Live παρουσίαση του νέου δίσκου του Ross Daly

Ο πολυ-μουσικός και ο Βασίλης Σταυρακάκης εμφανίζονται στο «Πέραν» (Δευτέρα 21 και Τρίτη 22/3) με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου «Την άνοιξη περίμενες».

Live παρουσίαση του νέου δίσκου του Ross Daly

Χωρίς τη δισκογραφική και ερευνητική δουλειά του Ross Daly ενδεχομένως η κρητική μουσική να παρέμενε ένα φολκλόρ ιδίωμα. Ο δίσκος «Ονείρου τόποι» του 1982 ήταν ένας από εκείνους που την τοποθέτησαν στο ευρύτερο τοπίο της world music, αλλά και έδωσαν το σύνθημα για την πολύχρονη συνεργασία του Ιρλανδού πολυ-μουσικού με τον τραγουδιστή Βασίλη Σταυρακάκη και το στιχουργό Μήτσο Σταυρακάκη – ο Ross Daly αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «φτιάχνοντας ένα καινούργιο κομμάτι σε μια κρητική φόρμα, σχεδόν αυτόματα το ακούω με τη φωνή του Βασίλη να ξεδιπλώνει με το μοναδικό του τρόπο τις μαγικές εικόνες που αναδύονται από τους στίχους του Μήτσου». Ο καινούργιος τους δίσκος «Την άνοιξη περίμενες» παρουσιάζεται τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22/3 στο «Πέραν», με νεότερους συνεργάτες από την ομάδα του Ross Daly, δηλαδή τον Γιώργη Μανωλάκη στο λαούτο (ερμηνεύει επίσης μερικά από τα τραγούδια του νέου δίσκου), την Κέλυ Θωμά στη λύρα και τον Γιάννη Παπατζανή στα κρουστά.

Περισσότερες πληροφορίες

Πέραν το Καφέ Αμάν

Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Μα τι συμβαίνει κάθε Τρίτη και Σάββατο στο "Εδώ" και στο "Εκεί";

Urban ήχοι, ανεπιτήδευτη διάθεση και ένα κοινό που ξέρει τι ψάχνει για τη βραδινή του έξοδο συνθέτουν την ταυτότητα του Cοme to Βang.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2026

Η Πέγκυ Ζήνα για 4η χρονιά στο Mezzo

Μαζί της κάθε Τετάρτη και Σάββατο ο Χρήστος Τσιλόπουλος, ενώ συμμετέχουν οι Χάρης Γεωργίου, Κική Τσαλίκη και Εύα Τσάχρα.

Negroni night στο One & Only Aesthesis με τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Μια βραδιά με iconic Negronis, golden-hour elegance και μουσική κάτω από τον αττικό ουρανό της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ο Νίκος Απέργης δίνει νυχτερινό ραντεβού στο "Cabaret"

Μαζί του η Χριστίνα Μηλιού, η δυναμική και ταλαντούχα ερμηνεύτρια, που θα δώσει τη δική της μοναδική νότα με τη φωνή, την ενέργεια και τη σκηνική της παρουσία.

Το Plex γίνεται "Pantheon" για μία νύχτα με 2 stages, περισσότερους από 30 καλλιτέχνες και χορό ως το πρωί

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, το Pantheon Double Stage καταλαμβάνει το Plex στον Κεραμεικό και φέρνει μαζί μουσική, σύγχρονη τέχνη, tattoo και street culture.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος μας περιμένει με φόντο στην καλύτερη θέα της πόλης

Με αφορμή το νέο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος επιστρέφει στο αθηναϊκό Skybar στο Rooftop του DEOS Athens.

Άγγελος Διονυσίου και Κωνσταντίνα συναντιούνται μουσικά στο Elliot

Από τις 11 Σεπτεμβρίου, ο Άγγελος Διονυσίου και η Κωνσταντίνα σας περιμένουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο, για ξεχωριστές μουσικές βραδιές.