Μαραβέγιας παντός καιρού

Λιακάδες, καύσωνες, καταιγίδες και βροχές εκδηλώνονται μέσα στα τραγούδια και στις αφηγήσεις της sold out μουσικής παράστασης «Πάνω στο κατάστρωμα» στο «Passport Κεραμεικός».

Μαραβέγιας παντός καιρού

Καλοκαιρινές λιακάδες, καύσωνες, καταιγίδες, βροχές και άλλα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται μέσα στα τραγούδια και στις αφηγήσεις της sold out μουσικής παράστασης «Πάνω στο κατάστρωμα» στο Upstairs του «Passport Κεραμεικός», η οποία σου αφήνει το χαρούμενο συναίσθημα της απόδρασης όταν φτάνει στον προορισμό της!

Μαραβέγιας παντός καιρού - εικόνα 1
©Ivi Mousoura

Ζευγάρια κοιτάζονται τρυφερά την ώρα που ακούγεται ο «Φάρος», σαν να αποφασίζουν με τα μάτια ότι αυτό θα είναι το τραγούδι στην είσοδο της γαμήλιας τελετής τους (ή επειδή ήταν αυτό). Φάτσες που θα έβλεπες το καλοκαίρι στα ικαριώτικα πανηγύρια ζαλίζονται από την ταχύτητα του «Τρελό από χαρά». Μετριοπαθείς στις πολιτικές τους πεποιθήσεις τον συγχαίρουν φωναχτά όταν εκείνος απορρίπτει τις κομματικές νεολαίες, προτείνοντας ως εναλλακτική άλλου τύπου δημιουργικές συλλογικότητες – το ίδιο θερμά τον χειροκροτούν όταν επιλέγει για τρίτο τραγούδι το φιλανθρωπικό «Parapatam» και μας προτρέπει να προσφέρουμε σε ΜΚΟ που συντρέχουν τους πρόσφυγες. Τέλος, πιτσιρίκια που κάτι είχε πάρει το αφτί τους, αλλά τώρα ανακάλυψαν για τα καλά τον coach των τεσσάρων φιναλίστ στο «The Voice», σπεύδουν στο διάλειμμα να ζητήσουν να τον συναντήσουν στα καμαρίνια για μια selfie – προηγουμένως την έχουν πέσει μαζικά στον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος βρίσκεται στο κοινό και αξίζει έπαινο για την υπομονή του, ακόμη και όταν τον προσεγγίζουν εν μέσω παράστασης.

Τα συνεχόμενα sold out στο «καραβίσιο» Upstairs του «Passport Κεραμεικός» δεν οφείλονται φυσικά στο «The Voice», αλλά στη λαχτάρα ενός πολυπληθούς κοινού να αποδράσει με τους ευφρόσυνους ρυθμούς του ηλιόλουστου «Welcome to Greece» ή της παιχνιδιάρικης «Λόλας». Ο Μαραβέγιας ικανοποιεί απλόχερα αυτήν την ανάγκη, π.χ. με μια απίθανη εκτέλεση του «Δυο γυναίκες» ή με ένα αφιέρωμα στον ελαφρύ Χατζιδάκι. Δεν περιορίζεται όμως σε αυτό. Βάζει τον «Καραγκιόζη» του Σαββόπουλου να συναντάει το δικό του πολιτικό «Komasusu», θυμώνει για τις επιθέσεις που δέχεται με την «Παρεξήγηση του Φάουστ», θυμάται μέσα από μια μακρά αφήγηση πόσο φοβόταν την ταραγμένη θάλασσα πάνω στα φέρι μποτ Ρίο-Αντίρριο (ως εισαγωγή στο «El Tango Del Rio-Antirrio», «για να ξυπνήσει ο Ζορμπάς μέσα μας»), καταριέται την Τζέιν που τον πλήγωσε ερωτικά στο «Καλοκαίρι που έφυγε», προχωρά αψήφιστα μέσα «Στην καταιγίδα», το ηπειρώτικο που κάθε φορά αποκτά κι ένα νέο μουσικό επίπεδο. Μπορεί να έχεις ξανακούσει τις αυτοβιογραφικές ιστορίες του Μαραβέγια και να έχεις ξανασφυρίξει προσπαθώντας να ακολουθήσεις τις οδηγίες του στο «Eh, Cumpari!», αλλά η ζεστασιά στο τέλος του live είναι σαν να σε τυλίγει για πρώτη φορά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.