"Γραμματισμοί": ένας διάλογος για τη μάθηση στα κοινωνικά δίκτυα του "Ianos"

Μια διαδικτυακή συζήτηση για το βιβλίο «Γραμματισμοί: μια σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση της μάθησης».

Ianos

Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 στις 6μ.μ. η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, οι Εκδόσεις Κριτική και το Εργαστήριο Γλωσσολογίας +ΜορΦωΣη διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το βιβλίο των Mary Kalantzis, Bill Cope, Νεκτάριου Στελλάκη & Ευγενίας Αρβανίτη, "Γραμματισμοί", μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στην παιδαγωγική των γραμματισμών στο πλαίσιο του σύγχρονου περιβάλλοντος των νέων τεχνολογιών και μέσων επικοινωνίας. Θα προλογίσει και θα συντονίσει η Ζωή Γαβριηλίδου, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας +ΜορΦωΣη, Αντιπρύτανης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στην παιδαγωγική των γραμματισμών στο πλαίσιο του σύγχρονου περιβάλλοντος των νέων τεχνολογιών και μέσων επικοινωνίας. Οι συγγραφείς εξετάζουν την ανάγνωση ως ευρεία και βαθιά κατανόηση των γραπτών κειμένων και τη γραφή ως παραγωγή κειμένων που ανταποκρίνεται στις κοινωνικοπολιτισμικές περιστάσεις επικοινωνίας. Στο βιβλίο εξετάζεται η πολυτροπικότητα των προφορικών και γραπτών κειμένων και για τον λόγο αυτό εξετάζονται κι άλλοι τρόποι επικοινωνίας όπως η οπτική, η ακουστική, η χειρονομιακή, η απτική και η χωροαντιληπτική.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Mary Kalantzis, Kαθηγήτρια, Τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωσης & Ηγεσίας (University of Illinois), Bill Cope, Καθηγητής, Τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωσης & Ηγεσίας (University of Illinois)
Γιώργος Ανδρουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Νεκτάριος Στελλάκης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Πανεπιστήμιο Πατρών), Ευγενία Αρβανίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Πανεπιστήμιο Πατρών).

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Η Mary Kalantzis είναι Kοσμήτορας του Κολεγίου Εκπαίδευσης του University of Illinois και Kαθηγήτρια στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωσης και Ηγεσίας του ιδίου πανεπιστημίου.

Ο Bill Cope είναι Καθηγητής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωσης και Ηγεσίας του University of Illinois.

Ο Νεκτάριος Στελλάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών, με γνωστικό αντικείμενο "Γραμματισμός και Διδακτικές Πρακτικές στην Πρώτη Σχολική Ηλικία".

Η Ευγενία Αρβανίτη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών, με γνωστικό αντικείμενο τη διαφορετικότητα και την ετερότητα στην εκπαίδευση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.