100 χρόνια πρωτοποριακής φροντίδας των πληγών – το εμβληματικό brand Hansaplast, γιορτάζει τα 100στα του γενέθλια.

Η φετινή χρονιά, αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για το Hansaplast και την περιποίηση πληγών, καθώς σηματοδοτεί τα 100στα του γενέθλια.

Hansaplast

Η φετινή χρονιά, αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για το Hansaplast και την περιποίηση πληγών, καθώς σηματοδοτεί τα 100στα του γενέθλια. Τα τελευταία 100 χρόνια, το Hansaplast θεωρείται μια από τις πλέον αξιόπιστες μάρκες επιθεμάτων σε όλον τον κόσμο, δίνοντας σε όλους την δυνατότητα να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες χωρίς περισπασμούς και παρέχοντας στις οικογένειες τους την καλύτερη προστασία από τους τραυματισμούς.  

Από το 1922,  που ιδρύθηκε το brand, ηγείται της παραγωγής και της εξέλιξης πρωτοποριακών και καινοτόμων προϊόντων, που προστατεύουν από τα βακτήρια και ταυτόχρονα στηρίζουν τη βιωσιμότητα. Ωστόσο, η ανάπτυξη του brand, δεν οφείλεται μόνο στην άριστη ποιότητα και στην ποικιλία των προϊόντων του, αλλά και στην εξέλιξή που σημειώνει μέσα στα χρόνια. Κάνοντας μια αναδρομή στα 100 χρόνια πορείας του Hansaplast βλέπουμε πως:

  • σημειώνει αριθμούς ρεκόρ στην ποσότητα των επιθεμάτων που παράγει σε ημερήσια βάση, η οποία ισοδυναμεί με τον πληθυσμό της Ελλάδας (10,089,849 τεμάχια)
  • η ποσότητα που παράγει το μήνα, μπορεί να καλύψει όλους τους κατοίκους του Μεξικού (152 εκατομμύρια τεμάχια)
  • παράγει ποσότητα επιθεμάτων, των οποίων η έκταση σε μέτρα θα μπορούσε να κάνει το γύρο της γης 3.5 φορές (130,300 χλμ)

Τα επιθέματα έχουν διαγράψει μεγάλη πορεία τον τελευταίο αιώνα. Το 1882, ο Carl Paul Beiersdorf, ήταν ο πρώτος που του χορηγήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την παραγωγή επιθεμάτων που καλύπτουν τις πληγές. Το πρωτοποριακό "gutta-percha επίθεμα" έδωσε για πρώτη φορά τη δυνατότητα τοποθέτησης φαρμάκων στην επιφάνεια του δέρματος, με σκοπό να διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, το 1922, ήταν η χρονιά που ξεκίνησαν όλα: τα επιθέματα με ενσωματωμένη γάζα πληγής εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην αγορά με το όνομα Hansaplast.

Από τότε, τα καινοτόμα προϊόντα του brand, εξελίσσονται συνεχώς -  από τα πρώτα,  έτοιμα για χρήση ελαστικά επιθέματα (Hansaplast Elastic) το 1932 και τα πρώτα αδιάβροχα επιθέματα το 1953, μέχρι τα υποαλλεργικά επιθέματα του 1968 και την είσοδο των επιθεμάτων σε μορφή spray το 1976.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει να λανσάρονται το καινοτόμο Hansaplast Ανάπλασης Ουλών (2000) και τα επιθέματα Hansaplast με την ένδειξη της ασπίδας προστασίας (2021), που υπενθυμίζει πως το επίθεμα προστατεύει τις πληγές από το 99% της βρωμιάς και των βακτηρίων. Το Hansaplast, πρόσφατα παρουσίασε το πρώτο του κλιματικά ουδέτερο επίθεμα, το GREEN & PROTECT, το οποίο σχεδιάστηκε για να προσφέρει την ίδια προστασία και επούλωση, αλλά με έναν πιο βιώσιμο τρόπο.

Φροντίδα πέρα από τα επιθέματα

Συμπληρώνοντας τα 100 μας χρόνια στο Hansaplast, γνωρίζουμε πως η προστασία των πληγών πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την προστασία όλων των πτυχών της ζωής των ανθρώπων. Έτσι, ανακοινώσαμε φέτος το στόχο μας, ο οποίος είναι η εκπαίδευση 200,000 παιδιών σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2025, στις πρώτες βοήθειες και στην προστασία των πληγών.

Με την παροχή εκπαίδευσης σε ανθρώπους ανά τον κόσμο για την ορθή φροντίδα των πληγών και κινητοποιώντας τους να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους άλλους, το Hansaplast βοηθά στην πρόληψη των μολύνσεων, που προκαλούνται από καθημερινούς τραυματισμούς και καλύπτει τους ανθρώπους ώστε να απολαμβάνουν τη ζωή τους χωρίς περισπασμούς.

