Τα live της εβδομάδας: 8/6-14/6

Οι... Ελληνίδες Dead Can Dance, ο... Έλληνας crooner και άλλες επιλογές σε χώρους που συνεχίζουν τα live events μέσα στο καλοκαίρι.

Τα live της εβδομάδας: 8/6-14/6

Lyre ’n’ Rhapsody
Το γυναικείο ακουστικό σύνολο (Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Αρετή Μίγγου, Αθηνά Χιώτη) μελοποιεί λυρική ποίηση και διασκευάζει παραδοσιακά τραγούδια, χρησιμοποιώντας στα live αρχαιοελληνική λύρα και νταούλι – σαν μια ελληνική εκδοχή των Dead Can Dance, που μπορείς να ανακαλύψεις στους δύο δίσκους «Αφυπνίζοντας τη μούσα» και «Κίρκη». Το ατμοσφαιρικό πρόγραμμα με τίτλο «Τα τραγούδια της Κίρκης» θα το παρουσιάσουν την Τετάρτη 10/6 στο «Πέραν».

Τα live της εβδομάδας: 8/6-14/6 - εικόνα 1

Δώρος Δημοσθένους
Ο δικός μας crooner τραγουδάει την Παρασκευή 12/6 στη «Ρότα» κομμάτια κινηματογραφικά, αλλά και λαϊκά και ρεμπέτικα, ξεσηκώνοντας τους θαμώνες της μικροσκοπικής μουσικής σκηνής (που του αρέσει και του ταιριάζει πολύ) παρέα με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο.

Τα live της εβδομάδας: 8/6-14/6 - εικόνα 2

Λάκης Ορφανίδης, Κατερίνα Τσιρίδου
Ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του τρίχορδου μπουζουκιού και η τραγουδίστρια παρουσιάζουν την Παρασκευή 12/6 στο «Πέραν» ένα αφιέρωμα στον άνθρωπο που έβαλε το μπουζούκι στα σαλόνια, στο συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Χιώτη. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μια επιλογή από τις (πολυάριθμες) συνθέσεις του, τις οποίες οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν με τον Σωτήρη Παπατραγιάννη στον μπαγλαμά και το τραγούδι, και τον Νίκο Πρωτόπαπα στην κιθάρα.

Τα live της εβδομάδας: 8/6-14/6 - εικόνα 3
©Peter Balitsaris Photos

Remi & The Road
Ακούραστες μουσικές διαδρομές από έναν τραγουδοποιό που μαζεύει μουσικά μίλια προωθώντας τη δουλειά του με ιδιαίτερο τρόπο. Στο live της Παρασκευής 12/6 στο «Muddler», ο ήχος και το στιλ θα είναι vintage – θα ακουστούν επιλογές από τη δισκογραφία του Remi (Άγγελος Κυπριανού) και διασκευές από Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Styx, Bob Dylan, Little Walter κ.ά.

Διωδία, Μεσόγειος, Μόλπη
Ένα οδοιπορικό στις μουσικές των χωρών της Μεσογείου από τρία εξειδικευμένα σχήματα το Σάββατο 13/6 στο «Τσάι στη Σαχάρα». Τα αποτελούν οι Μαρία Αντωνιάδου και Αλεξάνδρα Τσούκη (Μόλπη), Διομεία Φάντη και Σπύρος Κονσολάκης (Διωδία), Μιχάλης Δανιάς και Στέργιος Τάτσιος (Μεσόγειος).

Τα live της εβδομάδας: 8/6-14/6 - εικόνα 4

Εύα Λουκάτου
Ακούγοντας το εξωτικό «Είμαι γυναίκα» από τον καινούργιο τρίτο δίσκο της «Μ’ ένα σακίδιο για συνοδηγό» (έχουν βάλει το χεράκι τους σε αυτόν ο Yoel Soto και η Martha Moreleon), αναμένουμε από τη νέα τραγουδοποιό ένα δροσερό σαββατόβραδο στο «Χυτήριο». Μουσικά θα τη συνοδεύσουν η Άννα Λάκη στο ακορντεόν και ο Γιώργος Ντινάκος στην κιθάρα.

Τα live της εβδομάδας: 8/6-14/6 - εικόνα 5

Σπύρος Γραμμένος
Για όλα φροντίζει αυτό το παιδί. Όπως π.χ. να μας ενημερώσει πόσα θα πληρώσουμε σε δραχμές για να τον ακούσουμε την Κυριακή 14/6 στη «Ρότα» (6€=2.045 δραχμές). Μας προειδοποιεί και τι θα μας περιμένει: «Χωρίς παρέα, χωρίς σούξου-μούξου και χωρίς αναισθητικό, δύο ώρες τραγούδια και… το καλύτερο διάλειμμα που ζήσατε ποτέ!»

Περισσότερες πληροφορίες

Πέραν το Καφέ Αμάν

Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.