Ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει ξανά «Restart»

Για δυο βράδια στο “PassPort Κεραμεικός”, με τη νέα του μπάντα και όλα τα τραγούδια του – παλιά και καινούρια

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει ξανά «Restart»

Το πρόγραμμα που παρουσιάζει ο Νίκος Πορτοκάλογλου στις δυο του συναυλίες (22 και 29/4) στο «PassPort Κεραμεικός» έχει τίτλο “Restart”. Ο ίδιος λέει γι’ αυτό: «Εντελώς αυθόρμητα, σε μια πρόβα, μου προέκυψε η ιδέα να το ονομάσω έτσι. Έχω κάνει αρκετές επανεκκινήσεις στο παρελθόν. Όμως τώρα αισθάνθηκα την ανάγκη να αλλάξω όχι μόνο σελίδα αλλά και βιβλίο! Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες, νέο ήχο. Η δημιουργική δίψα, παραδόξως, αντί να σβήνει, μεγαλώνει. Ίσως φταίει που όλοι ψάχνουμε να βρούμε ένα αντίδοτο, μέσα στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει ξανά «Restart» - εικόνα 1

Το αντίδοτο του Νίκου ήταν πάντα η τέχνη του – τα τραγούδια του. Καθαρά rock στη βάση τους, περιέχουν αληθινά αισθήματα και εκφράζονται μέσα από αληθινές μουσικές. Από τα πρώτα του, των Φατμέ στα ‘80’s μέχρι σήμερα, ο Πορτοκάλογλου εκφράζει μια πραγματικότητα – δική του και δική μας – με τις μουσικές του και τα τραγούδια του. Πριν από μερικούς μήνες, μιλώντας μαζί του, μας είχε πει: «Το αίσθημά μου με οδηγούσε να γράφω τραγούδια προσωπικής ευθύνης, δηλαδή από εμάς εξαρτάται αν θα είμαστε μίζεροι ή φωτεινοί, θετικοί άνθρωποι. Γι’ αυτό μας κοιτούσαν με μισό μάτι και οι ορθόδοξοι ροκάδες και οι ορθόδοξοι αριστεροί και οι ορθόδοξοι έντεχνοι. Συμφωνώ απόλυτα μαζί τους! Έχουν δίκιο! Ποτέ δεν με ενδιέφερε η «συνέπεια». Μόνο το να είμαι συνεπής με τον εαυτό μου – όχι τόσο στις βεβαιότητές μου αλλά στις αμφιβολίες μου».

Το καινούριο του γκρουπ, οι Ευγενείς Αλήτες αποτελούν η Αγάπη Διαγγελάκη (φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο), ο Δημήτρης Καλονάρος (ντραμς, φωνητικά), ο Γιώργος Κουρέλης (πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά), ο Ηλίας Λαμπρόπουλος (φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα) και ο Βύρων Τσουράπης (φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα). Και ο ήχος τους είναι καινούριος, ενδιαφέρων, progressive θα λέγαμε – αν δεν κινδυνεύαμε να παρεξηγηθούμε! «Στην Ελλάδα πάντα το «ανατρεπτικό», το «προοδευτικό» κ.λπ. ήταν υποχρεωτικό να συνδέεται με κάποια αριστερή ρητορική», μας είχε πει. «Δεν θεώρησα ποτέ το ότι να είσαι πρωτοπόρος, ερευνητής, προοδευτικός κ.λπ. είναι προνόμιο της Αριστεράς – αυτό είναι μια τεράστια απάτη». Φυσικά και δεν διαφωνούμε μαζί σου, αγαπητέ Νίκο! Θα σε δούμε on the road!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.