Δυναμική επιστροφή της μουσικής σκηνής "Σφίγγα"

Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα που θα φιλοξενηθεί τις ερχόμενες εβδομάδες.

Δυναμική επιστροφή της μουσική σκηνής «Σφίγγα»

Βραδιές ελληνικής ροκ

Νίκος Ζιώγαλας
Νίκος Ζιώγαλας

Οι τέσσερεις θρύλοι της ροκ, οι Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας και Λάκης Παπαδόπουλος συνεχίζοντας τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους φιλοξενούνται στη μουσική σκηνή Σφίγγα για 4 μοναδικές παραστάσεις, Τα Σάββατα 19 και 26 Φεβρουαρίου και 5 και 12 Μαρτίου. Μαζί με τα πιο ξέφρενα τραγούδια τους, το μοναδικό τους χιούμορ, την τρελή εφηβεία τους, τζαμάρουν, σαμποτάρουν και γκρουβάρουν με μία ροκ ιστορία που εξελίσσεται με μια ιδιαίτερη σκυταλοδρομία τραγουδιών των νεανικών μας πάρτυ μέχρι σήμερα, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να χορεύουν, να τραγουδούν και να ροκάρουν.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας σε δύο παραστάσεις εφ' όλης της ύλης

Φίλιππος Πλιάτσικας

Μετά την παράσταση "Μουσική για ένα βιβλίο" με αφορμή το δεύτερο μυθιστόρημά του με τίτλο "Ο υπασπιστής του αυτοκράτορα", ανεβαίνει στη σκηνή τις Κυριακές 13 και 20 Μαρτίου, για μια εφ όλης της ύλης παράσταση αυτή τη φορά. Μια μουσική παράσταση που θα ενώνει τις δύο πλευρές της ίδιας φύσης. Τραγούδια που χάραξαν μια ολόκληρη εποχή και συνεχίζουν να επιδρούν βαθιά μέχρι σήμερα θα πλημμυρίσουν την φιλόξενη αυτή μουσική σκηνή με την συμμετοχή του εξαιρετικού Χάρη Μιχαηλίδη (Δραμαμίνη), της  ηθοποιού και μουσικού Ιωάννας Παπακωνσταντίνου, του Βαγγέλη Μαρκαντώνη στο μπάσο και του Αλέξη Κούρτη στα τύμπανα. Η καθηλωτική αφήγηση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη θα ενώσει την ιστορία των τραγουδιών που ξεκινούν από την εποχή της πιο δημοφιλούς μπάντας και φτάνουν στα προσωπικά με έναν άλλο φανταστικό κόσμο που ξεπηδάει από τις σελίδες ενός βιβλίου. Την σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Κώστας Γάκης.

Η Ευρυδίκη είναι "Ρετρόκ"

Ευρυδίκη

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις της τον περασμένο Νοέμβριο επιστρέφει με την μουσική παράσταση "Ρετρόκ" για δύο μοναδικές εμφανίσεις τις Παρασκευές 25 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου. Ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο γεμάτο νοσταλγία, ρομαντισμό, ενέργεια, χαρά και συγκίνηση, σε ένα πρόγραμμα που τα περιέχει όλα. Ρετρό τραγούδια με ροκ διάθεση και ροκ τραγούδια σε ρετρό διασκευές. Οι ποπ επιτυχίες και οι πιο ερωτικές μπαλάντες της εφηβείας μας και τα τραγούδια της Ευρυδίκης, όλα σε μια βραδιά. Με τραγούδια όπως "Το μόνο που θυμάμαι", "Πιάσε με", "Θέλω τόσο να σε δω", "Πυξίδα", "Ζηλιάρης Ουρανός", "Φθινόπωρο Γυναίκας", "Δεν τελειώνουμε ποτέ", το ολοκαίνουργιο "Θέλω" σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Πόλυ Κυριάκου που ξεκίνησε το ταξίδι του αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, αλλά και μοναδικές διασκευές που όλοι έχουμε αγαπήσει, μας ξεσηκώνει μετατρέποντας τη βραδιά σε ένα ατελείωτο πάρτι.  Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στήνεται ένα τρελό πάρτι γενεθλίων όπου στη σκηνή η Ευρυδίκη σβήνει τα κεράκια της μαζί με τους φίλους της Δήμο Αναστασιάδη, Demy, Μιρέλα Πάχου και Γιώργο Χρανιώτη. Την Παρασκευή 4 Μαρτίου υποδέχεται τον μοναδικό Χρήστο Δάντη.

