26ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: Μια μεγάλη γιορτή διαπολιτισμικότητας στο Πάρκο Γουδή

Καλεσμένοι οι Frank Panx & Σαλταδόροι, Aeon, Σπύρος Γραμμένος, Χαΐνηδες και πολλοί ακόμα.

Στίχοιμα

Η μουσική διαχρονικά αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτιστικής ταυτότητας των λαών του κόσμου. Έχει, παράλληλα, υπάρξει μέσο διαμαρτυρίας και αντίστασης, ένα μέσο έκφρασης της κοινωνικής αγανάκτησης και της καθημερινότητας των από κάτω, αλλά και μέσο αλληλεγγύης και ενότητας. Το μουσικό πρόγραμμα του 26ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ φιλοδοξεί και φέτος να αποτελέσει έναν χώρο συλλογικής διασκέδασης, με πολύγλωσσους ήχους, χορούς από όλον τον κόσμο, με διαφορετικά είδη μουσικής και διαθεματικότητα. Φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν χώρο συνάντησης, ένα χώρο που μαζί με το υπόλοιπο πρόγραμμα των συζητήσεων, προβολών, εκθέσεων, θα συνθέσουν μία εικόνα ενός καλύτερου κόσμου: χωρίς σύνορα, με δικαιοσύνη.

Το 26ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Γουδή, από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου. Στο Φεστιβάλ υπάρχουν δύο σκηνές (Μεταναστευτική / Λαϊκή και Κεντρική). Επιπλέον, στο χώρο του φεστιβάλ θα βρείτε χώρους με συζητήσεις, προβολές ταινιών, παιδικά δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφίας, περίπτερα και κουζίνες από διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Παρασκευή 4 Ιουλίου

Μεταναστευτική / Λαϊκή σκηνή

  • Η Compania Flamenca Sentimientos χορεύει για την Παλαιστίνη
  • Princesse Rhema από την κοινότητα Καμερούν.
  • Dabke – Παλαιστινιακός χορός 
  • Yeelen — Dance & Music from west Africa
  • Ασυμμάζευτοι

Κεντρική σκηνή

  • Santa Barbarians
  • XVT
  • Dolly Vara
  • Aeon
  • Lala & Aurora
  • 0-100 σειρένε & Dj Pitsouni
  • Stixoima

Σάββατο 5 Ιουλίου

Μεταναστευτική / Λαϊκή σκηνή

Χορός από την ομάδα Φιλιππινέζων γυναικών  
Αφγανικός Παραδοσιακός Χορός 
Μουσικοχορευτικό από την Γεωργιανή κοινότητα – "O Καύκασος”
Ubuntu Drum and Dance Group
Λατινοαμερικάνικος χορός
Λαϊκή Κομπανία

Κεντρική σκηνή

Adir Jan
Frank Panx & Σαλταδόροι
Μωρά στη Φωτιά

Κυριακή 6 Ιουλίου

Μεταναστευτική / Λαϊκή σκηνή

Las galoperas de Atenas
Mandela girls
Κουρδικός Χορός και  τραγούδια από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν
Sembe African heritage
Σουρλουλού

Κεντρική σκηνή

Remember August
Σπύρος Γραμμένος 
Χαΐνηδες

Δείτε τις συναυλίες της εβδομάδας στον οδηγό μουσικής του "α".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

26ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

  • Φεστιβάλ

Η μουσική στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είναι γιορτή, διαμαρτυρία και συνάντηση. Ήχοι από κάθε γωνιά του κόσμου, χοροί, συζητήσεις και προβολές. Καλεσμένοι οι Frank Panx & Σαλταδόροι, Aeon, Σπύρος Γραμμένος, Χαΐνηδες και πολλοί ακόμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι prog/power metallers Suburst επιστρέφουν για μία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα

Special guests στη συναυλία στο "Κύτταρο" θα είναι οι Oria και Corrupted Symmetry.

22/10/2025

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Αριστοφάνης

"Ο "Πλούτος" είναι η σάτιρα του νεοπλουτισμού και του λάιφ στάιλ" δήλωνε στη μεγάλη συνέντευξή του "α" ο τραγουδοποιός για την παράσταση που ανέβαζε στην Επίδαυρο το 2013.

Το περιβόλι του τρελού, ο Διονύσης Σαββόπουλος και του ‘60 οι εκδρομείς

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μιλά για τα ελληνικά 60s όταν ετοιμαζόταν να γιορτάσει τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ του "Το περιβόλι του τρελού".

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε αλλά οι χοροί ας κρατήσουν για πάντα

Αποχαιρετούμε τον Διονύση Σαββόπουλο, τον κορυφαίο των Ελλήνων τραγουδοποιών, τον αγαπητό Νιόνιο που δεν είναι πια μαζί μας.

"From Cabaret to Rock n' roll... and Αll that Jazz!": Μια λαμπερή μουσική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ

Η εποχή του ρετρό ζωντανεύει μέσα από μια παράσταση γεμάτη από ήχους και ρυθμούς από το 1890 ως το 1960.

Μάριος Στρόφαλης και Roman Gomez: Δυο μαέστροι του nuevo tango συνομιλούν

Οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μαέστροι βαδίζουν σε Tango και Jazz μονοπάτια.

Δύο βραδιές με τον Wim Mertens στο Ωδείο Αθηνών

Ο Βέλγος συνθέτης παρουσιάζει το νέο του δίσκο σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα.