Ρεβεγιόν έως τις 2, χωρίς μουσική και ορθίους σε χώρους εστίασης και διασκέδασης - Δείτε τα νέα μέτρα

Σε ισχύ από αύριο τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης.

Χριστούγεννα στην Αθήνα

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον επισπεύδει την εφαρμογή των νέων μέτρων τα οποία θα ισχύσουν τελικά από αύριο στις έξι το πρωί και όχι στις 3 Ιανουαρίου όπως προβλεπόταν αρχικά.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης, μετά και από τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας.



Αναλυτικά όλα τα μέτρα
Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε πως διασκέδαση και εστίαση θα κλείνουν στις 12 το βράδυ, θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι σε τραπέζια των 6 ατόμων, ενώ απαγορεύεται και η μουσική. Ειδικά για το βράδυ του ρεβεγιόν, δηλαδή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα διασκέδασης και εστίασης θα κλείσουν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, αλλά με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Επίσης, απαγορεύονται τα πάρτι σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου θα εφαρμοστούν και όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν την περασμένη Δευτέρα:

- Υποχρεωτική σε εστίαση και διασκέδαση η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής από τους εργαζόμενους

- Υποχρεωτική η ενισχυμένη μάσκα (ΚΝ-95 ή FFP2) ή η διπλή στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

- Στα γήπεδα, θα επιτρέπεται μόνο το 10% των θεατών ανάλογα με τη χωρητικότητά τους και ανώτατο όριο σε κάθε περίπτωση τα 1.000 άτομα

- Η τηλεργασία επιστρέφει από 3 Ιανουαρίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό έως 50%, ενώ θα διατηρηθεί και το κυλιόμενο ωράριο

- Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο πακέτο μέτρων θα ισχύει τουλάχιστον έως τις 16 Ιανουαρίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασής τους σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο από τους ειδικούς.

Rapid Test
shutterstock

Τεστ πριν από τα γιορτινά τραπέζια
Επίσης, ο κ. Πλεύρης είπε ότι είναι καλό όλοι να κάνουν τεστ πριν από τα τραπέζια ακόμη και στα σπίτια.

Σχετικά με την κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας ανέφερε ότι νοσηλεύονται κυρίως όσοι έχουν πληγεί από τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά παράλληλα στην κοινότητα φαίνεται ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι η κυρίαρχη. Όπως σημείωσε, ακόμα πιέζεται το σύστημα από τη μετάλλαξη Δέλτα, "γι’ αυτό είμαστε σε πλήρη συμφωνία με τις ιδιωτικές δομές να μας παραχωρήσουν κλίνες και προσωπικό".

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, τονίζει ότι τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον και ζητά να μη διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις ότι τα εμβόλια δεν την καλύπτουν.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά.

πηγή: thetoc.gr   

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Στην επέτειο του "Όχι" λέμε "Ναι" στις ελληνικές γεύσεις

Την 28η Οκτωβρίου, μετά την παρέλαση και τους εορτασμούς της εθνικής μας γιορτής, στρώνουμε τραπέζι με γευστικό σύμμαχο τις μοναδικές προσφορές των σούπερ μάρκετ Μασούτης.

We are hiring! Editor @ athinorama

Το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ αναζητά δημοσιογράφο με ενδιαφέρον για την πόλη και τον πολιτισμό.

Η Βουλή συζητά για τη ζωή και το έργο του πρωτοπόρου Κωνσταντίνου Δοξιάδη

Μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του κύκλου "Πρόσωπα Άξια Τιμής".

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη

Συναυλίες, bars, World Pasta Day και όλα όσα σε περιμένουν στην πόλη τις επόμενες μέρες.

Όλα τα δωρεάν πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες

Φεστιβάλ ασιατικού φαγητού, προβολή μιας θρυλικής ταινίας, μουσεία για την 28η Οκτωβρίου, events για το Χάλογουιν και μερικά ακόμη πραγματάκια με ελεύθερη είσοδο.

Το 4ο ετήσιο συνέδριο της "Defence for Children International Greece" είναι γεγονός

Θέμα του φετινού συνεδρίου είναι η μετάβαση από την παιδική προστασία στη δικαιοσύνη.