Βοτανικός

Νατάσα Θεοδωρίδου, Έλλη Κοκκίνου, Νίκος Κουρκούλης. Η σειρά αλφαβητική, αφού και οι τρεις πρωταγωνιστούν και φροντίζουν για το γλέντι των θαμώνων. Λιγότερο show, περισσότερο τραγούδι.

Βοτανικός

Νατάσα Θεοδωρίδου, Έλλη Κοκκίνου, Νίκος Κουρκούλης. Η σειρά αλφαβητική, αφού και οι τρεις πρωταγωνιστούν και φροντίζουν για το γλέντι των θαμώνων. Λιγότερο show, περισσότερο τραγούδι.

Βοτανικός - εικόνα 1

Η ατμόσφαιρα Λίγα λοιπόν –όσα χρειάζεται– τα θεαματικά στοιχεία, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Νίκου Σούλη (σε συνεργασία και με το σκηνογράφο Αντώνη Χαλκιά), ο οποίος είναι αλήθεια ότι έχει δώσει στη σκηνή, με λιτά μέσα και σωστούς φωτισμούς, μια αίσθηση υψηλής κλάσης.

Μια οθόνη ψηλά στη σκηνή σχολιάζει οπτικά σχεδόν όλο το πρόγραμμα (μέχρι τη λαϊκή ώρα), ενώ τμήματα της αίθουσας βάφτηκαν (με ευεργετικά αποτελέσματα) σε πιο σκούρους τόνους.

Το πρόγραμμα Λαϊκές μπαλάντες και αρκετή λαϊκή, παλιά ντίσκο σε σύγχρονο pop beat στο πρώτο μέρος, με τους νέους τραγουδιστές (όλοι τους με επαρκείς φωνητικές δυνατότητες, κάποιοι ξεχωρίζοντας κιόλας) να θερμαίνουν σταδιακά τα πράγματα – συνοδεύοντας και κάποιες παρέες που δειπνούν. Στην ομάδα του support καταλυτικό ρόλο παίζει η Daniella, η οποία σε «shakiroειδές» στιλ παίζει φωνητικά και κινησιολογικά ανάμεσα στο oriental και το λάτιν. Σ' αυτό το σετ κάνουν μια πρώτη σύντομη «δημοκρατική» εμφάνιση ταυτόχρονα και οι τρεις πρωταγωνιστές, και μάλιστα με τραγούδια ρεπερτορίου, όπως, π.χ., δύο του Χατζηγιάννη, ενώ φεύγουν βυθιζόμενοι υπό την επιφάνεια της πίστας. Ο Νίκος Κουρκούλης στο σόλο του, με ασημί κουστούμι, κάνει «βαλκανικά» παιχνίδια με τα πνευστά –τραγουδάει χορεύοντας και «παρασύρει» πίσω του τους μουσικούς–, ενώ παρακάτω κάνει «ντουέτο» σε στιλ «ο τραγουδιστής και η χορεύτρια», με την Daniella να λικνίζεται σε κοίλο παραβάν που περιστρέφεται. Σε αυτήν τη φάση λέει, εκτός από δικά του, και το «Ζω» του Χατζηνάσιου αλλά και λίγο ελληνόφωνο φλαμένκο.

Βοτανικός - εικόνα 2

Πολύ ατμοσφαιρικό το αρχικό σκηνικό για την Έλλη Κοκκίνου: ανυψωμένο σε ξεχωριστό, κινούμενο πλατό, «αιωρείται» ένα τμήμα καθισμάτων κινηματογράφου, με την Έλλη, με μαύρη μακριά σιθρού τουαλέτα, να τραγουδά καθιστή, ξεκινώντας με το «Λυπάμαι ειλικρινά» και συνεχίζοντας, επί εδάφους πλέον, με ένα σερί από σουξέ της.

Τρίτη βγαίνει η Νατάσα Θεοδωρίδου (με μαλλί κοντό καρέ και πολύ σεμνή, κοντή τουαλέτα), εν μέσω μεγάλου ενθουσιασμού ομολογουμένως, και αρχίζει να ερμηνεύει τις αμέτρητες επιτυχίες της. Αν και νέα σε ηλικία, έχει αρχίσει να παίζει σταδιακά το ρόλο της καινούργιας grande dame του πάλκου. Ο κόσμος εδώ και ώρα τραγουδά μαζί τους, κάποιες θερμόαιμες κυρίες χορεύουν πλάι στα τραπέζια και μόλις ο Νίκος επιστρέψει για να δώσει το σύνθημα του χορού (κάνει συνολικά τρεις εμφανίσεις) η πίστα γεμίζει για το υπόλοιπο της βραδιάς – που κυλάει με κλασικά λαϊκά τραγούδια του γλεντιού διαπλεκόμενα με τα δυνατά σύγχρονα.

Διά ταύτα Ο Νίκος Κουρκούλης –όχι τόσο «θεατρικός» όσο τις τελευταίες σεζόν–, η Κοκκίνου –πιο ψύχραιμη, με τη σιγουριά των επιτυχιών της– και η Νατάσα –με εδραιωμένη την εικόνα και την εκτίμηση του κοινού ως κιμπάρισσα κυρία– υπηρετούν με γνώση και πείρα τη διασκέδαση του κόσμου στην XL αίθουσα του «Βοτανικού». INFO

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση, 2103473835, 2103473914. Είσ. με ποτό στο μπαρ € 15, Σάβ. € 20, φιάλη ουίσκι € 180, κρασί € 100. Από Πέμ. έως Σάβ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Chloé Robinson και Madam X σε ένα εκρηκτικό club night

Οι δύο DJs ξεκίνησαν την πορεία τους όταν ακόμα η dubstep και το UK bass κίνημα κυριαρχούνταν από ανδρικά lineups.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/03/2026

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τα σπάει με το "Αχ Καρδιά Μου"

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μοιράζεται με το κοινό ένα δυνατό remix της επιτυχίας του με τίτλο "Αχ Καρδιά Μου".

Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες;

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου μας απογειώνουν με λατρεμένα τραγούδια παιδικών και χορευτική party διάθεση μέχρι το πρωί.

Needless Clubnight στο Ρομάντσο με εκλεκτούς εγχώριους DJs

Το disco, house, electro και indie-dance party επιστρέφει στο Ρομάντσο στις 20 Φεβρουαρίου για ένα αξέχαστο club night party.

Άχαστη techno βραδιά στο Universe Multivenue, με την 'ιέρεια' Sama Abdulhadi

Αποψε, Σάββατο 14/02, η Sama’ παρουσιάζει ένα extended set που υπόσχεται ένταση, βάθος και μια ολοκληρωμένη αφηγηματική εμπειρία στο dancefloor.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Όταν η Αθήνα απολάμβανε "ανδρικό στριπτίζ στο Ρεξ"

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

Όλοι πάνε Νέο Κόσμο και Στέγη για clubbing αυτό το διήμερο

Το STEGI.RADIO καταλαμβάνει τη Στέγη και τη μεταμορφώνει σε ένα μουσικό stage, με ένα διήμερο-ωδή στην ανοιχτότητα, την επιθυμία, και τις απελευθερωτικές και συμπεριληπτικές μορφές clubbing.