5o φεστιβάλ "Η κούνια της Λαμπρής"

5o φεστιβάλ "Η κούνια της Λαμπρής"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας Κύθνου "Άγιος Ιγνάτιος" από το 2017 διοργανώνει ένα τετραήμερο Φεστιβάλ αφιερωμένο στη "Κούνια της Λαμπρής" που είναι έθιμο του Πάσχα. Το Φεστιβάλ διεξάγεται στη Χώρα της Κύθνο και κάθε χρόνο έχει και διαφορετική θεματολογία εθίμων. Η ημερομηνία για φέτος είναι 8-10 Μαΐου 2024 με θεματική ενότητα Έθιμα του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Ο σκοπός του Φεστιβάλ είναι να αναδείξει την Κύθνο και τον πολιτιστικό της πλούτο, τα ήθη και τα έθιμά της. Κάθε χρόνο οι καλεσμένοι σύλλογοι και φορείς άπ’ όλη την Ελλάδα έρχονται για να εμπλουτίσουν το τετραήμερο και με τις δικές τους παραδόσεις, τα τραγούδια και τους χορούς. Το Φεστιβάλ έχει διαδραστικό χαρακτήρα αφού, οι παραβρισκόμενοι συμμετέχουν στα δρώμενα παρουσιάζοντας τα έθιμα της περιοχής τους και παρακολουθώντας τα δικά μας.

5o φεστιβάλ

Οι παρουσιάσεις ξεκινούν την Τετάρτη 8 Μαίου με τον Ομιλο Λαίκης Παράδοσης Μεγάρων " Αλκάθους και Καρία" καθώς και τη Χορευτική ομάδα Έρευνα Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Δήμου Σαλαμίνας όπου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και Έθιμα από τα Μέγαρα και τη Σαλαμίνα. Τη σκυτάλη θα πάρει ο Σύλλογος Πραστού, Αγίου Παντελεήμονα και Τσακωνιάς "Πραστος α χώρα νάμου" όπου θα παρουσιάσει το έθιμο του Άη -Γιώργη και τα αερόστατα του Πάσχα. Ακολουθεί το Λύκειο των Ελληνίδων με το Παράρτημα Χαλκίδας παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από τη Κέρκυρα και τέλος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου και έθιμα του Πάσχα και της Πρωτομαγίας.

Πέμπτη 8 Μαΐου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας Κύθνου μαζί με τη χορευτική ομάδα θα αναβιώσουν την Κούνια της Λαμπρης και στη θα αναπαραστήσουν το έθιμο του Μάη. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος έχει ενεργεί δράση απο το 1982,πήρε το όνομά του από τον Άγιο Ιγνάτιο Μαριουπόλεως που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χώρα της Κύθνου, ο σκοπός και το έργο του είναι η διατήρηση της παράδοσης και η διάδοσή της.

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε, να συμμετάσχετε και παρακαλούμε να προωθήσετε την εκδήλωσή μας. Στοιχεία επικοινωνίας Συλλόγου στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας Κύθνου καθώς και στο email politistikoschoras@gmail.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews

Pharmacists for the Future - Τα πρώτα δυο πιστοποιημένα φαρμακεία διεθνώς, του προγράμματος βιωσιμότητας, είναι ελληνικά

Από τον ανεξάρτητο παγκόσμιο φορέα πιστοποίησης "Bureau Veritas" στο πλαίσιο του L’OREAL FOR THE FUTURE - του παγκόσμιου προγράμματος δράσεων του ομίλου L’OREAL - για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση

Το ULTIMATE EXPERIENCE για 7η χρονιά στο ISLAND, από τα Holmes Place!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των 6 πρώτων χρόνων, το all-day event ''The Ultimate Fitness Experience @ Island'', διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για άλλη μια χρονιά, χαρίζοντας σε όλους μια αξέχαστη εμπειρία outdoor fitness, γεμάτη δράση, ένταση, αποσυμπίεση και συγκινήσεις!

Oι δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί της χώρας

Σύμφωνα με τον απολογισμό της Ferryscanner για τo 2023.