Συζητήσεις για την ψυχική υγεία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το πολιτιστικό ίδρυμα συνεχίζει τη σειρά «Διαλόγων» του μιλώντας για τα προβλήματα και την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών.

ΙΣΝ

Οι σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες καθώς και ο εγκλεισμός κατέστησε το θέμα της ψυχικής υγείας ως ένα από τα σημαντικότερα. Επιστήμονες και ειδικοί τονίζουν ότι οι ψυχικές διαταραχές αποτελούν τον πυρήνα προβλημάτων υγείας και διατάραξης της καθημερινότητας των ατόμων. Οι "Διάλογοι για την Ψυχική Υγεία" του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου (5 μ.μ.) επιχειρούν να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν το κοινό σχετικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Στους "Διαλόγους" θα αναλυθεί το στίγμα που αποτυπώνεται σε άτομα με ψυχικές διαταραχές, αλλά και οι τρόποι αντιμετώπισής τους παράλληλα με τη θετική επιστημονική πορεία του τομέα της ψυχιατρικής. Μια ομάδα ομιλητών θα θίξει αυτά τα ζητήματα και προσκαλεί τους συμμετέχοντες να μιλήσουν ανοιχτά για δικές τους εμπειρίες ή απόψεις γύρω από το θέμα.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Harold S. Koplewicz (Ιδρυτικός Πρόεδρος και Ιατρικός Διευθυντής του Child Mind Institute), Steve Kushner (Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Irving του Πανεπιστημίου Κολούμπια και στο Πολιτειακό Ψυχιατρικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης), Κωνσταντίνος Κώτσης (Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής), Μαρίνα Οικονόμου – Λαλιώτη (Καθηγήτρια Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Οι "Διάλογοι" συντονίζονται από την Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Για την παρακολούθηση του webcast μπορείτε να εγγραφείτε εδώ. Στείλτε τις δικές σας απορίες εδώ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το "3 rooms" στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ολοκληρώνει με επιτυχία την καλλιτεχνική περίοδο 2021/22 παρουσιάζοντας μια νέα φιλόδοξη παραγωγή, με τρεις χορογραφίες σύγχρονου χορού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/05/2022

"Συχνότητες και μετασχηματισμοί": Μία συζήτηση με αφορμή την έκθεση στο Radio Athènes και τον χώρο τέχνης Μελάς Μαρτίνος

Το σημαντικό έργο των Μπία Ντάβου, Παντελή Ξαγοράρη και Peter Roehr, αλλά και τη σχέση τους με σύγχρονους/ες καλλιτέχνες/ιδες όπως η Tauba Auerbach παρουσίαστηκε στην έκθεση "Συχνότητες Ι ". Τέσσερις ιστορικοί μιλούν για τη συμβολή αυτών των δημιουργών και τη εντατική μελέτη των έργων τους.

14 πολιτιστικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στη γειτονιά της Κυψέλης

Ο Δήμος Αθηναίων φέρνει τον "Πολιτισμό στις Γειτονιές" μέσα από έναν πολλά υποσχόμενο κύκλο εκδηλώσεων.

"Οpen Call" της "Artworks" για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

H "Artworks" προσκαλεί νέους Έλληνες καλλιτέχνες και επιμελητές εκθέσεων να υποβάλουν την αίτησή τους στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

"Διαρκής Αναβολή: Μία συζήτηση για τη ζωγραφική" στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Με τους ζωγράφους Βαρβάρα Λιακουνάκου, Παναγιώτη Κεφαλά και Στέφανο Δασκαλάκη, σε συντονισμό του Θεόφιλου Τραμπούλη, Ανεξάρτητου Επιμελητή-Συμβούλου Εκδόσεων Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

"Άφιξη και εγκατάσταση των προσφύγων στην Αθήνα": Ο συγγραφέας Νίκος Ανδριώτης μιλάει για τα επακόλουθα της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία", συνεχίζει τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή δίνοντας έμφαση στην άφιξη των προσφύγων το φθινόπωρο του 1922 στον Πειραιά.

Νέος κύκλος διαλέξεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας στο Μέγαρο Μουσικής

"Η αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας μέσα από τη θερμοκοιτίδα D-Hub" αποτελεί τη θεματική των επερχόμενων ομιλιών, με καλεσμένους από διάφορα πεδία της επιστήμης.