Οι Black Country, New Road έρχονται να ταράξουν την Αθήνα

Το βρετανικό indie rock συγκρότημα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο.

Black Country, New Road ©Holly Whitaker

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, το Floyd, το νέο μεγάλο venue της πόλης, υποδέχεται τους Black Country, New Road, μια πολυσυζητημένη νέα μπάντα των τελευταίων χρόνων. Η εξαμελής παρέα από το Λονδίνο έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, για να αποδείξει επί σκηνής γιατί κατόρθωσε, μέσα σε λίγο καιρό, να κατακτήσει την καρδιά και το νου κάθε μουσικόφιλου, κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό της "καλύτερης indie band που ακούσαμε ποτέ".

Οι Black Country, New Road τάραξαν τα, συχνά λιμνάζοντα, νερά της παγκόσμιας μουσικής σκηνής από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν σε αυτήν. Ο ήχος τους είναι αδύνατο να περιγραφεί. Όλα τα μέλη της μπάντας, λίγο πάνω από τα 20 τους χρόνια, συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός μοναδικού μίγματος που "ακροβατεί" ανάμεσα σε post-rock ήχους, πολύπλοκες ενορχηστρώσεις, πιανιστικές ενδοσκοπήσεις, την jazz, την chamber pop. Aπό τον μινιμαλισμό έως τα ευφορικά ξεσπάσματα, πολλές φορές μέσα στο ίδιο τραγούδι.

Black Country, New Road
©Holly Whitaker

Το ντεμπούτο τους, "For the First Time", τον Φεβρουάριο του 2021, κυριολεκτικά αγνόησε κάθε φόρμα, ενώνοντας είδη και κάνοντας τους πάντες να τους συγκρίνουν με τους... πάντες. Από Slint, Arcade Fire και Talking Heads σε Ornette Coleman έως και Klezmer, την παραδοσιακή εβραϊκή μουσική.

Έναν χρόνο μετά, ξανά τον Φεβρουάριο, ο δεύτερος δίσκος τους, "Αnts from Up There", έγινε και πάλι δεκτός με διθυράμβους. Η απόφαση του τραγουδιστή τους Ιsaac Wood να αποσυρθεί, αμέσως μετά, για προσωπικούς λόγους φάνηκε αρχικά να σοκάρει την οικογένειά των BC,NR. Ωστόσο, δεν ήταν παρά η αφορμή για μια αναπάντεχη κάθαρση που μόνο η μουσική τους θα μπορούσε να τους προσφέρει.

Το "Live at Bush Hall" (ναι, ξανά τον  Φεβρουάριο του 2023) είναι μια συγκλονιστική κατάθεση μιας μπάντας έξι φίλων, που στήριξαν τον έβδομο στην απόφασή του, ένα έπος συναισθημάτων με τους Tyler Hyde, Lewis Evans και Mary Kershaw να αναλαμβάνουν, πλέον, τα φωνητικά. Ηχογραφημένο ζωντανά, αλλά στην ουσία τρίτος επίσημος δίσκος τους, καθώς περιέχει αποκλειστικά νέες συνθέσεις και τραγούδια που δεν συμπεριλήφθηκαν στους δύο πρώτους, είναι πιθανότατα η κορυφαία στιγμή τους. Ένα πραγματικό επίτευγμα μέχρι, βέβαια, το επόμενο.

To Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, είναι η ημερομηνία που οφείλει να σημειώσει κάθε συνειδητοποιημένος μουσικόφιλος, καθώς είναι λίγες οι φορές που έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία τέτοια μπάντα τη στιγμή που πρέπει.

Προπώληση μέσω more.com 

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ματαιώνεται η συναυλία των Machine Head στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί στους κατόχους.

01/05/2024

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.