Ο Νίκος Ξυδάκης στον Σταυρό του Νότου

Μια βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο συνθέτη με τη συμμετοχή της Φωτεινής Βελεσιώτου, της Βιολέτας Ίκαρη, του Κώστα Τριανταφυλλίδη και του Αντώνη Απέργη.

Νίκος Ξυδάκης ©Γ. Σπανός

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, ο Σταυρός του Νότου θα φιλοξενήσει μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο συνθέτη Νίκο Ξυδάκη. Με τη συμμετοχή της Φωτεινής Βελεσιώτου, της Βιολέτας Ίκαρη, του Κώστα Τριανταφυλλίδη και του Αντώνη Απέργη, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις μεγάλες επιτυχίες του Ξυδάκη, οι οποίες έχουν μελοποιηθεί από ποιητές και στιχουργούς, προσφέροντας τους νέα πνοή και διάσταση.

Η βραδιά θα εμπλουτιστεί με τη συμμετοχή καλεσμένων όπως η Ελένη Βιτάλη και ο Νίκος Ξύδης, οι οποίοι θα προσφέρουν ρόλους-έκπληξη στο πρόγραμμα. Οι νέες ενορχηστρώσεις θα επιμεληθούν ο ίδιος ο Νίκος Ξυδάκης και ο Άρης Κονιδάρης, με τη συμβολή σημαντικών μουσικών της νέας γενιάς.

Σημαντική είναι και η ηχογράφηση ενός μεγάλου μέρους του ιστορικού ρεπερτορίου του Ξυδάκη, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Οι νέες ενορχηστρώσεις και οι ερμηνείες θα συνοδευτούν από κινηματογράφηση της βραδιάς, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική εμπειρία.

Παίζουν οι μουσικοί: Άρης Κονιδάρης (ενορχήστρωση, πιάνο, κλασική κιθάρα), Νίκος Γύρας (μπουζούκι, ούτι, τραγούδι), Μιχάλης Ατσάλης (ακουστική κιθάρα, τραγούδι), Μιχάλης Δάρμας (μπάσο), Ορφέας Σιέρρας (κρουστά).

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε τα προγράμματα για όλες τις πίστες και τις μουσικές σκηνές της πόλης στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Παίρνει παράταση το απρόβλεπτο rock party του Δημήτρη Σταρόβα στο Κύτταρο

Το project "Star Ovation – Το Rock που δεν ξεχάσαμε" του Δημήτρη Σταρόβα προσθέτει 2 νέες συναυλίες στο Κύτταρο τον Γενάρη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Μουσικό πρόγραμμα με την υπογραφή του Γιώργου Θεοφάνους στη Μέδουσα

Κάθε Πέμπτη και Κυριακή παρουσιάζονται στη Μέδουσα αγαπημένα τραγούδια και επιλογές από δημιουργούς που έχει ξεχωρίσει ο Γιώργος Θεοφάνους.

Όλα όσα θα ακούσουμε την εβδομάδα των Χριστουγέννων στον Σταυρό του Νότου

Ο Σταυρός του Νότου υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα με ένα εκρηκτικό τριήμερο που υπόσχεται να απογειώσει τις γιορτές σας!

Τα πιο ενδιαφέροντα lives του Σαββατοκύριακου

Από τις ποικίλες και ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις της νυχτερινής Αθήνας κάποιες που μάλλον δεν θα τις προσπεράσεις εύκολα.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει σε ένα μουσικό threesome στο Κύτταρο

Φοίβος Δεληβοριάς: Επιστρέφει σε ένα μουσικό threesome στο Κύτταρο κάθε Σάββατο από τις 24 Ιανουαρίου 2026 μαζί με τους Κωστή Χριστοδούλου και Σωτήρη Ντούβα.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε πίστες και μουσικές σκηνές

Καλοί οι κουραμπιέδες, ωραία και τα μελομακάρονα, όμως για πολλούς Έλληνες κάτι λείπει από τις γιορτές δίχως ρεβεγιόν στα μπουζούκια και στα παρεΐστικα στέκια της πόλης, που αλλάζουν τα προγράμματά τους ώστε ν' ανταποκριθούν στην εποχιακή ζήτηση.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης 'δηλώνει παρών' στην Ακτή Πειραιώς

Κάθε Πέμπτη και Σάββατο, μαζί με τον Apon.