"Τα παιδιά λατρεύουν να είναι δραστήρια και να ζουν την κάθε μέρα σαν μια περιπέτεια, η οποία κάποιες φορές μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα. Όσο μικρός και να είναι ο τραυματισμός, η βρωμιά και τα βακτήρια μπορούν και πάλι να μολύνουν την πληγή. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό η κάθε πληγή να λαμβάνει τη φροντίδα που χρειάζεται και τα παιδιά να γνωρίζουν το πως πρέπει να βοηθούν τον εαυτό τους και τους άλλους." σύμφωνα με την Dr Maike Kuhlmann, Head of Medical and Clinical Affairs της Beiersdorf.

Η φιλοσοφία "καθαρίζω, επουλώνω, προστατεύω", είναι ο απολύτως σωστός τρόπος προσέγγισης, σύμφωνα με την Dr Maike Kuhlmann: "Η ιδανική φροντίδα  τραυμάτων, πρέπει να αποτελείται από 3 βήματα: 1. Καθαρισμός της πληγής από βρωμιές και βακτήρια με ένα σπρέι καθαρισμού πληγών, 2. Επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης με την εφαρμογή της κρέμας επούλωσης πληγών, 3. Προστασία του τραύματος με ένα επίθεμα. Ωστόσο, αν υπάρχει έντονη αιμορραγία η οποία δε σταματά, αν το τραύμα είναι βαθύ ή έχει μεγάλη επιφάνεια, αν η πληγή εμφανίζει σημάδια μόλυνσης, αν υπάρχει κάποιο υπόλειμμα στην πληγή όπως γυαλί, όπως και σε περίπτωση που προκύψει οποιαδήποτε ερώτηση, είναι απαραίτητη η βοήθεια από ειδικό."

Διαδίδοντας τα νέα για τις πρώτες βοήθειες

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού, η έγκαιρη φροντίδα των μικροτραυματισμών που προκύπτουν καθημερινά, είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας απέναντι σε πιθανές μολύνσεις.

Σαν μέρος των εορτασμών για τα 100στα του γενέθλια, το Hansaplast, ξεκινά μία σειρά φιλικών προς τα παιδιά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε οχτώ χώρες σε πρώτη φάση, οι οποίες είναι η Γερμανία, η Ινδονησία, η Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Γαλλία και η Αυστρία. Το Hansaplast συνεργάζεται τοπικά με ειδικούς στις πρώτες βοήθειες, οι οποίοι  διδάσκουν σε παιδιά από 8 έως 14 ετών, βασικές δεξιότητες στις πρώτες βοήθειες, με σκοπό τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης μολύνσεων που προκαλούνται από καθημερινούς μικροτραυματισμούς.

Το Hansaplast υποστηρίζει ότι οι μικροτραυματισμοί δε θα έπρεπε να μπαίνουν εμπόδιο στην καθημερινότητά μας και δεσμεύεται στο να βρίσκει καλύτερους, ασφαλέστερους και ευκολότερους τρόπους φροντίδας των μικροτραυματισμών στο σπίτι, μετατρέποντας τα δάκρυα σε χαμόγελα.  

Για να μάθετε περισσότερα για την κοινωνική αποστολή του Hansaplast, επισκεφτείτε το https://www.hansaplast.gr/articles/health-and-protection/sustainability

#hansaplastgreece #ΣεΚαλύπτουμε #100χρόνιαHansaplast

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews

Το Ούζο Πλωμαρίου αναδεικνύει τα παραδοσιακά ξύλινα καΐκια και την τέχνη τους

Το Ούζο Πλωμαρίου, γνωστό για την αγάπη και τον σεβασμό στην ελληνική παράδοση, συνεχίζει τις δράσεις ανάδειξης και συνέχισης της Ελληνικής κληρονομιάς.

20/07/2022

BOMBAY SAPPHIRE EVENT @SKG : The Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II

Mία ιδιαίτερη βραδιά, αφιερωμένη στους λάτρεις του Negroni διοργάνωσε το Bombay Sapphire premium Gin

CAUDALIE Beauty Elixir Φωτίζει την επιδερμίδα, σταθεροποιεί το μακιγιάζ

Η CAUDALIE επιστρέφει με το ανανεωμένο mist πολλαπλών χρήσεων BEAUTY ELIXIR το απόλυτο must – have, που φωτίζει την επιδερμίδα & σταθεροποιεί το μακιγιάζ.

H DARPHIN ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ INTRAL INNER YOUTH RESCUE SERUM

ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΨΗ ΑΥΡΙΟ

PUPA Coconut Lovers, τα προϊόντα που δεν πρέπει να λείψουν από το beauty νεσεσέρ σου φέτος το καλοκαίρι!

Η νέα limited συλλογή μαυρίσματος της PUPA Coconut Lovers είναι εδώ για να χαρίσει στην επιδερμίδα σου φυσική bronze λάμψη

Ανακάλυψε το STMNT GROOMING GOODS

Ανακάλυψε τη νέα γενιά προϊόντων grooming με την υπογραφή των πρωτοπόρων στο σύγχρονο Barbering.

Η νέα καμπάνια της Λουξ έχει τη γεύση του δικού μας ελληνικού καλοκαιριού!

Το δικό μας καλοκαίρι ξεκινά κι επίσημα με την νέα καμπάνια της Λουξ