Δήμος Αθηναίων: Αποζημιώσεις για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρων στην κακοκαιρία

Χιονοστιβάδα αποζημιώσεων προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς», με τις αντιδράσεις των πολιτών να είναι εξίσου σφοδρές με τον χιονιά. Δείτε πώς μπορείτε να καταθέσετε αίτηση, εάν το όχημά σας υπέστη ζημιές από πτώση δέντρων και κλαδιών.

Χιόνι Δήμος Αθηναίων


Παρά τις όποιες προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για το φαινόμενο κακοκαιρίας που ακούει –κατά ειρωνικό τρόπο– στο όνομα "Ελπίς", δεν ήταν έγκαιρη η αποφασιστική απόκριση του κρατικού μηχανισμού για αναστολή λειτουργίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα το "λάθος" της Δευτέρας να οδηγήσει σε μια χιονοστιβάδα προβλημάτων, τα οποία με τη σειρά τους έφεραν μια εξίσου μεγάλη χιονοστιβάδα αποζημιώσεων, προς κατάσβεση των αντιδράσεων που προκλήθηκαν. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε και ο Δήμος Αθηναίων την κατάθεση αποζημιώσεων σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων υπέστησαν ζημιές.

Συγκεκριμένα, κατ’ εντολή του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, οι υπηρεσίες του δήμου αντιμετωπίζουν κατά προτεραιότητα τις αιτήσεις αποζημίωσης που κατατίθενται για ζημιές που προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων και κλαδιών. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο διάστημα τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων είχαν προβεί στα απαραίτητα κλαδέματα εν όψει του χειμώνα και της σφοδρής κακοκαιρίας, αλλά ο όγκος του χιονιά προκάλεσε και πάλι προβλήματα. 

Πώς μπορώ να κάνω αίτηση για αποζημίωση;

Προϋπόθεση για την υποβολή των αιτήσεων είναι τα οχήματα να βρίσκονταν σταθμευμένα είτε σε κοινόχρηστο χώρο, είτε σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του Δήμου. Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους προς την αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, στη διεύθυνση d.pras.ast.panidas@athens.gr ή να απευθύνονται στη Διεύθυνση Πρωτοκόλλου του Δήμου (Λιοσίων 22 – 2ος όροφος). Αμέσως μετά την παραλαβή της αίτησης, η Διεύθυνση Πρασίνου θα ζητήσει από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο στο Μουσείο: Διαγωνισμός συγγραφής και παράστασης θεατρικού έργου από την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων

Παράταση για τον διαγωνισμό με τίτλο "Ιστορίες Μετακίνησης" που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με πηγή έμπνευσης τις συλλογές και την ιστορία επιλεγμένων πολιτιστικών χώρων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2022

Το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε ένα "φλογερό" εμβυθιστικό περιβάλλον

Η εικαστικός Δανάη Στράτου παρουσιάζει την καινούρια ατομική της έκθεση με τίτλο "Burning Issues - Merimbula".

Τις "Κυριακές στην Αθήνα" πάμε μουσείο!

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε απίθανες δράσεις.

Εθνικός Κήπος: Παραδόθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο τμήμα του

Ένα από τα πιο όμορφα τοπόσημα για την Αθήνα και τους κατοίκους της ανακτά τη χαμένη του αίγλη.

Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στο κέντρο της Αθήνας μαρτυρά τη φρίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Η έκθεση με τίτλο "Ο πόλεμος που δεν έπρεπε να είχε γίνει" καταδεικνύει μέσα από τα 57 στιγμιότυπα τις φρικαλεότητες του πολέμου, το δράμα των αμάχων που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται, αλλά και τις γενναίες και αδιάκοπες προσπάθειές τους να αντισταθούν στην καταστροφή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου.

Ξεκινά η υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα "Όλη η Πόλη μια Σκηνή"

Για την κατάρτιση του προγράμματος και προκειμένου να ενισχυθούν η καλλιτεχνική παραγωγή και οι άνθρωποι του πολιτισμού, ο Δήμος Αθηναίων θα εντάξει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στο πρόγραμμα του.