#metrorama a project by athinorama

Ανεφάνη: Ζωντανή μουσική και μεζέδες όπως παλιά

Ακρόπολη

Πορσελάνες τοποθετημένες στην γουστόζική πιατοθήκη, ξύλινες καρέκλες και μαρμάρινα τραπεζάκια μαζί με ένα επιβλητικό τζάκι κάνουν την "Ανεφάνη" να θυμίζει παλιά ταινία του ελληνικού κινηματογράφου. Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι αυτό το γοητευτικό αστικό καφενείο βρίσκεται στο πιο γραφικό σοκάκι όχι μόνο της Πλάκας, αλλά της Αθήνας ολόκληρης: την καρποσταλική οδό Μνησικλέους με τα ανθιστόλιστα σκαλάκια της. Μια ανάσα από το μετρό Ακρόπολης και φωλιασμένο στα ειδυλλιακά Αναφιώτικα αποτελεί δυνατό μαγνήτη τόσο για επισκέπτες όσο και για τους Αθηναίους.

Πολύ σύντομα, το παρεΐστικο αυτό στέκι έχει εξελιχθεί ο αγαπημένος προορισμός για ανόθευτο κέφι και τσιμπολόγημα, όπως παλιά. Με ρεπερτόριο που καλύπτει όλο το φάσμα των νοσταλγικών μελωδιών, οι μουσικοί της "Ανεφάνης" γεμίζουν τις μέρες μας με αγαπημένα τραγούδια (Καθημερινές από τις 7μ.μ., Παρασκευή και Σάββατο από τις 9μ.μ. και Κυριακές από τις 4μ.μ.), δίνοντας στην έξοδό μας χαρακτήρα γιορτής.

Το γεύμα εδώ έχει όλα τα καλά, από τα best-seller παραδοσιακά μεζεδολογήματα μέχρι τις πιο μοντέρνες προτάσεις για πρωινό και brunch πλάι στον προσεγμένο της καφέ, δικαιολογώντας το χαρακτήρα της "Ανεφάνης" ως παραδοσιακό καφενέ. Στη ζεστή ρετρό σάλα πηγαινοέρχονται ασταμάτητα μαμαδίστικες νοστιμιές όπως οι χυλοπίτες με κοτόπουλο, το αρνάκι στη γάστρα και ο κλασικός μουσακάς.

Μάλιστα, η δράση δεν περιορίζεται στο εσωτερικό, αφού τώρα που οι ζέστες σφίγγουν, οι νοστιμιές βγαίνουν σε open air περιβάλλον, στην καλόγουστη ταράτσα με εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, η οποία ολοκληρώνει ακόμη πιο αθηναϊκά τη μουσικογευστική εμπειρία.