Πειραματισμοί, αυτοσχεδιασμός και χιούμορ σε μια παράσταση διαφορετική

Βαλέρια Κουρούπη
Βαλέρια Κουρούπη

Ο Νίκος Ξύδης, η Βαλέρια Κουρούπη και οι Apotihans σε μια μουσική παράσταση διαφορετική από τις άλλες, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου. Έχοντας στο οπλοστάσιό τους τα τραγούδια του Νίκου Ξύδη, διασκευάζουν και διασκεδάζουν τραγούδια μεγάλων και λιγότερο μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών και μας προσκαλούν σε ένα πολύχρωμο ταξίδι ενέργειας, συγκίνησης και γέλιου. Οι live ενορχηστρωτικοί πειραματισμοί, ο αυτοσχεδιασμός, το χιούμορ και η διάδραση με τους ακροατές, αποτελούν βασικά στοιχεία της παράστασης και υπόσχονται πως θα μας κάνουν την "Πέμπτη", Σάββατο. 

"Ένας αιώνας ελληνικό τραγούδι 1922-2022"

Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν τις τρεις προηγούμενες χρονιές με τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις "Χιώτη, Μάμπο!", "Τα τραγούδια του Αλέκου" και "Η Columbia παρουσιάζει…!", οι συντελεστές των σπουδαίων αυτών αφιερωμάτων, παρουσιάζουν μια ολοκαίνουρια, διασκεδαστική αλλά και ενδιαφέρουσα παράσταση, γεμάτη από την ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού, όπως αυτό γεννήθηκε και μεγαλούργησε τον αιώνα που μας πέρασε. Ένα αφιέρωμα στους υπέροχους συνθέτες και στιχουργούς, στα σπουδαιότερα τραγούδια, στις σημαντικότερες συνεργασίες και στις ανυπέρβλητες φωνές. Αγαπημένα τραγούδια (από τον Βαμβακάρη και τον Τσιτσάνη, από τον Καλδάρα και τον Ζαμπέτα στον Θεοδωράκη και στον Χατζιδάκι και από κει στον Ξαρχάκο, στον Μούτση αλλά και σε πολλούς ακόμη) θα θυμηθούμε, όχι μόνο τα τραγούδια, αλλά και το πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο. Η ιστορία της Ελλάδας μέσα από την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Μέσα από ιστορίες ανθρώπων που είχαν  όραμα για την αναβάθμιση και την επανάσταση στην ελληνική δισκογραφία, ποιητές, μουσικούς, τραγουδιστές. Ιστορίες από τα studio όπου ηχογράφησαν ο Τσιτσάνης και οι σπουδαιότεροι συνθέτες όπως οι Βαμβακάρης, Παπαϊωάννου, Μητσάκης, Καλδάρας, Χιώτης και άλλοι. Αλλά και καλλιτεχνών όπως οι Μοσχολιού, Αγγελόπουλος, Διονυσίου, Λύδια, Φαραντούρη, Ξυλούρης, Νταλάρας, Πάριος, Μαρινέλλα, Αλεξίου και τόσοι άλλοι.

