Δήμος Αθηναίων: Αποζημιώσεις για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρων στην κακοκαιρία

Χιονοστιβάδα αποζημιώσεων προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς», με τις αντιδράσεις των πολιτών να είναι εξίσου σφοδρές με τον χιονιά. Δείτε πώς μπορείτε να καταθέσετε αίτηση, εάν το όχημά σας υπέστη ζημιές από πτώση δέντρων και κλαδιών.

Χιόνι Δήμος Αθηναίων


Παρά τις όποιες προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για το φαινόμενο κακοκαιρίας που ακούει –κατά ειρωνικό τρόπο– στο όνομα "Ελπίς", δεν ήταν έγκαιρη η αποφασιστική απόκριση του κρατικού μηχανισμού για αναστολή λειτουργίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα το "λάθος" της Δευτέρας να οδηγήσει σε μια χιονοστιβάδα προβλημάτων, τα οποία με τη σειρά τους έφεραν μια εξίσου μεγάλη χιονοστιβάδα αποζημιώσεων, προς κατάσβεση των αντιδράσεων που προκλήθηκαν. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε και ο Δήμος Αθηναίων την κατάθεση αποζημιώσεων σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων υπέστησαν ζημιές.

Συγκεκριμένα, κατ’ εντολή του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, οι υπηρεσίες του δήμου αντιμετωπίζουν κατά προτεραιότητα τις αιτήσεις αποζημίωσης που κατατίθενται για ζημιές που προκλήθηκαν από πτώσεις δέντρων και κλαδιών. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο διάστημα τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων είχαν προβεί στα απαραίτητα κλαδέματα εν όψει του χειμώνα και της σφοδρής κακοκαιρίας, αλλά ο όγκος του χιονιά προκάλεσε και πάλι προβλήματα. 

Πώς μπορώ να κάνω αίτηση για αποζημίωση;

Προϋπόθεση για την υποβολή των αιτήσεων είναι τα οχήματα να βρίσκονταν σταθμευμένα είτε σε κοινόχρηστο χώρο, είτε σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του Δήμου. Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους προς την αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, στη διεύθυνση d.pras.ast.panidas@athens.gr ή να απευθύνονται στη Διεύθυνση Πρωτοκόλλου του Δήμου (Λιοσίων 22 – 2ος όροφος). Αμέσως μετά την παραλαβή της αίτησης, η Διεύθυνση Πρασίνου θα ζητήσει από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

2023 Ελευσίς: Οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και το όραμα της τελετής έναρξης

Δέκα από τους βασικούς σχεδιαστές του πολυμεσικού προγράμματος για την τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μας μιλούν για τις εμπνεύσεις και τα στοιχεία που ενσωμάτωσαν στα επιμέρους πρότζεκτ τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
30/01/2023

Η πρώην Βιοτεχνία Ελληνικών Μαντηλιών μεταμορφώνεται

Το ΥΠΠΟΑ δημιουργεί πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο παραδοσιακής τυποβαφικής τέχνης στο ιστορικό κτήριο του τυποβαφικού εργαστηρίουκ, στο Μεταξουργείο.

Η ώρα της Ελευσίνας: Μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό και τον Chris Baldwin όσο η πόλη βρίσκεται σε δημιουργικό αναβρασμό

Λίγες μέρες έμειναν για την πολυαναμενόμενη αυλαία των εκδηλώσεων του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Πριν κατηφορίσουμε για Ελευσίνα, όμως, μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, γενικό καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης, και τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Chris Baldwin, για το όραμά τους αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά το σχεδιασμό του καλλιτεχνικού προγράμματος και τη διοργάνωση της πλούσιας διήμερης τελετής έναρξης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Μπαζάρ βινυλίων στην Τεχνόπολη

Δύο αγαπημένα μπαζάρ στο κέντρο της Αθήνας, μια νέα έκθεση στη Στέγη και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 28/1 έως 3/2.

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.