DakhaBrakha: Ένα ξέφρενο μουσικό "πάρε - δώσε" από την Ουκρανία ταξιδεύει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το περίφημο πολυφωνικό κουαρτέτο από το Κίεβο έρχεται στο πλαίσιο μιας μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας.

ουκρ εξωφ.jpg

Κάθε συναυλία των DakhaBrakha είναι μια εμπνευσμένη παράσταση που μένει στη μνήμη του κοινού για πολύ καιρό και θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους τόσο στην Αθήνα (Ωδείο Αθηνών, 7/12) όσο και στη Θεσσαλονίκη ("Principal Club Theater", 8/12). Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία ξεκινά στις 20 Οκτωβρίου.

Με μια απίστευτα δυνατή σκηνική παρουσία, μεταδίδουν το "ηλεκτρικό" τους ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει μία συγκλονιστική ευρύτητα στα φωνητικά συνδυασμένη με όργανα, όπως ακορντεόν, γκρανκάσα, φυσαρμόνικα και τσέλο σε πρωτεύοντα ρόλο. Το κουαρτέτο ανακατεύει τα πάντα. Ουκρανικά λαϊκά παραδοσιακά τραγούδια μπλέκονται με στοιχεία καμπαρέ, τζαζ, ροκ, πάνκ και χιπ-χοπ. Αρμονίες από τη βαλκανική μουσική συνοδεύονται από παραδοσιακά όργανα από τη Ρωσία, την Αυστραλία, την Ινδία και αλλού.

ουκρ1.jpg

Ο τραγουδιστής τους Marko Halanevych εξηγεί: "Η μουσική μας δεν είναι απλά μια έθνικ μουσική, είναι περισσότερο "ethno chaos", δηλαδή ένα μείγμα διαφορετικών στυλ, ειδών, πολιτισμών. Ωστόσο, το background παραμένει ουκρανικό ενώ και ο τρόπος απόδοσης των τραγουδιών έχει τις ρίζες του στα ουκρανικά πολυφωνικά τραγούδια".

ουκρ2.jpg

Οι συναυλίες τους, αναπόφευκτα, φέρουν πολιτική σημασία με το σύνθημα "'Όχι στον Πόλεμο" να έχει αποκτήσει έναν ακόμα πιο επείγοντα τόνο. Το μουσικό τους πεδίο είναι οικείο και στη συνέχεια γίνεται ταραχώδες, σηματοδοτώντας μια "πολιτιστική και καλλιτεχνική απελευθέρωση".

Τιμές εισιτηρίων: Αθήνα, Α' Ζώνη: 30€, Β' Ζώνη: 25€, Γ' Ζώνη: 20€ – Θεσσαλονίκη, Όρθιοι: 20€, Καθήμενοι: 23€ | Προπώληση εισιτηρίων: Viva

Περισσότερες πληροφορίες

Ωδείο Αθηνών

Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Ξανθούλα Ντακοβάνου μας ταξιδεύει από τις μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου στη world jazz

11 καλλιτέχνες παρουσιάζουν το νέο δίσκο "Lamenta" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/12/2022

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος με την Eλπίδα ενώνουν ξανά τις φωνές τους

Θα ακούσουμε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια που έχει συνθέσει μέχρι σήμερα ο δημιουργός και τις μεγάλες επιτυχίες της Ελπίδας.

Κατερίνα Κυρμιζή & Νίκος Γρηγοριάδης: Μια βραδιά με σπιτική θαλπωρή στο "Μουσικό Κουτί"

Δεν είχαν παρά τις κιθάρες τους, κάποια κρουστά χειρός κι έναν πιανίστα. Όμως με αυτά τα λιτά μέσα αποδείχθηκαν καθηλωτικοί, δίνοντας μια ουσιαστική συναυλία, η οποία εκπροσώπησε άριστα την τραγουδοποιία τους.

Η πελώρια δεξαμενή της κινηματογραφικής μουσικής είναι το δημιουργικό έναυσμα των Cinema Paradiso Project

Με αφορμή τις εμφανίσεις τους μιλήσαμε μαζί τους για το πώς πήραν το όνομά τους, για τη σχέση τους με τη μουσική σκηνή του Half Note και την καθοριστική συνάντησή τους με τον Ennio Morricone, αλλά και για την επόμενη εμφάνισή τους στο Half Note Jazz Club, το Φεβρουάριο, μια latin κινηματογραφική βραδιά.

Οι DakhaBrakha έρχονται από το Κίεβο με αγάπη

Το διάσημο πολυφωνικό κουαρτέτο της world music DakhaBrakha κάνει στάση στο Ωδείο Αθηνών.

TikTok, μία χρονομηχανή του Ίντερνετ

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης νεκρανασταίνει τα μουσικά mashups και τα λοιπά trends της προϊστορίας του Ίντερνετ.

Οι πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες στο Spotify για το 2022

Συγκέντρωσαν τις περισσότερες μεταδόσεις στη διάσημη μουσική πλατφόρμα streaming.