Η 2η βραδιά των Sunset Sessions από τα Downtempo Paintings Events υπόσχεται κινηματογραφική αύρα και μουσική

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται, δύο live acts καθώς και καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν για τα μοναδικά στυλ και την ικανότητα τους να δημιουργούν ατμόσφαιρες γεμάτες ενέργεια.

'Ολυμπιάς'

Η 2η βραδιά των Sunset Sessions από τα Downtempo Paintings Events περιμένει να υποδεχτεί το κοινό το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στην ταράτσα του ιστορικού "Ολυμπιάς" από τις 5.30 μ.μ. έως αργά το βράδυ. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται, δύο live acts καθώς και καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν για τα μοναδικά στυλ και την ικανότητα τους να δημιουργούν ατμόσφαιρες γεμάτες ενέργεια. 

Πρώτος στην σειρά θα είναι ο Cell απο την Γαλλία και στη συνέχεια, οι Zen Baboon από τη Πορτογαλία θα προσφέρουν στο κοινό μια εκδοχή της Downbeat και Downtempo  μουσικής, συνδυασμένη με την αίσθηση και το βίωμα μιας  ζωντανής πανδαισίας ήχων και χρωμάτων. Το event θα ξεκινήσει με ένα σετ από τον resident dj της Down Paintings, Junior X

Cell (Άλεξ Σέφερ)

Tο 1984, ο Άλεξ Σέφερ (γνωστός και ως Cell) βούτηξε στα άδυτα του κόσμου της μουσικής και των μηχανών. Στην ηλικία των 10 ετών, απέκτησε το πρώτο του μηχάνημα, από τους γονείς του-  βιρτουόζους στο πιάνο και στα ντραμς αντιστοίχως. Ενώ σπούδαζε στο Κονσερβατοριο, άρχισε να εξερευνά τα βασίλεια των LFO και των φίλτρων. Tα πλήκτρα και ειδικά το πιάνο έγιναν τα αγαπημένα του όργανα. Στην ηλικία των 13, εμβαπτίστηκε στον κόσμο της Τζαζ όταν εντάχθηκε  στο τμήμα της Τζαζ του Chambery (73). Εκείνη τη χρονική περίοδο το πάθος του για την ηλεκτρονική μουσική μεγάλωσε  και τον οδήγησε να ανακαλύψει καλλιτέχνες σαν τους Pink Floyd, τον John Cage και τον Peter Gabriel.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ανάμειξης διαφορετικών στυλ, ο Άλεξ αποφάσισε να ριχτεί στη μείξη της Pop και της ηλεκτρονικής μουσικής στην ηλικία των 16.  Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ακουστική μηχανική, ο Άλεξ έκανε την οριστική στροφή του προς την ηλεκτρονική μουσική. Συνεργάστηκε με πολλούς συνθέτες, και αναμείχθηκε σε διαφορετικά project, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν πρωτότυπα soundracks για διαφημίσεις και ταινίες μικρού μήκους. Μέσα από αυτές τις περιπλανήσεις στη μουσική δημιουργία, ανέπτυξε ένα διακριτό στυλ με χαρακτηριστικά του την εγγενή ambient φύση, παρουσιάζοντας σύνθετες αλλά παρόλαυτα στοιχειακές μινιμαλιστικές συνθέσεις.

Ο Άλεξ Σέφερ έχει αφήσει ένα διαρκές αποτύπωμα με τα downtempo ηχοτοπία του που κοσμούν περίτεχνες και ντελικάτες μελωδίες. Μετά από την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ "Onwards System" εργάζεται ταυτοχρόνως σε δύο νέα άλμπουμς- το ένα πιο Upbeat στη βάση του και το άλλο σε συμφωνία με τις προηγούμενες δουλειές του.

Zen Baboon

Zen Baboon είναι οι Ντάνιελ Ροσάντο και Ενρίκε Παλχάβα. Γεννήθηκαν και οι δύο στη δεκαετία του '70 και από πολύ νωρίς ανέπτυξαν στενή σχέση με την μουσική, εστιάζοντας στον ήχο υψηλής ποιότητας και στην πρωτότυπη δημιουργία. Ο Ντάνιελ ήταν τεχνικός ήχου που δούλεψε αρχικά σε στούντιο στη Λισαβώνα ενώ αργότερα  άρχισε να εργάζεται στην  παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής στο τέλος της δεκαετίας του '90. Ο Ενρίκε, είναι ζωολόγος, ζει και εργάζεται σε φάρμα και ξεκίνησε ως Ambient DJ (DJ Henriq)και  παραγωγός το 2001. Η συνεργασία τους άρχισε  το 2003. Αποφάσισαν να συνδυάσουν  τις μουσικές τους προτιμήσεις και έτσι δημιούργησαν τους Zen Baboon.

Junior X

Ο Junior X, επίσης γνωστός ως Μάνος Χατζημανώλης, έχει γεννηθεί στην Ελλάδα στο νησί της Χίου το 1970. Άρχισε την καριέρα του ως DJ το 1988 και έχει δουλέψει ως stage manager σε διαφορετικές τοποθεσίες και Φεστιβάλ τα τελευταία 12 χρόνια. Με πάνω από τρεις δεκαετίες εμπειρίας ως DJ, έχει μαγέψει με τους ρυθμούς του τόσο τις σκηνές διεθνών φεστιβάλ όσο και τα dance flοοrs. Θεωρείται ένας από τους αποστράπτοντες βετεράνους της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής τόσο στην Αθήνα όσο και γενικότερα στην Ελλάδα. Είναι γνωστός επίσης και για τις πλευρές του ως Ambient πολεμιστή, ηχητικού θεραπευτή και οικολόγου-ακτιβιστή. 

Έχει εμφανιστεί σε πολλά τοπικά και Διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Ευρώπη, από το μαγευτικό νησί της Σαμοθράκης, έως την άγρια θέρμη της Μαροκινής ερήμου, διαχέοντας το συμπαντικό μήνυμα της αγάπης μέσα απο τους ήχους του.  Από τον Οκτώβριο του 2019, διατελεί label DJ για την Liquid Sound Design Family, η οποία εχει ως βάση το Λονδίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το τέλος του Οκτωβρίου του 2022, ο Junior X έχει ενταχθεί στα δρώμενα της DTP στην Αθήνα ως μέλος της διοργανωτικής ομάδας, της ομάδας παραγωγής και ως stage manager και resident DJ.

Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας ως DJ, έχει μια ενθουσιώδη δημιουργική σχέση με ιδιαίτερους και όμορφους ενεργειακά ήχους οι οποίοι διασυνδέουν τους ανθρώπους και την χορευτική πίστα, σε ένα ενιαία δονούμενο μουσικό σώμα. Οι οπτικές προβολές του event θα προέρχονται από την δημιουργική δράση του VJ Νησίδη.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ολυμπιάς

Aθηνάς 57, (6ος όροφος)
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
01/05/2024

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Έναρξη για το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής με την "Ουράνια Πολιτεία"

Σε ένα τριήμερο, περισσότερες από 55 εκδηλώσεις δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κατάνυξης μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις του θείου δράματος.