Τριπλό ραντεβού στο "Jazzét" με τρία κορυφαία σχήματα της ελληνικής τζαζ, έθνικ και κλασικής μουσικής σκηνής

Το νέο συγκρότημα "Ίος", το B.Y.S Trio και το Michalis Brouzos trio ανεβαίνουν στη σκηνή του "Jazzét Music Hall".

Ίος

To "Jazzét Music Hall" παρουσιάζει ένα τριήμερο συναυλιών (23, 24, 25/2)  με τρία κορυφαία σχήματα της ελληνικής τζαζ, έθνικ και κλασικής μουσικής σκηνής.

"Ίος"

Το "Jazzet Music Hall", την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στις 9.30 μ.μ. παρουσιάζει το νέο συγκρότημα "Ίος" που πρωτοεμφανίστηκε με τη διασκευή του παραδοσιακού της Καλύμνου, "Θαλασσάκι μου", το 2020.

Η ερμηνεύτρια Αθηνά Χιώτη και ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Χούλης, μαζί με τον Γιάννη Ευσταθόπουλο στα κρουστά και τον Ηλία Πανταζή στο ηλεκτρικό μπάσο αποτελούν τον πυρήνα της μπάντας Ίος, που αγαπά να διασκευάζει παραδοσιακά τραγούδια και να δημιουργεί συνεχώς πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις παιγμένες με τον τρόπο των αγαπημένων τους ακουσμάτων από τις τζαζ, έθνικ και ροκ μουσικές. 

Οι "Ίος" κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Βαθύ Ταξίδι" από την δισκογραφική εταιρεία Μικρός Ήρως σε στίχους του Βασίλη Γκίκα και του Παντελή Τσομπάνογλου. Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσικό κράμα, που αναδύει μεθυστικά έθνικ, τζαζ και ροκ "αρώματα", με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ξεχωριστής μουσικής περιπλάνησης στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο.

Συνδρομή: 7€
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

B.Y.S Trio

B.Y.S. Trio

Τη σκυτάλη παίρνουν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου τρεις σπουδαίοι μουσικοί της ελληνικής τζαζ μουσικής σκηνής, Χρυσόστομος Μπουκάλης (κοντραμπάσο), Κώστας Γιαξόγλου (πιάνο) και Νίκος Σιδηροκαστρίτης (τύμπανα) που αποτελούν το B.Y.S Trio. Μετά το αφιέρωμα τους, στον Charlie Haden, το B.Y.S Trio συνεχίζει τις μουσικές αναζητήσεις του, εστιάζοντας αυτή τη φορά σε δύο εμβληματικές μορφές της τζαζ: τον Καναδό πιανίστα Paul Bley και τη συνθέτρια Carla Bley.

Η μουσική του Paul Bley, με την ιδιαίτερη προσέγγιση στην τζαζ φόρμα και τον αυτοσχεδιασμό, αποτελεί πηγή έμπνευσης για το B.Y.S. Trio. Η ερμηνεία του μουσικού υλικού του Bley του Haden και άλλων μέσα από το ιδιαίτερο πρίσμα του Paul Bley θα δώσει στους θεατές την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα πρωτοποριακό και δυναμικό ύφος.

Παράλληλα, το B.Y.S. Trio θα παρουσιάσει συνθέσεις της Carla Bley, μίας από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης τζαζ. Η Carla Bley, γνωστή για την ευρηματικότητα και τον πειραματισμό της, δημιούργησε έργα γεμάτα φαντασία και δυναμισμό, που άφησαν το στίγμα τους στην τζαζ σκηνή.

Συνδρομή: 8€
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Michalis Brouzos Τrio

Michalis Brouzos trio

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ο κύκλος συναυλιών Jazzét on Classical υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Νίκου Χατζηελευθερίου, παρουσιάζει το Michalis Brouzos Τrio. Όχημα τους η κιθάρα, ένα πιάνο και ένα βιολοντσέλο. Οδηγός η αισθητική και το φως της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Ο Μιχάλης Μπρούζος με το trio του (Θωμάς Κοντογεώργης-πιάνο και Μιχάλης Πορφύρης-τσέλο) παρουσιάζει τις αποσκευές του.

Ένα αμάλγαμα ήχων, εικόνων, χρωμάτων και αρωμάτων, στο σταυροδρόμι των πολιτισμών. Οι συνθέσεις του, ακροβατούν μεταξύ δύσης και ανατολής, σε φόρμες contemporary classical με Jazzy στοιχεία από την ευρύτερη world και ethnic σκηνή.

Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες σε πολλούς και σημαντικούς συναυλιακούς χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Πυθαγόρειο Αμφιθέατρο, το Jazzet Μusic Ηall  κ.α. Το live album τους με τίτλο "Μέση Γη" κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία Jazz Breeze records τον Νοέμβριο του 2022 και κέρδισε κοινό και κριτικούς.

Συνδρομή: 10€
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Jazzèt Cafè, The Jazz Club

Στρ. Καραϊσκάκη 99-101, Χαϊδάρι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
01/05/2024

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.