Σε μουσεία και μνημεία χωρίς εισιτήριο

Ξέμεινες στην Αθήνα το τριήμερο; Η αργία της 28ης προσφέρεται για να κάνεις τον τουρίστα στην πόλη σου, αφού τη...

Σε μουσεία και μνημεία χωρίς εισιτήριο

Ξέμεινες στην Αθήνα το τριήμερο; Η αργία της 28ης προσφέρεται για να κάνεις τον τουρίστα στην πόλη σου, αφού τη Δευτέρα δημόσια μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι έχουν ελεύθερη είσοδο. Ιδανική ευκαιρία, λοιπόν, για μια διαδρομή ανάμεσα στα εντυπωσιακά διαβρωμένα αγάλματα και στον περίπλοκο μηχανισμό στην έκθεση του Ναυαγίου των Αντικυθήρων στο Αρχαιολογικό Μουσείο, για να ανακαλύψεις τα εικονογραφικά παιχνίδια του Πικάσο, του Σαγκάλ και του Μιρό στα «Βιβλία καλλιτεχνών της συλλογής Teriade» στο Βυζαντινό Μουσείο αλλά και τις συλλογές του Νομισματικού Μουσείου στο πανέμορφο Ιλίου Μέλαθρον. Δωρεάν θα σε περιμένει και το Μουσείο Ακρόπολης (8 π.μ.-8 μ.μ.), παρότι κανονικά τις Δευτέρες δεν λειτουργεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ενα βιβλίο και 5 τραγούδια για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει την νέα έκδοση και την ψηφιακή κυκλοφορία των πρωτότυπων τραγουδιών της παράστασης "Ove Vai Conte Nano? Ove vai?".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2026

4 μάλλον άγνωστες ιστορίες γύρω από την οδό Πατησίων

Από το σπίτι της Μαρίας Κάλλας ως τον πάλαι ποτέ κινηματογράφο "Ρουαγιάλ", υπάρχουν δρόμοι στην Αθήνα που κουβαλούν μια ξεχωριστή ιστορία.

Μια επίκαιρη συζήτηση για τις ακαδημαϊκές ελευθερίες με ελεύθερη είσοδο

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Πάντειον Πανεπιστήμιο, φιλοξενεί με ελεύθερη είσοδο την επιστημονική συζήτηση.

Αποκριά στον Πειραιά με γλέντι, καρναβαλοπάρτι και Βαγγέλη Κονιτόπουλο

Από την Τσικνοπέμπτη έως την Καθαρά Δευτέρα ο δήμος βάζει τα γιορτινά του και περιμένει να υποδεχθεί τον κόσμο στις πλούσιες εκδηλώσεις του.

Τσικνοπέμπτη σε Αθήνα και Πειραιά με δωρεάν φαγητό, μουσική και χορό

Δείτε πού θα στηθούν οι μεγάλες ψησταριές και πώς θα γιορτάσουν οι δύο δήμοι την ημέρα, που η τσίκνα και ο χορός έχουν την τιμητική τους.

Απόκριες στην Αθήνα 2026: Οι πιο απίθανοι μασκαράδες πλημμυρίζουν το Ζάππειο

Το "Καρναβάλι του κόσμου" επιστρέφει, μεγαλύτερη αποκριάτικη γιορτή της χρονιάς γεμίζει με χρώμα, μουσική και ατελείωτο παιχνίδι το κέντρο της Αθήνας

Συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Το 32ο Καρναβάλι γεμίζει τις πλατείες και τους δρόμους με δράσεις για όλη την οικογένεια, μουσική και τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.