Οι Μίκρο στη σκηνή του Release Athens Χ SNF Nostos 2023

Το αγαπημένο ελληνικό γκρουπ επιστρέφουν στις ζωντανές εμφανίσεις, μετά από 8 χρόνια απουσίας, και θα βρεθεί στην Πλατεία Νερού μαζί με τους Röyksopp, M83 και OMD.

MIKRO

Το 2023, το Release Athens και το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενώνουν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας τρεις σπουδαίες φεστιβαλικές ημέρες σε δύο σκηνές. Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, το Release Athens X SNF Nostos, μετά τους headliners Röyksopp και Tash Sultana, καθώς και τους M83, OMD, Dub Inc. και Groundation, υποδέχεται ένα πολύ αγαπημένο ελληνικό γκρουπ. Στη σκηνή της Πλατείας Νερού θα ανέβουν οι Μίκρο, μια από τις σταθερές αξίες της εγχώριας ηλεκτρονικής pop των τελευταίων δεκαετιών.

Το Release Athens Χ SNF Nostos πραγματοποιείται στις 20, 21 και 23 Ιουνίου και φέρνει μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας και ελληνικής σκηνής σε δύο stages, στην Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ζήσουμε ένα συναρπαστικό συναυλιακό τριήμερο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Release Athens 2023.

Για την Τετάρτη 21 Ιουνίου, συνολικά το lineup διαμορφώνεται ως εξής: στην Πλατεία Νερού θα βρεθούν οι Röyksopp, οι M83, οι Orchestral Manoeuvres in the Dark και οι δικοί μας, Μίκρο. Στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ θα εμφανιστούν οιTash Sultana, Dub Inc., Groundation

Οι Μίκρο δημιουργήθηκαν το 1997 στην Θεσσαλονίκη από τον Νίκο Μπιτζένη (aka Nikonn) και τον Γιάννη Λευκαδίτη, δύο φίλους που μοιράζονταν ένα κοινό όραμα για μια ηλεκτρονική μπάντα με pop/rock αναφορές και γυναικεία και αντρικά φωνητικά. Στα 25 χρόνια παρουσίας τους, έχουν κυκλοφορήσει 8 studio albums, 3 soundtracks και αμέτρητα singles και remixes σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Πολλά τραγούδια τους αποτελούν αξέχαστες στιγμές της εγχώριας electro-pop που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό και το εγχώριο ραδιόφωνο, όπως τα "Mikro Tronik Πλάσμα”, "Άσπρη Σοκολάτα”, "Αυτή η Πόλη”, "Η Σειρά Σου”, μεταξύ άλλων.

MIKRO

Το 2004, οι Μίκρο ίδρυσαν το δικό τους label, την UNDO Records, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να φιλοξενεί όχι μόνο τη δική τους μουσική αλλά και φιλικών projects, όπως οι Marsheaux, οι Fotonovela, o Tareq, η Kid Moxie και πολλοί άλλοι. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς παρουσίας τους στην εγχώρια ηλεκτρονική σκηνή, η μπάντα έχει δώσει ξεχωριστά live στο πλάι ονομάτων όπως οι Hooverphonic, o Morrissey, οι Ladytron και ο Andy Fletcher των Depeche Mode, ενώ στις συναυλίες τους εκτός Ελλάδος απέδειξαν ότι ο ήχος τους δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες μπάντες του εξωτερικού.

Φέτος, οι Μπιτζένης και Λευκαδίτης, με την Chloe Ann (φωνή, synths) και τον Χρήστο Ασλανίδη (drums & pads) στη σύνθεσή τους, επιστρέφουν στις ζωντανές εμφανίσεις, μετά από 8 χρόνια απουσίας, και σκοπεύουν να γεμίσουν ενέργεια την Πλατεία Νερού σε μια βραδιά γεμάτη σπουδαία ηλεκτρονική pop.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Πλατεία Νερού

κτίριο πεζογέφυρας (δίπλα στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο, στάση τραμ Δέλτα Φαλήρου), Νέο Φάληρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Βόλτα στο "Άλσος" με τη Νικόλ Σαραβάκου: Ενθουσιασμός, μα και περίσκεψη

Ξετυλίγοντας διάφορα χαρίσματα, η Αθηναία τραγουδοποιός έδειξε ότι ανήκει στις υποσχόμενες νέες δυνάμεις του εγχώριου πενταγράμμου. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε και αμφιλεγόμενες επιλογές, οι οποίες θόλωσαν το στίγμα που επιθυμεί να εκπέμψει –εντύπωση που μάλλον ενίσχυσε, παρά απάλυνε, ο ερχομός του Στέλιου Ρόκκου ως guest star της βραδιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
23/04/2024

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Μέρος στην ακρόαση, για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025, μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporation και τους Black Pumas

Μαζί τους, το πολυμελές super group από τη Νέα Υόρκη, οι The Budos Band.

Borderline 2024, με Κολομβιανές "βασίλισσες" του reggaeton και χιπ χοπ από την Αφρική

Το ανήσυχο φεστιβάλ επιστρέφει για 13η χρονιά, σε μια τριήμερη εκδοχή (26, 27 & 28/4) που –ως συνήθως– αδιαφορεί για ταμπέλες και είδη, προσπαθώντας να ψηλαφήσει το μέλλον της σύγχρονης ηχητικής έκφρασης.

Massive Attack: Το "Mezzanine" δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών.

Ο Μιχάλης Καλκάνης μάς ξεναγεί στον δυνατό ηχόκοσμό του στο "Half Note Jazz Club"

Ένα μουσικό ταξίδι με μελωδίες που άλλοτε "ακουμπάνε" περισσότερο στη Δύση και θυμίζουν κινηματογραφικά soundtracks, και άλλοτε "μυρίζουν" Ελλάδα και Βαλκάνια.

Αυτό είναι το πλήρες line-up της πρώτης μέρα του AthensRocks 2024

Οι Spiritualized, οι The Armed και οι Πεθαίνουν στο Τέλος θα πλαισιώσουν τους Queens of the Stone Age.