Depz: Μαντήλια με εικαστική υπογραφή

Η πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή πρωτότυπων μαντηλιών από τις Depz (Δώρα Οικονόμου και Πέγκυ Ζάλη) θα παρουσιαστεί με την συνεργασία του περφόρμερ Κώστα Τσιούκα στο Kitty Cat, 31/3.

Depz: Μαντήλια με εικαστική υπογραφή

Μια μικρή ετικέτα που προτείνει σκεπτόμενα μοτίβα για υφάσματα ίδρυσαν το Φθινόπωρο του 2014 η Δώρα Οικονόμου (εικαστικός) και η Πέγκυ Ζάλη (αρχιτέκτονας) και ήρθε πλέον η ώρα να παρουσιάσουν την πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή τους από πρωτότυπα «μαντήλια». Στην παρουσίαση, ο χορογράφος και περφόρμερ Κώστας Τσιούκας και με την βοήθεια εκλεκτών φίλων, θα επιμεληθεί και θα εκτελέσει μια παραλλαγή ρεπερτορίου πάνω στο μπαλέτο του χορευτή και χορογράφου Νιζίνσκι, «Απομεσήμερο ενός Φαύνου», όπου τα μαντήλια των Depz θα αναδειχτούν ως κοστούμια, προπς και πρωταγωνιστικό θέμα.

Οι ιδρυτές των Depz φαντάστηκαν μοντέλα υφών να εφαρμόζονται σε επιφάνειες υφασμάτων, τα οποία μετά θα εφαρμόζονταν πάλι πίσω στους δρόμους και στα σώματα, αφού τα περισσότερα υλικά, τις ιδέες και την ζωτικότητά τους τα αντλούν από τον δρόμο. Το ύφασμα για τους Depz είναι προσωπικό, έχει να κάνει με τον τόπο όπου ζει κάποιος, καλύπτει, προστατεύει αλλά και προδίδει την ιστορία αυτού που το φοράει. Η παρουσίαση θα γίνει στις 31/3 στις 9μ.μ. στο Kitty Cat, στην Σταδίου 7 με μη εμπορικό χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Δωρεάν προγράμματα κολύμβησης ειδικής φυσικής αγωγής για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων και πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

The Meet Market #JazzEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ήρθε και πάλι αυτή η περίοδος του χρόνου!

Το Meet Market #JazzEdition έρχεται φορτσάτο και γιορτάζει το 23ο Athens Jazz Festival στην Τεχνόπολη.

ΥΠΠΟ: Δρομολογούνται έργα προστασίας και αποκατάστασης του Κάστρου της Μεθώνης

Τα έργα περιλαμβάνουν την οχυρωμένη Ακρόπολη, τη διαδρομή πρόσβασης, τους προμαχώνες, το περιτείχισμα και τις πύλες του Κάστρου.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ιρλανδικό ξεφάντωμα στο Άλσος Περιστερίου

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ιρλανδία, διαφορετικοί κόσμοι που ενώνονται στο ΚΠΙΣΝ και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 24/5.

Η Monumenta "καταγράφει τα κτίρια του Πειραιά"

Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταγραφή των κτιρίων που χτίστηκαν στον Πειραιά κατά την περίοδο 1834-1940 και διατηρούνται.

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον