Release party του πρώτου δίσκου των Echo Basement στο Ίλιον Plus

Η αθηναϊκή post-indie μπάντα παρουσιάζει την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Placid» την Πέμπτη 19/5.

Release party του πρώτου δίσκου των Echo Basement στο Ίλιον Plus

Έχοντας γράψει πολλά μουσικά και συναυλιακά χιλιόμετρα ως Stop Rewind Play, η πενταμελής αθηναϊκή μπάντα κάνει ένα νέο, δυναμικό ξεκίνημα Το όνομα της είναι, πλέον, Echo Basement, και η πρώτη δισκογραφική δουλειά είναι γεγονός... Πρόκειται για το «Placid» που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016 από την FmRecords, ένα άκρως ενδιαφέρον post-indie υβρίδιο που παντρεύει shoegaze κιθάρες και dark-wave περάσματα, με τις προφανείς Jethro Tullαλίζουσες αναφορές λόγω του φλάουτο.

Την Πέμπτη 19/5 (9.30 μ.μ.) οι Echo Basement κάνουν το πανηγυρικό release party του παρθενικού τους δίσκου στο Ίλιον Plus. Το «Placid» είναι διαθέσιμο σε όλα τα μουσικά δισκοπωλεία σε cd και παγκοσμίως στα ηλεκτρονικά καταστήματα (Amazon, iTunes, Spotify,Bandcamp κλπ). Τη βραδιά θα ανοίξουν οι πρωτοεμφανιζόμενοι Moon Taken Over με ένα ορχηστρικό set σε post-rock και dark-jazz ρυθμούς.

Παρακάτω ακολουθεί το πρώτο single από το δισκογραφικό ντεμπούτο των Echo Basement

Περισσότερες πληροφορίες

Ίλιον Plus

Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, κέντρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Νέα χρονιά στις πίστες: Τα μπουζούκια που συνεχίζουν στη νυχτερινή Αθήνα

Οι "πιστοί" της νύχτας έχουν τα καταφύγιά τους, με αγαπημένους καλλιτέχνες που ξέρουν πώς να διασκεδάσουν το κοινό και θα συνεχίσουν να το κάνουν για μερικές ακόμη εβδομάδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/01/2026

Η Λένα Ζευγαρά ερμηνεύει ξανά τραγούδι του Φοίβου

Η Λένα Ζευγαρά συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της με τον Φοίβο με ένα νέο τραγούδι που έχει τίτλο "Τα Χάνω".

Ο Νίκος Βέρτης στην κορυφή πωλήσεων φυσικού προϊόντος

Με το νέο, πολυπλατινένιο άλμπουμ του, "Μου έλειψες πολύ".

Η Ηρώ Σαϊα στα μουσικά χνάρια γυναικών που σημάδεψαν το ρεμπέτικο

Μια παράσταση-αφιέρωμα και ένα άτυπο "ευχαριστώ" στις γυναίκες που τραγούδησαν τα ανείπωτα, όπως η Ρόζα Εσκενάζυ και η Σωτηρία Μπέλλου.

Νίκος Οικονομόπουλος: O μοναδικός καλλιτέχνης με δύο τραγούδια στο Top 5 του Official IFPI Chart για το 2025

Έχει κατακτήσει τα ραδιόφωνα της χώρας με τα τραγούδια "Βιογραφικό" και "Εισιτήριο Ένα", τα οποία βρίσκονται σταθερά στις κορυφαίες θέσεις του επίσημου chart των ελληνικών ραδιοφώνων.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης μας προσκαλεί σε μια "ιερή" μουσική συνάντηση στον Σταυρό του Νότου

Στις 31 Ιανουαρίου ο Δημήτρης Μυστακίδης επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου για να τραγουδήσει καινούργια και παλιά αγαπημένα τραγούδια.

Παίρνει παράταση το απρόβλεπτο rock party του Δημήτρη Σταρόβα στο Κύτταρο

Το project "Star Ovation – Το Rock που δεν ξεχάσαμε" του Δημήτρη Σταρόβα προσθέτει 2 νέες συναυλίες στο Κύτταρο τον Γενάρη.