Η μουσική παράσταση ανεβαίνει σε κείμενα και σκηνοθεσία  του Δημήτρη Αδάμη με μουσικό σύμβουλο τον Στέλιο Τζανετή, τη μουσική διδασκαλία είχε η Άννα Μελίτη και την επιμέλεια κίνησης η Σοφία Φλώρου. Τραγουδούν και παίζουν "Οι ΡοΜατζόρε" (Άννα Μελίτη και Προκόπης Πολίτης) και μια ομάδα 7 ηθοποιών και τραγουδιστών (Ραφαέλα Ακαμωτάκη, Νάγια Ζαχαροπούλου, Λυώ Καμαρού, Χαρά Νικολάου, Μαρία Πλυτά, Λένα Σπύρου, Ανδριάνα Ψύλλου). Μαζί τους οι μουσικοί Στέλιος Τζανετής στο μπουζούκι, Γιώργος Σχοινάς στα πλήκτρα και Κωνσταντίνος Ζέρβας στα τύμπανα.

"Μια αγκαλιά τραγούδια" 

Μαρία Καρλάκη

Η Μαρία Καρλάκη μας προσκαλεί για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή Σφίγγα τις Παρασκευές 11 και 18 Φεβρουαρίου για να μας παρουσιάσει ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο "Μια αγκαλιά τραγούδια" με αγαπημένα τραγούδια από τη σύγχρονη έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική. Η Μαρία Καρλάκη έχοντας κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες το ανέκδοτο τραγούδι του αξέχαστου σε όλους μας, σπουδαίου δημιουργού, Αντώνη Βαρδή, σε στίχους της καταξιωμένης Όλγας Βλαχοπούλου, "Πάρε με στην αγκαλιά σου" αλλά έχοντας και στις αποσκευές της τραγούδια – διασκευές όπως τα "Γιαρέμ" των Γιώργου Χατζηνάσιου και Νίκου Γκάτσου και "Αυτό τον κόσμο τον καλό" των Σταύρου Ξαρχάκου και Βασίλη Ανδρεόπουλου, μας παρουσιάζει μία διαφορετική πτυχή του εαυτού της με εφόδιο το ερμηνευτικό της ταλέντο. Η Μαρία Καρλάκη θα έχει και αγαπημένους καλεσμένους και τις δύο βραδιές. Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου θα υποδεχτεί τον μοναδικό ερμηνευτή Θέμη Αδαμαντίδη για να μοιραστούν ντουέτα και τραγούδια – εκπλήξεις ενώ την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου θα υποδεχτεί τον πολυτάλαντο Γιάννη Ζουγανέλη για να παρουσιάσουν από κοινού το τραγούδι "Κάτι δεν κάναμε καλά" που της έγραψε ο ίδιος με τους στίχους του Ηλία Φιλίππου αλλά και τραγούδια που μοιράστηκαν μαζί στις κοινές τους συναυλίες όπως τα "Βασιλική" και "Δίχτυ".

Η Λυδία Σέρβου σε ξεχωριστές διασκευές

Επιστρέφει στη σκηνή, την Πέμπτη 17 Μαρτίου, με αφορμή το νέο της τραγούδι "Η μνήμη είναι που πονά" σε στίχους της Μαρίνας Φραγκεσκίδου και μουσική δική της. Σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά ο Χατζιδάκις θα συναντηθεί με τον Γαβαλά, τον Χιώτη, τον Καλδάρα, τον Κουγιουμτζή αλλά και τον Κραουνάκη, τον Weber, τον Kurz Wail, τον Piazzola σε ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα με την καθοριστική βεβαίως συμμετοχή του Νεοκλή Νεοφυτίδη στις ενορχηστρώσεις και στο πιάνο, του Βασίλη Δρογκάρη στο ακορντεόν, του Παντελή Ντζιάλα στις κιθάρες και του Ανδρέα Νικόλη στα κρουστά. Συμπράττει με την ηθοποιό Άννα Κουτσαφτίκη και μαζί ερμηνεύσουν κλασσικά τραγούδια της ελληνικής και ξένης μουσικής μουσικής, μέχρι και τα λαϊκά της καρδιάς μας έτσι όπως δεν τα έχουμε ξανακούσει. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η νέα ερμηνεύτρια Ηλιάνα Δημητρακοπούλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.