Συνεχίζει τα αρχοντορεμπέτικα η Ηρώ Σαΐα στις «Ρίζες – Κεραμεικός»

Η σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο νέο πολυχώρο «Ρίζες - Κεραμεικός» εξακολουθεί να ενώνει την Αθήνα του σήμερα με το αστικό της παρελθόν.

Συνεχίζει τα αρχοντορεμπέτικα η Ηρώ Σαΐα στις «Ρίζες – Κεραμεικός»

Πρωταγωνίστρια ενός προσεκτικά σχεδιασμένου μουσικού προγράμματος με την υπογραφή του επιφανούς καθηγητή εθνομουσικολογίας, Λάμπρου Λιάβα, η Ηρώ Σαΐα εντοπίζει τις μουσικές παράλληλες που συνδέουν την Αθήνα του σήμερα με το αστικό της παρελθόν, σε μια μελωδική αναδρομή στα αρχοντορεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια των αστικών κέντρων της Αθήνας του 1950. Με σπουδαίους μουσικούς στο πλάι της, σε έναν χώρο που χαρακτηρίζεται από την οικειότητα και την άμεση επαφή καλλιτεχνών και θεατών που προσφέρει, η Ηρώ Σαΐα φέρνει στη σκηνή την σπουδαία κληρονομιά εμβλημάτων όπως η Μαίρη Λίντα ή η Σπεράντζα Βρανά, για μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις «Ρίζες Κεραμεικός».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Η Ηρώ Σαϊα τραγουδά για γυναίκες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο ρεμπέτικο

Η παράσταση "Ρεμπέτισσες – Φωνές που δε λύγισαν" είναι αφιερωμένη σε γυναίκες που έζησαν "σαν φωτιά", αφήνοντας πίσω σπουδαία τραγούδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/02/2026

Ο Γιώργος Σαμπάνης παρουσίασε το "Δε Μ’ Αγαπούσες"

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης παρουσίασε τη νέα του επιτυχία, την οποία συνδυάζει με ένα ψαγμένο βίντεο.

Η techno ιέρεια Sama Abdulhadi επιστρέφει στην Αθήνα με extended set

Το Σάββατο 14/02, η Sama’ παρουσιάζει ένα extended set που υπόσχεται ένταση, βάθος και μια ολοκληρωμένη αφηγηματική εμπειρία στο dancefloor.

Σε αυτά τα μπουζουξίδικα αναστέναζε η Αθήνα στα 80s και τα 90s

Μία λίστα με τους πάλαι ποτέ ναούς της αθηναϊκής νύχτας, που κελαηδούσαν 7 ημέρες την εβδομάδα και θαμώνες που συχνά πήγαιναν σερί για δουλειά.

Καμία έκπληξη: Ο Θοδωρής Φέρρης γίνεται viral με το νέο άλμπουμ του, "Όσο Θα Γυρίζει Η Γη"

Προπομπός του άλμπουμ είναι το τραγούδι "Είπες", που εξελίσσεται σε μεγάλη επιτυχία.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει με ένα μουσικό threesome στο Κύτταρο

Ο τραγουδοποιός θα εμφανίζεται κάθε Σάββατο, από τις 24 Ιανουαρίου 2026, μαζί με τον Κωστή Χριστοδούλου και τον Σωτήρη Ντούβα.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Όταν ο Κουρκούλης και ο Πλούταρχος ήταν... ανερχόμενοι

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία της πόλης. Όπως αυτά τα πορτρέτα των δύο τραγουδιστών, όταν παρατηρούσαμε ότι είχαν ακόμη φωνή νεανική.