Δημόσια πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για προγράμματα που προωθούν τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Η Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες επικεντρώνεται στην υλοποίηση προγραμμάτων στους τομείς της Ιστορίας, των Δημιουργικών Τεχνών και της Εκπαίδευσης.

Call for Proposals SNFPH

Η Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος του Πανεπιστημίου Κολούμπια (SNFPHI) απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για την υποστήριξη νέων ή υπαρχουσών δράσεων στην Ελλάδα που υλοποιούν τις ιδέες και τα οράματα των ανθρωπιστικών επιστημών και απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό. Η Πρωτοβουλία επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς: στην Ιστορία (π.χ., διατήρηση της ιστορικής μνήμης, προφορική ιστορία, πρακτικές αρχειοθέτησης, υλικός πολιτισμός )· στις Δημιουργικές Τέχνες (π.χ., παραστάσεις, επιμέλειες εικαστικών εκδηλώσεων, λογοτεχνία)· και στην Εκπαίδευση (π.χ., μαθησιακά μέσα, διδακτικά εργαλεία, εκπαιδευτικά παιχνίδια). 

Τα προγράμματα επιλέγονται για μία περίοδο 14 μηνών, αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου 2022. Η SNFPHI προσφέρει αρχικά ένα ποσό ύψους $ 8.000, που καλύπτει τις ανάγκες ανάπτυξης και υλοποίησης του έργου. Οι αποδέκτες της επιχορήγησης θα έχουν πρόσβαση σε επιπρόσθετη χρηματοδότηση για τη δημόσια παρουσίαση των έργων τους (π.χ., εκθέσεις, ανάπτυξη ιστοτόπων, βίντεο κ.τ.λ.) και θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια στο Ινστιτούτο Ιδεών και Φαντασίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια στο Παρίσι.

Η αίτηση υποβολής προτάσεων είναι διαθέσιμη εδώ.  Προτάσεις μπορούν να υποβληθούν στα ελληνικά ή στα αγγλικά μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Open call για το νέο Διαγωνισμό φωτογραφία με τίτλο "Η Ελλάδα ένα κινηματογραφικό στούντιο "

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας - ΕΚΟΜΕ A.E ανακοινώνει την έναρξη του διαγωνισμού με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας ως τοπίου ιδανικού για γυρίσματα.

06/05/2022

Ξεκινά η υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα "Όλη η Πόλη μια Σκηνή"

Για την κατάρτιση του προγράμματος και προκειμένου να ενισχυθούν η καλλιτεχνική παραγωγή και οι άνθρωποι του πολιτισμού, ο Δήμος Αθηναίων θα εντάξει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στο πρόγραμμα του.

"Οpen Call" της "Artworks" για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

H "Artworks" προσκαλεί νέους Έλληνες καλλιτέχνες και επιμελητές εκθέσεων να υποβάλουν την αίτησή τους στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 12ο International Micro μ Festival

Ανοιχτό κάλεσμα σε Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές με στόχο την ανάδειξη της ταινίας μικρού μήκους.

Εκδηλώσεις από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Έρχεται το 14ο Φεστιβάλ Λογοτεχνία εν Αθήναις

Με πλούσιο και ποικιλόμορφο πρόγραμμα διεξάγεται και φέτος το φεστιβάλ ΛΕΑ στην Αθήνα και τη Λευκάδα υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το "θραύσμα Fagan", τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα, μπορεί να μείνει για πάντα στην Αθήνα

Έγκριση από την Περιφέρεια της Σικελίας για την "αποδέσμευση" του αντικειμένου. Απομένει τώρα η τελική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.