
Πάνω από 3.500 κοινού, παθιασμένοι τανγκέρος αλλά και νέοι λάτρεις του είδους, Αθηναίοι και τουρίστες (παρ)ακολούθησαν το λυγμό του μπαντονεόν και χόρεψαν πριν από δύο χρόνια στο προαύλιο του Μουσείου Ακρόπολης.
Κρατώντας ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το κοινό έως τη δεκεμβριάτικη διοργάνωσή του, το φεστιβάλ Tango Acropolis μας προσκαλεί και φέτος το καλοκαίρι, στις 17/7, στο πιο δημοφιλές σύγχρονο τοπόσημο της πόλης για μια ανοιχτή (δωρεάν) βραδιά τάγνκο στη σκιά της Ακρόπολης.
«Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ιδέα της ανθρώπινης ενότητας μέσω της αγκαλιάς του τάνγκο, του χορού που αποτελεί παγκόσμια γλώσσα και πολιτιστική γέφυρα της έκφρασης και της επικοινωνίας. Η προπέρσινη επιτυχία του φεστιβάλ αλλά και γενικότερη η αγάπη του κοινού για το τάνγκο τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλο τον κόσμο, μας έδειξε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη αυτή την αγκαλιά» μας ανέφεραν οι διοργανωτές –και πρωτεργάτες της εξάπλωσης του χορού στην Αθήνα – Λουίς Αλμπέρτο και Έλενα Μέστρε.
Το χορό θα ανοίξουν ζευγάρια που έχουν διακριθεί στον διαγωνισμό του Tango Acropolis, ενώ όλοι είστε προσκεκλημένοι να ξεδιπλώσετε τις φιγούρες σας στη γυάλινη… πίστα στους ρυθμούς γνωστών μελωδιών των μετρ του είδους Πιατσόλα, Πουλιέσε, Ντονάτο και όχι μόνο.
Τη μουσική θα ερμηνεύει ζωντανά η ορχήστρα του συνθέτη Μάριου Στρόφαλη, τον οποίο το φεστιβάλ τιμά για την πολυετή προσφορά του στο τάνγκο.
Φορέστε λοιπόν άνετα παπούτσια για χορό και ραντεβού νωρίς στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου γιατί η εμπειρία έχει δείξει ότι σ’ αυτό το ραντεβού δεν πέφτει καρφίτσα. Η εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής, θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 11.45 μ.μ.