5 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε αυτή την εβδομάδα

Μία σειρά από ενδιαφέροντα μουσικά events που ξεχωρίζουν την εβδομάδα.

George Gaudy

Ο ιδιοσυγκρασιακός τραγουδοποιός σε full band σύνθεση


George Gaudy

Ο George Gaudy είναι ενεργός την τελευταία δεκαετία και μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και το Λονδίνο. Mε δύο δίσκους στο ενεργητικό του και ανανεωμένο σχήμα επιστρέφει το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Faust. Η - κατα βάση μελαγχολική αλλά πάντα ατμοσφαιρική - μουσική του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ήχου - από την κλασσική φολκ, έως τη βρετανική  ροκ και από τις neosoul ατμόσφαιρες μέχρι jazz στοιχεία και τις παρυφές της ψυχεδέλειας.  Μαζί του οι Οδυσσέας Τζιρίτας, Γιώργος Πουλιάσης, Αντώνης Τσιάπαλης και Εστερίνα.

"Όλα Έρωτας" στο Παλλάς

Νατάσα Θεοδωρίδου
Νατάσα Θεοδωρίδου - Κώστας Καραφώτης

Η Νατάσα Θεοδωρίδου ανανεώνει το ραντεβού της μαζί μας στο Παλλάς με την παράσταση "Όλα Έρωτας", τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ. Σε συνέχεια των εμφανίσεών της στον ίδιο χώρο, που ξεπέρασαν τα 15.000 εισιτήρια, η ερμηνεύτρια μας προσκαλεί σε μία ακόμη μουσική γιορτή με τον Κώστα Καραφώτη πάντα στο πλάι της αλλά και τον Στέλιο Διονυσίου. Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, με εκλεκτή καλεσμένη τους την Έλλη Κοκκίνου, ερμηνεύουν όλες τις αγαπημένες επιτυχίες από τις προσωπικές τους δισκογραφίες που τραγουδούν τον έρωτα. 

Η ΚΟΑ σε ένα άκρως "παθιασμένο" ρεπερτόριο

Γεώργιος Μπαλατσινός
Γεώργιος Μπαλατσινός

O διεθνώς αναγνωρισμένος Γεώργιος Μπαλατσινός επιστρέφει στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, με τη Συμφωνία αρ. 9 σε μι ελάσσονα "του Νέου Κόσμου", του πρωτοπόρου Αντονίν Ντβόρζακ, στην οποία ο συνθέτης αποτυπώνει τις εντυπώσεις του από την αμερικανική ήπειρο. Στη συναυλία "Με πάθος", που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, θα ακουστεί ακόμα το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα του Έντβαρντ Γκριγκ, με τη σολιστική συνεισφορά του βιρτουόζου πιανίστα Βασίλη Βαρβαρέσου. Με αφορμή την επέτειο μνήμης εξήντα χρόνων από το θάνατο του Μανώλη Καλομοίρη, η βραδιά θα ξεκινήσει με την εκτέλεση της Συμφωνικής Φαντασίας από την όπερα "Πρωτομάστορας" του μεγάλου συνθέτη, που βασίστηκε στο ομώνυμο δράμα του Νίκου Καζαντζάκη. Πρόκειται για μια ξεχασμένη για χρόνια δημιουργία, έναν εφευρετικό μουσικό διάλογο, του οποίου η εκ νέου ανακάλυψη είναι εξέχουσας ιστορικής σημασίας.

Έρωτας: Στοιχείο ή στοιχειό; 

Τζένη Χατζοπούλου
Τζένη Χατζοπούλου

Ο έρωτας που στοιχειώνει έρχεται στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη" την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, λίγες μόνο ημέρες πριν από τη γιορτή των ερωτευμένων. Η Τζένη Χατζοπούλου στο πιάνο, τη φωνή και τις ενορχηστρώσεις παρουσιάζει στο διαφορετικό ατμοσφαιρικό project της "Haunting Love Songs" τραγούδια γεμάτα συναισθήματα, που λειτουργούν καθαρτικά για την ψυχή. Σε αυτήν τη μουσική διαδρομή θα τη συνοδεύσουν οι αδερφές Λυδία και Ερωφίλη Παναγιωταρέα στο τσέλο και το φλάουτο, αντίστοιχα. Μαζί υπόσχονται να χαρίσουν μια εναλλακτική προσέγγιση σε πολυακουσμένα τραγούδια για την αγάπη και τον έρωτα, με jazz και swing διασκευές.

Στο Ολύμπια είναι ώρα για Jazz!

Athens Big Band

H Athens Big Band  πλαισιωμένη από τους Δημήτρη Τσάκα, Φίλιππο Παππά και Δημήτρη Παπαδόπουλο ετοιμάζει μία μοναδική τζαζ εμπειρία με τους ξεσηκωτικούς ρυθμούς και τις διάσημες μελωδίες του είδους την  Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου. Στη μουσική βραδιά, με τίτλo "Jazz Time", ο ήχος των blues και της παραδοσιακής jazz συναντά ενορχηστρωτές, όπως οι Sammy Nestico, Frank Mantooth, John La Barbera και Michael Abene, σε μία συναυλία με διακεκριμένους καλλιτέχνες της τζαζ ελληνικής σκηνής, γεμάτη swing ενέργεια, εξωτικούς ήχους και λυρισμό.

Περισσότερες πληροφορίες

«Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5, City Link
  • Συναυλίες

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Faust

Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.

Bill Evans & the Vansband All Stars: Τέσσερις παγκοσμίου φήμης μουσικοί δίνουν ραντεβού στο "Αθηνά Live"

Μία ομάδα κορυφαίων μουσικών ετοιμάζονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με μουσικές από τη συνολική τους πορεία και επιρροές από soul, funk, neo-jazz, pop κλπ.