Ο Στέφανος Κορκολής ανατρέχει στις επιρροές του στη «Σφίγγα»

Ο επιδραστικός συνθέτης θα αφηγηθεί τις «Μουσικές Ιστορίες» που τον καθόρισαν, έχοντας πλάι του την Σοφία Μανουσάκη.

Ο Στέφανος Κορκολής ανατρέχει στις επιρροές του στη «Σφίγγα»

Μια αναδρομή στις «Μουσικές Ιστορίες» που τον καθόρισαν προγραμματίζει για τις Παρασκευές του Νοεμβρίου ο Στέφανος Κορκολής, στη «Σφίγγα». Εκεί, ο επιδραστικός συνθέτης θα συναντήσει την ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη από Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, και μαζί της θα ανατρέξει σε τραγούδια που αγάπησε στα εφηβικά και νεανικά του χρόνια, σε δημιουργίες σπουδαίων τραγουδοποιών που ενορχήστρωσε ο ίδιος, επιλεγμένες συνθέσεις του που ερμήνευσαν μεγάλοι τραγουδιστές, όπως το «Σβήσε το Φεγγάρι» από τον Δημήτρη Μητροπάνο, ή το «Σ’ Έχω Ερωτευτεί» από τον Σάκη Ρουβά, αλλά και τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος, όπως ο «Σκορπιός» και οι «Πέντε Άνεμοι».

Το μουσικό του ταξίδι θα περιλαμβάνει επίσης δικές του ορχηστρικές και πιανιστικές συνθέσεις αλλά και συνθέσεις μεγάλων δημιουργών που έμειναν για πάντα στην ιστορία, σε ένα πρόγραμμα που, με έντονο το αυτοσχεδιαστικό στοιχείο, θα μας ταξιδέψει στις μουσικές γειτονιές του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι, κι από εκεί στον Μάνο Λοΐζο, τον Μίμη Πλέσσα κι ακόμη παραπέρα.

Ώρα έναρξης: 22.30 Είσοδος στο μπαρ: 13€ με κρασί ή μπύρα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Λευτέρης Πανταζής και Άντζελα Δημητρίου μαζί στην "Αθηναία"

Μαζί τους οι Έλενα Τσαγκρινού, Άρις Πετράκης και Μαρία Πασαλίδου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/10/2025

Γιάννης Διονυσίου και Γιάννης Παπαγεωργίου μαζί επί σκηνής

Γιορτάζουν την κυκλοφορία του δίσκου με τίτλο "Λακούβα" με μια σειρά εμφανίσεων στον Σταυρό του Νότου Plus.

Η Μάγδα Βαρούχα και ο Χρήστος Αδαμόπουλος στα "Ακομπλεξ-Άριστα 2"

Επιστρέφουν για δεύτερη σεζόν στο "Ράδιο", στο Γκάζι.

Πέννυ Μπαλτατζή: Το swing γίνεται τρόπος ζωής στο "Stage 7"

Η ντίβα του swing παρουσιάζει τις Πέμπτες του Νοεμβρίου την παράσταση "Her Swing Majesty".

Μιχάλης Ρακιντζής και Κώστας Χαριτοδιπλωμένος στο απόλυτο anti-aging πάρτι

Οι δυο πετυχημένοι μουσικοσυνθέτες και τραγουδοποιοί στις πιο φουτουριστικά-νοσταλγικές βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Μία από τις πρεμιέρες της χρονιάς, με Νατάσα Θεοδωρίδου και Σάκη Ρουβά στο ''Εναστρον'

Οι δύο σταρ θα παρουσιάσουν -αρχής γενομένης από απόψε- ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να μείνει αξέχαστο

Οι Πυξ Λαξ συναντούν Γιάννη Ζουγανέλη και Δημήτρη Σταρόβα στο Vox

Φέτος, ο χειμώνας στην Ιερά Οδό θα είναι 'για τις παλιές αγάπες'.