#metrorama a project by athinorama

Πιπεριά: Πιπεράτη, μα και θαλασσινή

Κατεχάκη

Παρότι δεν το μαρτυρά το στεριανό της όνομα, η Πιπεριά ψηφίζει εδώ και 22 χρόνια θάλασσα στις παρυφές του Νέου Ψυχικού. Δύο βήματα μονάχα από τη στάση μετρό Κατεχάκη, η θαλασσινής κατεύθυνσης ταβέρνα δημιουργεί το κλίμα για ότι επακολουθήσει ήδη από την ανοιχτόκαρδη σάλα της συνδυάζοντας το ρουστίκ με το μοντέρνο σε ζεστές γωνιές.

Κρατώντας την ολόφρεσκη καθημερινή ψαριά και τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα πάντα στο προσκήνιο, εμπλουτίζει το μενού της καθημερινά, ενώ δεν διστάζει δίπλα σε ντελικάτες fusion γεύσεις να σερβίρει και μεζέδες που σπαρταράνε. Το γιουβέτσι με γαρίδες αρτυμένο με στακοβούτυρο "κοντράρει" στα ίσα τα μύδια με τζίντζερ, σόγια, wasabi, σκόρδο και σησαμέλαιο που ελληνο-ιαπωνίζουν.

Η δυνατή τεχνική ειδικά στο τηγάνι και η εξαιρετική πρώτη ύλη συναντιούνται σε πιάτα με πρωταγωνιστή την ψαριά της ημέρας που φλερτάρει πίσω από την "ανήσυχη" ψαριέρα. Από τα μεγάλα του ατού, τα ωμοφαγικά διαμαντάκια που μοσχοβολούν ιώδιο, με εξέχοντα το ταρτάρ τόνου με lime και αβοκάντο. Το μενού ξεδιπλώνει και πιο comfort προτάσεις σαν την αρωματική από το ούζο γαριδομακαρονάδα και το τρυφερό καλαμάρι που ντύνεται με απαλή σάλτσα pesto.

Πάνω από τριάντα ψαγμένες ετικέτες από εκλεκτό ούζο και τσίπουρο ενορχηστρώνουν το ψαροφαγικό ρεσιτάλ, ενώ το παρών δίνει και μια καλή λίστα από τον ελληνικό κυρίως αμπελώνα. Τέλος τη δική του συμβολή στην γλυκιά επίγευση δίνει το αρκούντως δροσιστικό μιλφέιγ με φύλλο Βηρυτού και κρέμα γιαουρτιού. 

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό, 2106729114
FB: Εστιατόριο Πιπεριά