Σαν την Άννα καμιά

Το residency στο «Hotel Ερμού» βρίσκεται στην τρίτη χρονιά, με την Άννα Βίσση και την big band της να δίνουν ένα μάθημα για το πώς πρέπει ένας mainstream καλλιτέχνης να παρουσιάζει και να ανανεώνει το ρεπερτόριό του.

Σαν την Άννα καμιά

Το residency στο «Hotel Ερμού» βρίσκεται στην τρίτη χρονιά, με την Άννα Βίσση και την big band της να δίνουν ένα μάθημα για το πώς πρέπει ένας mainstream καλλιτέχνης να παρουσιάζει και να ανανεώνει το ρεπερτόριό του.

Σαν την Άννα καμιά - εικόνα 1

Εβδομήντα τρία τραγούδια (συν 10 για το ανκόρ) αναγράφονται στο επίσημο setlist του live της Άννας Βίσση στο «Hotel Ερμού», που είναι αναρτημένο στο κοκκινο-μπορντό καμαρίνι της. Εκτός από τις μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών διασκευές («Killing me softly», «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», «Μας υποχρέωσες», «Την αγαπούσα» και δυο-τρία ακόμη που μου διαφεύγουν), όλα τα υπόλοιπα είναι δικά της. Πώς γίνεται να βγάζει μια ολόκληρη βραδιά με τόσα πολλά δικά της τραγούδια, τοποθετημένα με τέτοιον τρόπο ώστε να μην κάνουν κοιλιά παρά τη διαφορετική συναισθηματική διάθεση που κουβαλάνε, κι ερμηνευμένα με τόσο πάθος κι ένταση σαν να έχει ανέβει εκείνη φρέσκια μόλις πριν από πέντε λεπτά στη σκηνή;

Σαν την Άννα καμιά - εικόνα 2

Ακόμη και αν δεν είσαι «fannatic» (που μία και μόνο δοκιμή αρκεί να σε κάνει), τα τραγούδια της Βίσση είναι κολλημένα στο κεφάλι σου, διότι έχουν εντυπωθεί ανεξίτηλα στην pop κουλτούρα κι έχουν συνδεθεί με μια θυελλώδη κι εργατική προσωπικότητα, που κερδίζει το θαυμασμό από συναδέλφους της από κάθε χώρο. Όσο τα αγαπάει το κοινό άλλο τόσο τα αγαπάει κι εκείνη και διασκεδάζει να τα ανακατεύει, προσθέτοντας κάποια που μπορεί να μη δούλεψαν στην κυκλοφορία τους, όμως τώρα πια εξυπηρετούν τη ροή του προγράμματος ή όποια άλλη προσωπική της ανάγκη (όπως το «Ώρα να φεύγω» στην αμετακίνητη οριεντάλ ενότητα με το «Αντίδοτο» και το «Τραύμα»), και αφαιρώντας άλλα που το κοινό σχεδόν ικετεύει να ακούσει ή χάνονται στην ορμητική εξέλιξη της βραδιάς (η «Μεθυσμένη πολιτεία», αν και περιλαμβάνεται στο ανκόρ, έδωσε τη θέση της σε κάποιο άλλο κομμάτι τη βραδιά που βρεθήκαμε εμείς στο «Hotel Ερμού»).

Σαν την Άννα καμιά - εικόνα 3

Έπειτα από τρεις σεζόν, η χημεία της Βίσση με αυτήν την πολυμελή μπάντα, που προσγειώθηκε γύρω της από άλλα είδη τραγουδιού, παραμένει ισχυρή και καθοριστική για την επανεφεύρεση και την απογείωση του ρεπερτορίου της. Δίνοντας στα τραγούδια της έναν ήχο πλούσιο, vintage, με λειτουργικά και αυθόρμητα κάποιες στιγμές soli, που αποτινάσσει στοιχεία του παρελθόντος τους (στις πίστες), χωρίς όμως να το αποκηρύσσει, όλοι αυτοί οι μουσικοί την περιβάλλουν (και καμιά φορά μπλέκονται στα πόδια της και μεταξύ τους λόγω του μεγέθους της σκηνής) με κέφι απαράμιλλο.

Σαν την Άννα καμιά - εικόνα 4

Την ώρα που οι περισσότεροι συνάδελφοι της Βίσση αναζητούν συνεργασίες, συμμαχίες και «concepts» για να παραμείνουν επίκαιροι, εκείνη έχει φτιάξει ένα ολοδικό της στέκι, ένα goth και posh live stage, περίπου όπως ο χαρακτήρας της, όπου μπορεί να φιλοξενεί τους θαυμαστές της, να παίζει μαζί τους και να τους τσιγκλάει σαν να είναι η ψυχή μιας μεγάλης παρέας, να τους προσφέρει τα τραγούδια της ανανεωμένα για να χορέψουν και να τα αφιερώσουν σε έρωτες που είναι τραύμα ανοιχτό ή τους κάνουν να λάμπουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.