Μάγεψαν οι μουσικές του Νίκου Κυπουργού με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΗΠΟΥΡΓΟΣ

"Στα φτερά της πεταλούδας" ταξίδεψε με τις μουσικές του Νίκου Κυπουργού το κοινό στη μοναδική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2023 στην κατάμεστη Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο γεμάτος ευαισθησία και χιούμορ κόσμος του σημαντικού δημιουργού ξεδιπλώθηκε, με τη σκηνοθετική ματιά του Θοδωρή Αμπαζή, μέσα από το υπέροχο διήγημα της Μαρίας Παπαγιάννη, την έξοχη ερμηνεία του ηθοποιού Μανόλη Μαυροματάκη και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλανδρίου, υπό τη μουσική και καλλιτεχνική διεύθυνση του μόνιμου αρχιμουσικού της Κώστα Ιωαννίδη, σε ρόλο μουσικού ξεναγού.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δημιουργίες του Νίκου Κυπουργού, οι οποίες με έναν ιδιαίτερο τρόπο συνδυάζουν τη μουσική ευφυΐα, την ευρηματικότητα και την υψηλή αισθητική, και να καταχειροκροτήσουν όλους τους συντελεστές.

Νίκος Κυπουργός: "Πολύ ευτυχής που συνεργάστηκε με αυτή την υπέροχη μπάντα"

"Βρέθηκε ένας τρόπος να συνδεθούν οι διαφορετικές μουσικές μου από το θέατρο, τις ταινίες και τα αυτόνομα έργα, έτσι ώστε να αναδειχθεί η μουσική μου μέσα από την Ορχήστρα αλλά να αναδειχθεί και ο πλούτος της ορχήστρας μέσα από τα διαφορετικά ήδη μουσικής. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε το υπέροχο κείμενο της Μαρίας που τα συνέδεσε όλα αυτά, ο  σπουδαίος ηθοποιός Μανόλης Μαυροματάκης, ο σπουδαίος φίλος και συνεργάτης Θοδωρής Αμπαζής. Όλοι οι συντελεστές με μια ψυχή πλαισιώσαμε τη συναυλία, που έγινε σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά με πολύ αγάπη", σημείωσε ο δημιουργός Νίκος Κυπουργός και πρόσθεσε:

" Είμαι πολύ ευτυχής που συνεργάστηκα με αυτή την υπέροχη μπάντα και τον υπέροχο Δήμο του Χαλανδρίου. Η χαρά ημών των μουσικών είναι να συναντιόμαστε και να συνυπάρχουμε με μουσικούς τόσο καλούς όπως σε αυτή τη μπάντα, που είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους δήμους της χώρας".

Κώστας Ιωαννίδης: "Ένα όνειρο χρόνων έγινε πραγματικότητα"

Από την πλευρά του ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κώστας Ιωαννίδης, τόνισε: "Είμαι ευτυχής, γιατί με την παράσταση αυτή εκπληρώθηκε ένα όνειρο χρόνων, η Φιλαρμονική του Δήμου να παρουσιάσει σε μια υπέροχη σκηνή, όπως αυτή, τις μοναδικές μουσικές του Νίκου Κυπουργού. Θέλω να ευχαριστήσω το δημιουργό για την τιμή που μας έκανε, με αυτή τη συνεργασία στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη για το έξοδο διήγημα, τον ηθοποιό για Μανόλη Μαυροματάκη για την υπέροχη ερμηνεία του και το σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή για την εξαιρετική συνεργασία.

"Ευχαριστώ το δήμαρχο Χαλανδρίου και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Σέργιο Γκάκα, που  μας βοηθούν να κάνουμε πραγματικότητα ότι ονειρευόμαστε, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό", κατέληξε ο Κώστας Ιωαννίδης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews

Μόδα και μουσική ενώνονται στην νέα καμπάνια TOMMY HILFIGER FALL 2023

H νέα καμπάνια περιλαμβάνει ένα καστ πολλών γενεών από πέντε αυτοδημιούργητες εμβληματικές αμερικανικές οικογένειες με επικεφαλής τους Quincy Jones, SZA, Paloma Elsesser, Amber Valletta και Devon και Steve Aoki.

Η εμπορική συνεργασία με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι το επόμενο βήμα της μπύρας ΝΗΣΟΣ

Αποκλειστική διανομή πανελλαδικά και διεθνώς για όλες τις μπύρες ΝΗΣΟΣ, με μικρή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της τηνιακής μικροζυθοποιίας.

Το Ούζο Πλωμαρίου συνεχίζει το πρόγραμμα διατήρησης και ανάδειξης των παραδοσιακών ξύλινων καϊκιών μας

Συνέχιση δράσεων που συμβάλουν στη διατήρηση της παράδοσης και της ναυτοσύνης μας.