Πρόσκληση για την υποβολή αιτημάτων Πολιτιστικών Επιχορηγήσεων δράσεων σύγχρονου πολιτισμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης ή και παροχής αιγίδας για το έτος 2022.

Πρόσκληση για την υποβολή αιτημάτων Πολιτιστικών Επιχορηγήσεων δράσεων σύγχρονου πολιτισμού shutterstock

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης ή και παροχής αιγίδας για δράσεις Σύγχρονου Πολιτισμού, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του 2022, στο πλαίσιο της στήριξης και ανάδειξης δράσεων πολιτιστικών φορέων.

Οι προσκλήσεις για επιχορήγηση ή/και παροχή αιγίδας αφορούν εννιά κατηγορίες.  Μπορούν να γίνουν αιτήσεις για κινηματογραφικές και οπτικοακουστικές δράσεις και κινηματογραφικών φεστιβάλ, δράσεις στον χώρο του βιβλίου, των Γραμμάτων και της φιλαναγνωσίας, πολυθεματικά Φεστιβάλ.

Είναι εφικτό, επίσης, να αιτηθούν ομάδες κλασικού και σύγχρονου χορού (με σκοπό την υλοποίηση παραγωγών, φεστιβάλ, περιοδειών, εκδηλώσεων), επαγγελματικά σχήματα θεάτρου (με σκοπό την υλοποίηση θεατρικών παραγωγών, φεστιβάλ, περιοδειών, εκδηλώσεων) και μουσικές παραστάσεις, φιλαρμονικές, φεστιβάλ μουσικής, περιοδείες και εκδηλώσεων μουσικής

Τέλος, πολιτιστικές δράσεων και προγράμματα για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών,  δράσεις εικαστικών τεχνών, αρχιτεκτονικής, φωτογραφίας και design και δράσεις μουσείων και πινακοθηκών είναι δυνατόν να λάβουν επιχορήγηση.

Οι Προσκλήσεις αφορούν επιχορήγηση ή/και παροχή αιγίδας για πολιτιστικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν ή θα ξεκινήσει η υλοποίηση τους στη διάρκεια του έτους 2022 και απευθύνονται σε μη κερδοσκοπικά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού ή Δημοσίου Δικαίου, με πολιτιστικούς ή/και κοινωφελείς σκοπούς, σύμφωνα με το καταστατικό τους. Προϋπόθεση για την υποβολή πρότασης, είναι η εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων.

Οι ήδη εγγεγραμμένοι φορείς στο Μητρώο θα πρέπει να έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του φορέα ώστε αυτά να είναι ορθά και πλήρη κατά τον χρόνο κατάθεσης της πρότασης. Οι μη εγγεγραμμένοι φορείς, προκειμένου να εγγραφούν, θα πρέπει έως και τις 20 Φεβρουαρίου να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία. Ως καταληκτική προθεσμία για την εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων λαμβάνεται υπόψη αποκλειστικά η ημερομηνία αποστολής της υπεύθυνης δήλωσης εγγραφής στο e-mail dpde@culture.gr ή η ημερομηνία ταχυδρομικής αποστολής της και όχι η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της ταυτότητας του Φορέα.

Οι φορείς θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες υποβολής της πρότασης καθώς και τις συχνές  ερωτήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να υποβάλουν την πρότασή τους ηλεκτρονικά από την  μέχρι την 1η μέχρι την  28η Φεβρουαρίου. Κάθε φορέας έχει τη δυνατότητα υποβολής ενός αιτήματος στο σύνολο των προσκλήσεων του παρόντος προγράμματος. Περαιτέρω αιτήματα γίνονται δεκτά μόνο στο πλαίσιο άλλων προγραμμάτων (όπως του προγράμματος "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”), τα οποία πραγματοποιούνται μέσω διακριτής διαδικασίας. Με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων, δεν γίνεται δεκτό κανένα αίτημα για αντικατάσταση στα επισυναπτόμενα αρχεία των υποβληθεισών προτάσεων στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων.

Το περιεχόμενο των προτάσεων θα πρέπει να ανταποκρίνεται αποκλειστικά στο αντικείμενο της πρόσκλησης βάσει της κυρίαρχης θεματικής τους. Η αξιολόγηση των προτάσεων και η σχετική γνωμοδότηση θα γίνει από Γνωμοδοτικές Επιτροπές, εξειδικευμένες ανά πρόσκληση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Open call για το νέο Διαγωνισμό φωτογραφία με τίτλο "Η Ελλάδα ένα κινηματογραφικό στούντιο "

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας - ΕΚΟΜΕ A.E ανακοινώνει την έναρξη του διαγωνισμού με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας ως τοπίου ιδανικού για γυρίσματα.

Ξεκινά η υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα "Όλη η Πόλη μια Σκηνή"

Για την κατάρτιση του προγράμματος και προκειμένου να ενισχυθούν η καλλιτεχνική παραγωγή και οι άνθρωποι του πολιτισμού, ο Δήμος Αθηναίων θα εντάξει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στο πρόγραμμα του.

Εγκαίνια της έκθεσης "Ανοιχτοί Ορίζοντες - Αρχαία Ελληνικά Ταξίδια και Επαφές" στο Μουσείο της Μελβούρνης από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παραβρέθηκε στη Μελβούρνη για τα εγκαίνια της έκθεσης "Ανοιχτοί Ορίζοντες - Αρχαία Ελληνικά Ταξίδια και Επαφές" στο Μουσείο της πόλης.

Συνεργασία της Υπουργού Λίνας Μενδώνη με τις Εθνικές Επιτροπές της Αυστραλίας για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Συνάντηση με τις Ομογενειακές Κοινότητες στο Σίδνεϊ, για την στήριξη των δράσεων τους για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού.

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 12ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Εκδηλώσεις από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.