ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ WILD FERMENT

ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ WILD FERMENT

Το σταφύλι προέρχεται αποκλειστικά από τον ορεινό αμπελώνα του Πύργου, και πρόκειται για το αρωματικότερο Ασύρτικο του νησιού. Προσεκτικά διαλεγμένο, για την ωριμότητα και την ποιότητά του, αφού περάσει από μία δωδεκάωρη φάση προζυμωτικής εκχύλισης στους 10οC, απολασπώνεται και οδηγείται σε μικρές ψυχόμενες ΙΝΟΧ δεξαμενές των 1.000lt. και σε καινούργια βαρέλια γαλλικής και αμερικανικής δρυός καθώς και γαλλικής ακακίας των 225lt. Εκεί, αφήνουμε τη θερμοκρασία να ανέβει χωρίς καμία παρέμβαση από μέρους μας. Είναι το σημείο όπου η σύγχρονη τεχνογνωσία παραδίδει τη σκυτάλη στην παραδοσιακή οινοποίηση.

Η αλκοολική ζύμωση ξεκινάει και εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς. Τα στελέχη των ζυμομυκήτων που θα καταφέρουν να επικρατήσουν, είναι εκείνα που τελικά θα καθορίσουν το χαρακτήρα του κρασιού, σε κάθε δεξαμενή και βαρέλι. Με το πέρας της διαδικασίας, επιλέγουμε μόνο τις δεξαμενές και τα βαρέλια που θεωρούμε κατάλληλα.

Αυτή η αβεβαιότητα στην παραγωγή έχει και μία θετική πλευρά: Κάθε χρόνο ανακαλύπτουμε μια νέα διάσταση αυτής της πραγματικά πολυπρόσωπης ποικιλίας.

Μια ιδιαιτερότητα των περισσότερων Ασύρτικων από τη Σαντορίνη είναι ότι, ενώ πρόκειται για λευκά κρασιά, έχουν συμπεριφορά ερυθρών! Το ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment έχει 7-8 χρόνια δυναμικό παλαίωσης. Περάστε το σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα προτού το απολαύσετε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews