο Καρναβάλι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη

Μετά από 3 χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, το μεγαλύτερο καρναβάλι της Αττικής είναι έτοιμο να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

Συζητήσεις για ισότητα, ιλλουμινισμό και την ιστορία του θεάτρου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Συνδυαστικά με τις διαλέξεις του ιδρύματος, θα πραγματοποιούνται "Απογεύματα Ποίησης" στο Café Merlin καθόλη τη διάρκεια του μήνα.

"Society Uncensored": Συζήτηση για τα προβλήματα και τις δυναμικές των Ρομά στη Στέγη

Πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης παρουσίαση της σειράς "Society Uncensored".

DMΜOs: To Υπουργείου Τουρισμού συστήνει ένα νέο καινοτόμο εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Το DMΜOs (Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών) θα συμβάλλει στην επίτευξη του οράματος η Ελλάδα να αποτελεί προορισμό και τις 365 ημέρες του έτους.

Εξερευνήστε τη βιοποικιλότητα του Εθνικού Κήπου

Διαδραστικοί χάρτες παρακινούν τους επισκέπτες να συμμετέχουν στη διερεύνηση του νερού ως φυσικού πόρου τόσο στην αστική περιοχή της Αθήνας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το μυθιστόρημα "Μια νύχτα του Αυγούστου" ζωντανεύει μέσα από την εκδήλωση "M’ ένα βιβλίο συζητώ"

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου παρουσιάζει τη διαδικτυακή εκδήλωση με εισηγήτρια την Πανωραία Καρανικολοπούλου.