"ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ" Η νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου

Πρεμιέρα στην Αθήνα την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στις αίθουσες STUDIO New Star Art Cinema & ΑΝΔΟΡΑ.

'Καθαρτήριο'.

ΣΥΝΟΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Επτά διαφορετικές ιστορίες στη σύγχρονη Ελλάδα. Ιστορίες όπου οι ήρωες τους προσπαθούν να εξαγνιστούν μέσω της αγάπης.

Ένας μοναχός ηγείται μιας πομπής. Ένα κορίτσι διασώζεται από την πορνεία. Δύο κολεγιόπαιδα γίνονται δράστες βίαιων περιστατικών. Ένας ηλικιωμένος πέφτει θύμα μιας αστυνομικού. Ένα ζευγάρι προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του. Μια γυναίκα εκφράζει τον θυμό της σε έναν δημόσιο υπάλληλο. Ένας άνδρας απάγει τον καλύτερο του φίλο. Επτά διαφορετικές ιστορίες για την αγάπη στη σύγχρονη Ελλάδα, από ανθρώπους που την αναζητούν, τη βρίσκουν, τη χάνουν.

Το ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ κλείνει την τριλογία της κρίσης (Γραμμές, Εξορία) του Μαζωμένου. Αφηγείται επτά ιστορίες ακραίας αγάπης, με τους ήρωες τους να επιδιώκουν μέσω αυτής τον... εξαγνισμό. Πρόκειται για ένα σουρεαλιστικό δράμα με στοιχεία μαύρης κωμωδίας.

Σημείωμα του σκηνοθέτη Βασίλη Μαζωμένου

"Καθαρτήριο. Ο τίτλος θυμίζει Μεσαίωνα. Θυμίζει ψυχές, βασανισμό, αιώνιο θάνατο ή αιώνια λύτρωση. Πόσο μακριά αλλά και πόσο κοντά στην εποχή μας. Μια εποχή πανδημίας και διάλυσης του κοινωνικού ιστού. Η ταινία, μέσα από αυτές τις επτά ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο τρόπο, προσπαθεί να δείξει αυτήν την τρέλα που επικρατεί στις μέρες μας, έχοντας όμως μια σταθερά: την αγάπη. Αυτήν την αγάπη αναζητούν όλοι οι ήρωες των ιστοριών, σαν ένα καταφύγιο. Και ακόμα κι αν δεν τους δίνεται ή δεν τους ανήκει πραγματικά, την αρπάζουν όπως ο διψασμένος στην έρημο αρπάζει ένα μπουκάλι για την τελευταία σταγόνα νερού."

ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ
Από την απονομή του Βραβείου Σκηνοθεσίας της Επιτροπής Πανοράματος, του φετινού,
35ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, στον Βασίλη Μαζωμένο, για την ταινία "Καθαρτήριο".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews

Pharmacists for the Future - Τα πρώτα δυο πιστοποιημένα φαρμακεία διεθνώς, του προγράμματος βιωσιμότητας, είναι ελληνικά

Από τον ανεξάρτητο παγκόσμιο φορέα πιστοποίησης "Bureau Veritas" στο πλαίσιο του L’OREAL FOR THE FUTURE - του παγκόσμιου προγράμματος δράσεων του ομίλου L’OREAL - για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Το ULTIMATE EXPERIENCE για 7η χρονιά στο ISLAND, από τα Holmes Place!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των 6 πρώτων χρόνων, το all-day event ''The Ultimate Fitness Experience @ Island'', διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για άλλη μια χρονιά, χαρίζοντας σε όλους μια αξέχαστη εμπειρία outdoor fitness, γεμάτη δράση, ένταση, αποσυμπίεση και συγκινήσεις!

Oι δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί της χώρας

Σύμφωνα με τον απολογισμό της Ferryscanner για τo 2023.