Νέα μέτρα για τις γιορτές: Μάσκες παντού, φρένο στις εκδηλώσεις των δήμων, διπλή μάσκα σε super market και ΜΜΜ

Διά στόματος των Θάνου Πλεύρη και Γιάννη Οικονόμου ανακοινώθηκε το πρώτο «πακέτο» μέτρων για τις γιορτές και το ρεβεγιόν, ενώ αρχές του έτους έρχεται επόμενη ανακοίνωση, ανάλογα με το πώς θα κινηθούν τα δεδομένα με την μετάλλαξη Όμικρον.

Covid Ερμού Πανδημία

Όχι σε λοκντάουν και μηνύματα περιορισμένης εξόδου, αλλά σε αυστηρότερα μέτρα προχωράει η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να ελεγχθεί ο εκτροχιασμός της πανδημίας του Covid, ελέω της μετάλλαξης Όμικρον, για την οποία –όπως διευκρινίστηκε– θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα αντιμετώπισης εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών. Δύο φουρνιές από νέα μέτρα είναι στο πρόγραμμα, μετά τις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας, με το πρώτο "πακέτο" να τίθεται σε λειτουργία από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, αλλάζοντας τα πλάνα για τις μετακινήσεις και τον εορτασμό των Χριστουγέννων αλλά και του ρεβεγιόν.

Συγκεκριμένα, ακυρώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις των δήμων – τα χριστουγεννιάτικα πάρκα, τα παγοδρόμια κι οι λοιπές εγκαταστάσεις παραμένουν διαθέσιμες για το κοινό, αλλά δεν θα ισχύουν οι δράσεις, όπως η Νύχτα Ευχών που ήταν να γίνει στην πλατεία Κοτζιά από τον Δήμο Αθηναίων. Παράλληλα, υποχρεωτική θα είναι για το διάστημα των γιορτών η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ συγκεκριμένα για τα super market, λόγω της υψηλής κίνησης για τα τραπέζια των ημερών, αποφασίστηκε να απαιτείται διπλή μάσκα (ή μάσκες ΚΝ-95) απ’ τους πελάτες κατά την παραμονή τους στο χώρο. Το ίδιο μέτρο ισχύει για τους πολίτες που θα επιβιβάζονται σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Έκκληση προς τους πολίτες έκανε ο Θάνος Πλεύρης για την τρίτη –αναμνηστική– δόση (ακόμη και πριν από τη συμπλήρωση των έξι μηνών), ενώ πριν από τα τραπέζια των ημερών έγινε ισχυρή σύσταση για self-test. Να θυμίσουμε ότι κάθε πολίτης δικαιούται τελικά δύο, αντί για ένα, self-test αυτές τις ημέρες, τα οποία και παραλαμβάνει δωρεάν από τα φαρμακεία. 

Όσον αφορά το δεύτερο "πακέτο" μέτρων που θα ανακοινωθεί στις 3 Ιανουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της πανδημίας και τις συστάσεις των ειδικών που θα συνεδριάσουν στις 27 Δεκεμβρίου, διευκρινίστηκε ότι δεν επίκειται λοκνταουν αλλά αλλαγές ως προς το ωράριο λειτουργίας στη διασκέδαση, τις αθλητικές εκδηλώσεις και την τηλεργασία.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Είσαι για έναν ιστορικό περίπατο στο Φάληρο των Κωνσταντινουπολιτών;

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε άγνωστες ιστορίες της πόλης μέσα από μαρτυρίες και έρευνες για το Φάληρο της Κατοχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/12/2025

Τα μπαζάρ που παίζουν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας

Με μια επίσκεψη μπορείτε να βρείτε από βιβλία και χειροποίητα γλυκά ως κοσμήματα και ημερολόγια.

Χριστουγεννιάτικες γιορτές στις γειτονιές του Πειραιά με τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Χαρούμενες δραστηριότητες και δώρα, μικρές χειροτεχνίες και facepainting θα προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες έως την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το δεύτερο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

Ένα street party παίζει απόψε στη Μητροπόλεως

Απόψε, από τις 20:00, το κέντρο φορά τα γιορτινά του και γεμίζει μουσική και ρυθμό.