Για την ιστορία του πόνου

 Η ιστορικός και καθηγήτρια στο κολέγιο Birkbeck Τζοάνα Μπερκ θα βρίσκεται στις 3/2 (στις 7 μ.μ.) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για να συζητήσει για την «Ιστορία του πόνου».

Για την ιστορία του πόνου

Τα βιβλία της προκαλούν συζητήσεις, ενώ χάρη στην ερευνητική της δουλειά πρόσφατα αναγορεύτηκε ακαδημαϊκός – μία από τις νεότερες και λίγες γυναίκες που κατέχουν τον τίτλο στη Βρετανία. Η ιστορικός και καθηγήτρια στο κολέγιο Birkbeck Τζοάνα Μπερκ θα βρίσκεται στις 3/2 (στις 7 μ.μ.) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για να συζητήσει με τις πανεπιστημιακούς Πέπη Ρηγοπούλου και Αθηνά Αθανασίου και τον αναισθησιολόγο Ευάγγελο Παναγιωτάκο για την «Ιστορία του πόνου». Με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο της («The story of pain: From prayer to painkillers») θα προσεγγίσουν ζητήματα σχετικά με τις κουλτούρες του πόνου από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα, όπως π.χ. πόσο έχει αλλάξει ιστορικά ο τρόπος αναφοράς σ’ αυτόν, ποια είναι η δημόσια παρουσία του σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε κρίση και πώς αντιμετωπίζουν την αναφορά στον πόνο η ιατρική, η βιολογία, η ιστορία, η κοινωνική ανθρωπολογία και η ιστορία της τέχνης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Μια διήμερη γιορτή στον Λόφο Στρέφη

Ένα φεστιβάλ για την υπεράσπιση του Στρέφη, αφιέρωμα στην αφρικανική κουλτούρα και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 1 έως 7/6.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
01/06/2024

Το WingFoil Racing World Cup έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Αθλητές από όλο τον κόσμο θα προσφέρουν θεαματικούς αγώνες στο W Costa Navarino.

Πάρτυ, συναυλίες και χορός λίγο πριν από το φετινό φινάλε του This is Athens City Festival

Προτάσεις για ψυχαγωγία, εκθέσεις και πρωτότυπο κουκλοθέατρο την τελευταία εβδομάδα του φεστιβάλ.

Το Athens Book Space γεμίζει τέχνη την Αθήνα και τον Ιούνιο

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Ξεκινά το 3ο φεστιβάλ Refugee Week Greece

Το φετινό φεστιβάλ αγκαλιάζει το θέμα "Το Σπίτι Μας", με μία πρόσκληση προς όλους να αναλογιστούν το τι σημαίνει η λέξη "Σπίτι".

Ανησυχία της ΕΛΛΕΤ για την κατασκευή ξενοδοχείου πολυτελείας στον αρχαιολογικό χώρο του Καστελίου στα Χανιά

Η ΕΛΛΕΤ καλεί την Υπουργό Πολιτισμού, τον Δήμαρχο Χανίων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μην δεχθούν την μετατροπή των τριών ιστορικών κτιρίων στο λόφο Καστέλι σε πολυτελή ξενοδοχεία.