Από ποιο ζαχαροπλαστείο προμηθευόταν τα γλυκά της στην Αθήνα η Μαρία Κάλλας και η Γκρέις Κέλλυ και τις ελιές για τη σαλάτα του ο Θανάσης Βέγγος; Ποιο παραδοσιακό γιαούρτι και ρυζόγαλο καμαρώνει για τις περγαμηνές του; Υπάρχει παραδοσιακός πετρόμυλος στο κέντρο της πόλης; Κι αν μας πιάσει λιγούρα για τα αγαπημένα μας σιφναίικα αμυγδαλωτά, πώς θα τα βρούμε εδώ και τώρα χωρίς να πάρουμε το πλοίο για τις Κυκλάδες; Μετά το μαγιάτικο ανοιχτό «σαφάρι» ανακαλύψεων σε παλιές βιοτεχνίες και καταστήματα, οι Atenistas οργανώνουν αυτή την Κυριακή 20/10 ένα ακόμα πιο ξεμυαλιστικό OpenWalkAthens που θα λατρέψουν οι λιχούδηδες! Από τις 11 το πρωί δώστε ραντεβού στο ζαχαροπλαστείο Αριστοκρατικόν (Βουλής 7, Σύνταγμα) για δωρεάν… γευσιγνωσία και για να προμηθευτείτε τον ειδικό χάρτη που θα σας δείξει το δρόμο για 20 ακόμα καταστήματα (παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες και μαγαζιά με εξειδικευμένες γεύσεις) που θα σας περιμένουν ανοικτά, ειδικά για την περίσταση, παρουσιάζοντας και κερνώντας τα καλούδια τους έως τις 4 το απόγευμα! Και έχει κάτι για όλους: μελωμένους λουκουμάδες στου Κτιστάκη και στον Κρίνο, παραδοσιακό γιαούρτι στη Στάνη, τυριά στο Γιαννιώτικο και στον Ζαφόλια, αλλαντικά στο Μιράν, τοπικά προϊόντα στο Περί Λέσβου και πάει… τρώγοντας. Κρατήστε όμως και διάθεση για γλέντι, στις 4 μ.μ. ετοιμάζουν γλέντι με ζωντανή μουσική στο ιστορικό Καφενείο των Μουσικών στη Σατωβριάνδου 29.
Πεντανόστιμος περίπατος από τους Atenistas
Από ποιο ζαχαροπλαστείο προμηθευόταν τα γλυκά της στην Αθήνα η Μαρία Κάλλας και η Γκρέις Κέλλυ και τις ελιές για...