Όλη η αλήθεια με ένα κλικ

Στο τρίτο του μυθιστόρημα (μετά τα «Οιδίπους Σέντερ μπακ» και «Πάρε το μηδέν») ο Καμάρας εισβάλει βαθιά στην ψυχοσύνθεση του άντρα, σκιαγραφώντας με ρεαλισμό και υπόγειο χιούμορ, δυο χαρακτήρες που τους ενώνει η φιλία και τους χωρίζουν εκατοντάδες μικροπράγματα.

Όλη η αλήθεια με ένα κλικ

Στο τρίτο του μυθιστόρημα (μετά τα «Οιδίπους Σέντερ μπακ» και «Πάρε το μηδέν») ο Καμάρας εισβάλει βαθιά στην ψυχοσύνθεση του άντρα, σκιαγραφώντας με ρεαλισμό και υπόγειο χιούμορ, δυο χαρακτήρες που τους ενώνει η φιλία και τους χωρίζουν εκατοντάδες μικροπράγματα.

Όλη η αλήθεια με ένα κλικ - εικόνα 1

Μπορεί η διαβόητη κρίση των 30 να είναι κατά βάση υπαρξιακή, λίγο πριν τα 40 όμως όταν τα πράγματα, υπό κανονικές συνθήκες, φαίνεται να βρίσκονται σε μια σειρά (με τα καλά και τα ανάποδα τους) φαίνεται ότι, ειδικά για τους άντρες, χτυπάει ένα άλλο καμπανάκι, που σηματοδοτεί μια ανάγκη απολογισμού και επαναδιαπραγμάτευσης με τα μέχρι τότε κεκτημένα και προσδοκώμενα. Σε αυτή ακριβώς τη φάση της ζωής τους, δυο φίλοι, ο Στέφανος και ο Πέτρος, ο ένας απόλυτα πετυχημένος μέχρι να αρχίσει η ελεύθερη πτώση του , ο άλλος σε μια «καθυστερημένη» αντίστροφη πορεία, προσπαθούν να ξεδιαλύνουν το εσωτερικό τους τοπίο ενώ στο φόντο αχνοφαίνεται μια Ελλάδα όπου «η αιμορραγία σταματά με αποκεφαλισμούς».
Αυτή που βιώνουμε όλοι μας δηλαδή. Στο τρίτο του μυθιστόρημα (μετά τα «Οιδίπους Σέντερ μπακ» και «Πάρε το μηδέν») ο Καμάρας εισβάλει βαθιά στην ψυχοσύνθεση του άντρα, σκιαγραφώντας με ρεαλισμό και υπόγειο χιούμορ, δυο χαρακτήρες που τους ενώνει η φιλία και τους χωρίζουν εκατοντάδες μικροπράγματα. Εναλλάσσοντας πρώτο και τρίτο πρόσωπο ο συγγραφέας αφήνει τους δυο ήρωες να επιδίδονται σε αμφίδρομες ψυχαναλύσεις, να συγκρούονται και να τα ξαναβρίσκουν, να ξελασπώνει ο ένας τον άλλον, να επιδίδονται σε κραιπάλες, να ξαναγυρίζουν – όσο γίνεται - στη νεανική τους ανεμελιά, να διερευνούν αν και κατά πόσο εξαρτώνται από τις γυναίκες της ζωής τους (ερωμένες, σύζυγοι, κόρες), να προσπαθούν να συνεργαστούν - με απρόβλεπτες συνέπειες - φτιάχνοντας ένα porn site.
Αλλά πάνω απ’ όλα να αναρωτιούνται αν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξαναρχίσουν, ενώ ο χρόνος κυλάει αδυσώπητα, Και όλα αυτά ενώ ενδόμυχα υπάρχει πάντα ο φόβος ότι χρειάζεται να συσσωρευτούν πολλά ψέματα για να ειπωθεί μια αλήθεια και ότι έρχεται μια στιγμή όπου ο «δημόσιος εαυτός σου γίνεται μια σκληρή κρούστα που όταν σπάσει, από μέσα δεν φανερώνεται τίποτα». Είναι εγγυημένο ότι οι γυναίκες έχουν να μάθουν πολλά από αυτούς τους δυο τύπους.

Εκδόσεις Ωκεανίδα, σελ. 240

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ανακύκλωσε την παλιά συσκευή θέρμανσης και στήριξε την δεντροφύτευση σε Αττική και Εύβοια

Στο πλαίσιο της καμπάνιας "my glorious green moments", δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το ΚΠΙΣΝ

Η τελευταία τελετή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας "Παρίσι 2024" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Το ιστορικό ιστιοφόρο Belem θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα φιλοξενήσει τη διάλεξη του καπετάνιου του Belem, Aymeric Gibet.