Τα μπουζούκια της άνοιξης: Ποιες πίστες θα λειτουργήσουν την Ανάσταση και ποιες συνεχίζουν και μετά το Πάσχα

«Παραδοσιακά», η καρδιά της άνοιξης θεωρείται κάτι σαν τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση στους μεγάλους κλειστούς χώρους της πόλης. Κάποιοι από αυτούς, όμως, διαλέγουν είτε να συνεχίσουν, είτε να προτείνουν νέα σχήματα στο κοινό.

Pistes23_fr Δέσποινα Βανδή & Melisses

Κάθε χρόνο, άσχετα με το πότε μπορεί να πέφτει, το Πάσχα λειτουργεί ως ορόσημο με διάφορους τρόπους, οδηγώντας στην άτυπη καρδιά της άνοιξης. Εξίσου άτυπη, όμως, είναι και η "παράδοση" που το θέλει να θεωρείται (άλλοτε λιγότερο, άλλοτε περισσότερο) κάτι σαν τέλος σεζόν για τη νυχτερινή διασκέδαση στις μεγάλες πίστες της πόλης. 

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, άλλωστε, ελάχιστες πίστες επιλέγουν να μείνουν ανοιχτές το βράδυ της Ανάστασης ή/και την Κυριακή του Πάσχα, καθώς οι μέρες αυτές δεν σχετίζονται συνήθως με έξοδο στα μπουζούκια. Το "Tokyo Theater" της Ιεράς Οδού, πάντως, όπου φέτος πρωταγωνιστεί η Ιουλία Καλλιμάνη, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει μετά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, αφού γίνει η Ανάσταση. Ανοιχτό θα είναι και το "Cabaret", επίσης, όπου ο Νίκος Απέργης με τη Μαλού Κυριακοπούλου μετρούν πια αντίστροφα για φινάλε σεζόν –αν δεν υπάρξει κάποια παράταση– καθώς δεν τους έχουν μείνει πια πολλές εμφανίσεις, με βάση τον χειμερινό σχεδιασμό.

Pistes23_02
Νίκος Απέργης & Μαλού Κυριακοπούλου θα εμφανιστούν νύχτα Μεγάλου Σαββάτου

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχουμε δει να υιοθετούνται πιο ευέλικτες πολιτικές. Έτσι, ορισμένα από τα μαγαζιά αυτά διαλέγουν να συνεχίσουν μέχρι να πιάσει για τα καλά καλοκαίρι, ακολουθώντας, δηλαδή, την ίδια λογική με την οποία λειτουργούν και τα περισσότερα συναυλιάδικα του χειμώνα –που αντέχουν συνήθως μέχρι τα τέλη του Μάη, πριν δώσουν οριστική σκυτάλη στους ανοιχτούς, υπαίθριους χώρους. Μάλιστα, κάποιες πίστες μπαίνουν στον κόπο να προτείνουν και νέα, ανανεωμένα σχήματα στο κοινό.

Οι περισσότεροι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του χειμώνα, πάντως, δείχνουν να βλέπουν το Πάσχα ως φινάλε εμφανίσεων. Μετά τη Λαμπρή, δηλαδή, επιστρέφουν μόνο η Άννα Βίσση, ο Νίκος Βέρτης, ο Σάκης Ρουβάς με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και η συνεργασία Δέσποινα Βανδή & Melisses: η Βίσση στο "Hotel Ερμού", το οποίο ξανανοίγει στις 19/4 και θα συνεχίσει μέχρι και τις 6/5, ο Βέρτης στο "Yton" από τις 22/4 –για όλα τα Σαββατοκύριακα μέχρι και το τέλος Μαΐου– η Βανδή με τις Melisses στο "Έναστρον" μέχρι τα μέσα περίπου του Μάη και ο Ρουβάς με τον Αργυρό στο "Teatro Athens", έως και τις 27/5.

