Συνάντηση κορυφής στο «Διογένης Studio»

Οι συντελεστές της μουσικής παράστασης που φέρνει τη Μαρινέλλα στην ίδια σκηνή με τον Κώστα Μακεδόνα, την Έλενα Παπαρίζου, τους αδερφούς Τσαχουρίδη και την Ήβη Αδάμου μιλούν στο «α».

Συνάντηση κορυφής στο «Διογένης Studio»

Ύστερα από δυόμισι μήνες άκρως πετυχημένων εμφανίσεων, η μουσική παράσταση που φέρνει τη Μαρινέλλα στην ίδια σκηνή με τον Κώστα Μακεδόνα, την Έλενα Παπαρίζου, τους αδερφούς Τσαχουρίδη και την Ήβη Αδάμου κατεβαίνει επιτέλους και στην Αθήνα, για να παντρέψει όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την ελληνική μουσική. Λίγο πριν από την πρεμιέρα τους, οι συντελεστές της μιλούν στο «α».

«Υπάρχει μια παράδοση», λέει ο Κώστας Μακεδόνας στην παρουσίαση του νέου προγράμματος του «Διογένης Studio», «σύμφωνα με την οποία, ένα πρόγραμμα που πάει καλά στη Θεσσαλονίκη, όταν έρχεται στην Αθήνα είναι βέβαιο ότι θα σκίσει». Ωστόσο, όταν η Μαρινέλλα συναντιέται με δυο από τους πιο κοσμαγάπητους ερμηνευτές της γενιάς τους, πλαισιωμένους από δυο δυναμικούς εκπροσώπους της μουσικής παράδοσης κι έχοντας για κερασάκι μια απ’ τις ζωηρές φωνές και παρουσίες της νέας γενιάς, το περίεργο θα ήταν να μην σκίσει... Ο λόγος φυσικά για το «Η Μουσική είναι Ζωή», την μουσική παράσταση που, μετά από συνεχή sold out και δυόμιση υπερεπιτυχημένους μήνες στη Θεσσαλονίκη, κατεβαίνει να γεμίσει μουσικές και τραγούδια την Αθήνα, από το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου.

Συνάντηση κορυφής στο «Διογένης Studio» - εικόνα 1

Σ’ αυτήν, ο Κώστας Μακεδόνας και η Έλενα Παπαρίζου, έχοντας πλάι τους τους Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη και την Ήβη Αδάμου, θα συναντηθούν στην cosy σκηνή του «Διογένης Studio», όχι μόνο για να παρασύρουν το venue της Συγγρού με το ατέλειωτο προσωπικό τους ρεπερτόριο, αλλά και για να συνθέσουν μέσα απ’ αυτό, τις δυο διαφορετικές μουσικές συνιστώσες μιας γυναίκας που, με τη δική της διαδρομή, συντάραξε τα δεδομένα της ελληνικής μουσικής, αλλάζοντας το πρόσωπό της για τους επόμενους.

Η Μαρινέλλα, ηγέτις της ομάδας και άοκνη περφόρμερ, με διαδρομή που ξεπερνά τις έξι δεκαετίες παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι, θα εμφανιστεί εδώ με ένα ρεπερτόριο που αψηφά την κατηγοριοποίηση και γεφυρώνει όχι μόνο ολόκληρες γενιές, αλλά και μουσικά είδη που καλύπτουν όλο το φάσμα από το λαϊκό στο παραδοσιακό κι από εκεί στο ατόφιο κλασικό.

Συνάντηση κορυφής στο «Διογένης Studio» - εικόνα 2

Με διάθεση παρεΐστικη σ’ ένα χώρο οικείο και ζεστό, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και σε σχεδιασμό παραγωγής του Γιώργου Λύρα, με χορογραφίες της Chali Jennings και φωτισμούς του Περικλή Μαθιέλη, η dream team των καλλιτεχνών που έχει συγκεντρώσει φέτος το «Διογένης Studio» θα παρουσιάσει μια παράσταση με συνεχείς εναλλαγές, σόλο, ντουέτα και ομαδικές συναντήσεις, όπου το λαϊκό θα συνομιλεί με το παραδοσιακό, προτού πάρει τη σκυτάλη το ποπ για να τη δώσει πίσω σε τραγούδια διαχρονικά και αγέραστα.

«Κι εμένα μου είχε φανεί περίεργο στην αρχή, όταν το συζητούσαμε, το πώς θα μπορέσουν να ταιριάξουν όλα αυτά τα είδη μαζί», εξομολογείται στο «αθηνόραμα» ο Κώστας Μακεδόνας λίγο μετά την παρουσίαση, «όμως είναι πραγματικά ένα απολαυστικό πρόγραμμα, με πολύ δυνατή ροή, με εξέλιξη και κορύφωση και κυρίως ένα πρόγραμμα πολύ διασκεδαστικό».

Συνάντηση κορυφής στο «Διογένης Studio» - εικόνα 3

«Θα είναι μια παράσταση που αποδεικνύει ότι η μουσική, μέσα από τα τόσα διαφορετικά της και υπέροχα είδη, τελικά μας ενώνει όλους», συμπληρώνει πλάι του η Έλενα Παπαρίζου, κι ο ενθουσιασμός κάνει το βλέμμα της να λαμπυρίζει. «Είναι μια παράσταση που παντρεύει το λαϊκό με το ποπ με πολύ όμορφο τρόπο, οι “ευρωπόντιοί” μας Τσαχουρίδηδες κάνουν το δικό τους σόου με πολύ ωραία ποντιακά και θρακιώτικα τραγούδια και άλλα μουσικά παντρέματα, ενώ υπάρχει κι ένα υπέροχο κομμάτι, όπου η Μαρινέλλα κάνει μαζί τους κάτι το μαγικό με ένα τελείως κλασικό τραγούδι, το οποίο δεν θέλω να σας αποκαλύψω για να μη χαλάσω την έκπληξη», λέει. «Όσο κι αν φαίνεται περίεργο», συμπληρώνει, «αυτές τις λίγες εβδομάδες που είχαμε διακόψει τις παραστάσεις για να μεταφερθούμε απ’ τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, μου έλειψαν όλοι τους, οπότε θα το απολαύσω πολύ που θα συναντηθούμε ξανά στη σκηνή – ελπίζω κι εσείς!». Λες και υπάρχει καμιά αμφιβολία…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.