Nobacco: δωρεά στην ομάδα έρευνας και διάσωσης της Anubis Coldcase K9 Team

Nobacco

Η ενίσχυση εθελοντών και δημόσιων οργανισμών πολιτικής προστασίας αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους κεντρικούς άξονες των δράσεων κοινωνικής ευθύνης της NOBACCO. Επεκτείνοντας τις πρωτοβουλίες της - μετά τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση -  στον τομέα της έρευνας και της διάσωσης, η ελληνική εταιρεία προχώρησε στην αγορά και τη δωρεά ερευνητικού και σωστικού εξοπλισμού προς την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Anubis Coldcase K9 Team. 

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στη χώρα μας που ειδικεύεται στον εντοπισμό και τη διάσωση ανθρώπων από φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές) και βιομηχανικά ατυχήματα (εκρήξεις, πτώσεις, συγκρούσεις), αναλαμβάνοντας επιχειρησιακά καθήκοντα ή καθήκοντα εμπειρογνώμονα/πραγματογνώμονα ως συνεργάτης δημόσιων αρχών (δικαστικές αρχές, Ελληνική Αστυνομία) και δομών πολιτικής προστασίας.

Τα κλιμάκια της Anubis αποτελούνται από ειδικούς και επιστήμονες - αναλυτές, ερευνητές, διασώστες, χειριστές σκύλων ανιχνευτών - και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει σε δεκάδες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη χώρα μας. Σωστικό συνεργείο της Anubis K9 Team επρόκειτο να μεταβεί στην Τουρκία μετά τους πρόσφατους σεισμούς αλλά δεν κατέστη εφικτό λόγω διαδικαστικών ζητημάτων.

"Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και ο φονικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία μας υπενθύμισε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο πόσο απαραίτητοι είναι οι ήρωες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και τη διάσωση επιζώντων. Γνωρίζοντας ότι εθελοντές και γενικότερα ιδιώτες διασώστες έχουν επιτυχημένα σταθεί δίπλα στον κρατικό μηχανισμό κατά τη διαχείριση μεγάλων καταστροφών, σκεφθήκαμε να επεκτείνουμε τις δράσεις μας και σε αυτή την κατεύθυνση, υποστηρίζοντας το έργο της Anubis K9 Team. Με την ευχή να τους χρειαζόμαστε όσο λιγότερο γίνεται αλλά, όταν τους χρειαζόμαστε, να είναι εκεί με τα κατάλληλα μέσα, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, για να σώσουν όσες περισσότερες ζωές γίνεται.", δήλωσε ο Αλέξανδρος Μαρκόπουλος, Co-Founder της NOBACCO.  

Η δωρεά της NOBACCO αποτελεί συνέχεια της δωρεάς εξοπλισμού πυρόσβεσης στο Κλιμάκιο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης την περασμένη άνοιξη καθώς και της διάθεσης εσόδων από τις ηλεκτρονικές της πωλήσεις σε ομάδες εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντών πολιτικής προστασίας τον Αύγουστο του 2021.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews

Η dermagenetic διοργάνωσε SKINCARE SPECIAL EVENT αφιερωμένο στην υγεία του δέρματος

Το πρωτοποριακό brand στον κλάδο της ιατρικής αισθητικής, μας έδωσε τις λύσεις που αναζητούσαμε για τη σωστή καθημερινή θεραπεία του δέρματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/03/2023

Η Lidl Official Partner του UEFA EURO 2024ΤΜ

Η συνεργασία ξεκινά φέτος, με την έναρξη των Προκριματικών Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό καθιστά τη Lidl παγκόσμιο συνεργάτη της UEFA τόσο για τα Ευρωπαϊκά Προκριματικά το 2023 και το 2024 όσο και για την τελική διοργάνωση το 2024.

Το ArGOODaki των Goody’s Burger House χάρισε την αγάπη του στο Σωματείο "Ανοιχτή Αγκαλιά" και τα παιδιά των ακριτικών περιοχών

Ενίσχυσε με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό την κινητή μονάδα που υλοποιεί το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου "Υποστηρίζουμε τη Ζωή".