Pistes23_01
Η Άννα Βίσση θα βρίσκεται στο "Hotel Ερμού" μέχρι και τις 6 Μαΐου

Το "Fantasia Live", από την άλλη, μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων του Νίκου Οικονομόπουλου, ξανανοίγει στις 21/4 με νέα πρόταση, παραχωρώντας τη σκηνή στον όλο και πιο ανερχόμενο Πέτρο Ιακωβίδη, ο οποίος έχει καθιερωθεί τόσο με δικά του τραγούδια (σαν π.χ. το "Τατουάζ"), όσο και με επιτυχίες που έγραψε για άλλους (κυρίως τα "Ξημερώματα", που έδωσε στον Κωνσταντίνο Αργυρό). Ως παρτενέρ του ανακοινώθηκε η Λένα Ζευγαρά. Το "Vegas", πάλι, άλλαξε πρόγραμμα ήδη από την έναρξη του Απρίλη, έχοντας ως φρέσκο πρωταγωνιστή τον Θέμη Αδαμαντίδη –μια σταθερή αξία στα μπουζούκια– τον οποίον αναμένεται να πλαισιώσουν ο Θάνος Πετρέλης με την Αγγελική Ηλιάδη. Με ανανεωμένη σύνθεση, επιπλέον, παρουσιάστηκε και το "JoJo" στο Μπουρνάζι, όπου η σεζόν με τον Σώτη Βολάνη έδωσε τη σκυτάλη σε ένα νέο σχήμα, του οποίου ηγούνται η Σάσα Μπάστα με τον Ηλία Γκρέκο.

Pistes23_03
Σάκης Ρουβάς & Κωνσταντίνος Αργυρός συνεχίζουν στο "Teatro" έως τις 27 Μαΐου

Καινούριο στέκι αποκτά όμως και ο Πάνος Κιάμος, αφού, μετά το επιτυχημένο του σερί στο "Ποσειδώνιο", μετακομίζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο "Club 22" –χώρο που έχει συνδέσει με το όνομά του– παρέα με τον Τόνι Σφήνο και την Κατερίνα Λιόλιου. Στόχος τους, μάλιστα, είναι να μείνουν εκεί και για ένα τμήμα, τουλάχιστον, του καλοκαιριού. Το "Ποσειδώνιο", με τη σειρά του, επιστρέφει στα πράγματα με αναλόγως θερινές στοχεύσεις, έχοντας ως πρωταγωνιστές τον Θοδωρή Φέρρη και την Josephine. Με ανανεωμένο σχήμα επιστρέφει όμως και το "Romeo", το οποίο επενδύει στο δίδυμο Νικηφόρος & Νίνο, ενώ στο "ESTET Athens" μάθαμε ότι επίκειται η επιστροφή του Νίκου Μακρόπουλου για εξτρά κύκλο εμφανίσεων, ύστερα από την επιτυχημένη του χειμερινή σεζόν.

Από εκεί και πέρα, αρκετά σχήματα συνεχίζουν ως είχαν, με έναν ορίζοντα που καλύπτει και τον Μάιο (είτε μερικώς, είτε ολικώς). Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ο Νίκος Απέργης με τη Μαλού Κυριακοπούλου έχουν λίγες ακόμα εμφανίσεις στο "Cabaret" και μετά το Πάσχα, ενώ η προαναφερόμενη Ιουλία Καλλιμάνη θα εξακολουθήσει να τραγουδά στο "Tokyo" μέχρι το πέρας του Μάη. Στο "Cabana", αντίστοιχα, επιμένει η επιτυχημένη λαϊκή τριπλέτα Βασίλης Τερλέγκας, Αλέκος Ζαζόπουλος & Τζένη Κατσίγιαννη, ενώ στο "Εμπατή North" παραμένει η αειθαλής Κατερίνα Στανίση, πάντα πλαισιωμένη από τον Χάρη Κωστόπουλο, τη Χριστίνα Κολέτσα και τον Κυριάκο Κυανό. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.