Απτάλικο

Δημήτρης Κοντογιάννης, Μανώλης Δημητριανάκης, Κώστας Παπαδόπουλος στο μπουζούκι. Τρεις μουσικοί με ιστορία, γνώση και βιωματική σχέση με τα λαϊκά και τα ρεμπέτικα, σε ένα χώρο που πατά γερά στην παράδοση του είδους.

Απτάλικο

Λαϊκά & ρεμπέτικα με υπογραφή

Δημήτρης Κοντογιάννης, Μανώλης Δημητριανάκης, Κώστας Παπαδόπουλος στο μπουζούκι. Τρεις μουσικοί με ιστορία, γνώση και βιωματική σχέση με τα λαϊκά και τα ρεμπέτικα, σε ένα χώρο που πατά γερά στην παράδοση του είδους.

Απτάλικο - εικόνα 1

Η ομάδα εγγυάται αυθεντικότητα, αφού εκτός από τους παλιούς συμμετέχουν επίσης αξιόλογοι νεότεροι καλλιτέχνες, όπως ο Άλκης Μαύρος, η Κατερίνα Παλαιοθεοδώρου, ο Γιώργος Σκιαδάς, ο Άρης Μαραγκός και ο Τάσος Νικολής. Ο Κοντογιάννης, από τους πρωτεργάτες του νεολαϊκού ρεύματος με την «Εκδίκηση της γυφτιάς», έχει αποδείξει ότι χειρίζεται την παράδοση και οι «διακριτικές» του με μια πρώτη ματιά ερμηνείες απαιτούν εξασκημένο αυτί για να καταλάβεις πόσο ουσιαστικές είναι. Ο Δημητριανάκης, πάλι, αναβιώνει με την «αυστηρή» φωνή του τόσο γλαφυρά την εποχή του Μάρκου Βαμβακάρη, που δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις. Ωστόσο δεν του λείπει ο λυρισμός όταν μας πηγαίνει σε παλιά παραδοσιακότερα ή κοσμοπολίτικα κομμάτια των αρχών του εικοστού αιώνα. Ο Παπαδόπουλος υποστηρίζει το έντεχνο ρεπερτόριο εξίσου καλά με καθετί άλλο - μην ξεχνάμε ότι έχει διατελέσει και σολίστας του Θεοδωράκη. Μάστορας.

Ο χώρος Το «Απτάλικο» είναι ένα κλασικό στέκι, στεγασμένο σε παλιό νεοκλασικό του Παγκρατίου. Έχει παλιούς και νέους φίλους που ξέρουν να το εκτιμήσουν μουσικά αλλά και να γλεντήσουν, με το ποτό τους ή τους μεζέδες τους. Τις προάλλες πέσαμε πάνω σε μια μεγάλη παρέα νεολαίων που είχε κατέβει από τη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά έκαναν τη σωστή επιλογή για την έξοδό τους, και το κέφι που έκαναν μας ανέβασε όλους. Ευχαριστιέσαι να βλέπεις τα νιάτα να βγάζουν μια τέτοια ενέργεια που δικαιώνει τα λαϊκά ρεμπέτικα και τα κάνει εφάμιλλα της ροκ - για να μην πούμε ότι κάνουν σκόνη τα «μοδάτα» mainstream.

Το «Απτάλικο» θα το βρίσκετε ανοιχτό και το Μάιο, αλλά πλέον μόνο τα Παρασκευοσάββατα. Οι καλές πενιές, πάντως, και το κέφι δεν θα λείψουν.

INFO

ΑΠΤΑΛΙΚΟ Ηρώνδα 8, Καλλιμάρμαρο Στάδιο, 2107242172. Ποτό € 10, φιάλη ουίσκι € 90.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Γιώργος Χατζηνάσιος και Στέφανος Κορκολής συναντιούνται στο "Vox"

Ένα μουσικό ταξίδι με συνοδοιπόρους δυο σημαντικούς πιανίστες και συνθέτες.

15/04/2025

Τα νέα του "Caja de Musica"

Ο Μανώλης Ρακιντζής, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, η Κατερίνα Ντίνου κ.α. έρχονται μέσα στον Απρίλιο στην αθηναϊκή μουσική σκηνή.

Δέσποινα Βανδή feat. Rodinei: Το ντουέτο που δε γνωρίζαμε πως έχουμε ανάγκη

Κάποιοι κάνουν λόγο για την πιο απροσδόκητη on stage συνεργασία της χρονιάς.

Τι πραγματικά ισχύει με την επιστροφή του Νότη Σφακιανάκη στις πίστες

Όλες οι έως τώρα πληροφορίες για το επικείμενο (;) comeback του.

Η Κατερίνα Λιόλιου κατεβαίνει στην Αθήνα

Μετά από έναν εκρηκτικό χειμώνα στη Θεσσαλονική έρχεται στο "Romeo" του Ελληνικού για έναν νέο κύκλο εμφανίσεων.

Last call για Ζερβουδάκη-Κανά στη "Βαβέλ"

Το σχήμα ολοκληρώνει τις εμφανίσεις του με ένα τελευταίο ραντεβού.

Παράταση για τον Μίλτο Πασχαλίδη στον "Σταυρό του Νότου"

Ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα του περασμένου χειμώνα θα συνεχίσει μέχρι και αρχές Απρίλη.