Μπέζος Γιάννης
2025
Οι βλαβερές συνέπειες του γάμου (Γελώντας με τον Τσέχωφ)
Τρία αριστουργηματικά κωμικά μονόπρακτα του Αντόν Τσέχοφ -«Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού», «Η αρκούδα» και «Η πρόταση γάμου»- ενώνονται σ’ ένα απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο μεγάλου συγγραφέα, γεμάτο παρεξηγήσεις, συγκρούσεις, ανατροπές, ευφυές χιούμορ και καυστική κοινωνική σάτιρα.
2024
Το Σχολείο των Γυναικών
Στην καταιγιστική κωμωδία - σταθμό του παγκόσμιου ρεπερτορίου για τη γυναικεία χειραφέτηση, που καυτηριάζει το πατριαρχικό καθεστώς της εποχής με όχημα τον έρωτα, ο ώριμος επίδοξος εραστής Αρνόλφος έρχεται αντιμέτωπος με τον νεότερο ανταγωνιστή του για τα μάτια της Αγνής. Ο Αρνόλφος θέλει να απολαύσει τη συζυγική ευτυχία, αλλά τον κατατρέχει ο φόβος της απιστίας. Γι’ αυτό επιλέγει ένα κορίτσι φτωχής οικογένειας, την τετράχρονη Αγνή και την αναθρέφει μακριά από τον κόσμο, ώστε να παραμείνει αφελής, υπάκουη και άρα πιστή σύζυγος. Αφού την κλείνει τα πρώτα της χρόνια σε μοναστήρι, την κρατά στη συνέχεια απομονωμένη σε ένα σπίτι κοντά του, με δυο υπηρέτες να τη φυλούν σαν κέρβεροι. Τα χρόνια περνούν και φτάνει η ώρα που ο Αρνόλφος περίμενε με ανυπομονησία: να κάνει επιτέλους την Αγνή γυναίκα του. Η ζωή, όμως, έχει άλλα σχέδια.
2022
Οικόπεδα με θέα
Τέσσερις απελπισμένοι κτηματομεσίτες ανταγωνίζονται χωρίς ηθικούς φραγμούς για τις περισσότερες πωλήσεις και παράλληλα για την εκπλήρωση του δικού τους αμερικανικού ονείρου.
2018
Υπάρχει και φιλότιμο
Η ινκόγκνιτο επίσκεψη ενός υπουργού σε ένα χωριουδάκι της ελληνικής επαρχίας σε συνδυασμό με ένα τροχαίο γίνονται η αιτία να αποκαλυφθούν οι απάτες των συνεργατών του.
2016
Ας ερχόσουν για λίγο
Η παράσταση ανθολογεί στιγμές από τη ζωή του συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου
2014
Ένας ήρωας με παντόφλες
Η κουτοπονηριά και η ισοπέδωση των ηθικών αξιών με σκοπό το κέρδος, σε ένα διαχρονικό έργο, που γράφτηκε στον Εμφύλιο κι έγινε γνωστό από την κινηματογραφική εκδοχή του 1958
Μια Ελλάδα θέατρο
Ένας περιπλανώμενος θίασος ταξιδεύει στην Ελλάδα και ξετυλίγει πτυχές από την ιστορία αλλά και τη ζωή των ανθρώπων σε μια νοσταλγική παράσταση-φόρος τιμής στους περιπλανώμενους θεατρίνους
2013
Αντιγόνη
Ο γνωστός μύθος της Αντιγόνης του Σοφοκλή ιδωμένος μέσα από το πρίσμα του ρεαλισμού και της ψυχολογίας.
Ο φιλάργυρος
Μια απίθανη πινακοθήκη χαρακτήρων από τον Γάλλο μετρ του είδους, με καυστικά σχόλια για την παθολογική περίπτωση του φιλάργυρου.
2012
Απατεώνες και τζέντλεμεν
Οι κωμικοτραγικές περιπέτειες δύο απατεώνων σε ένα εντυπωσιακό, προσεγμένο αλλά άνισο μιούζικαλ υπερθέαμα, όπου επαύλεις, αμαξοστοιχίες και αεροδρόμια στήνονται στη σκηνή, τραγούδια και χορευτικά πλημμυρίζουν τη δράση, με τους Φιλιππίδη-Παπουτσάκη να κλέβουν την παράσταση
2010
Η ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ
Η ιστορία του αυταρχικού Αντωνάκη και της Ελενίτσας, γνωστή κι από την κινηματογραφική εκδοχή του '60 με τους Γ. Κωνσταντίνου-Μ. Κοντού, σε μια παραγωγή αξιώσεων με καλές ερμηνείες, έξοχα τραγούδια και άρωμα εποχής
2009
Η ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ
Η πάμπλουτη Επιφάνεια Σατράπη ντι Πάρεργα το γένος Μιλιόνι εγκαταλείπει τον μποξέρ σύζυγό της και τον εραστή της κι ερωτεύεται έναν ιδεαλιστή γιατρό, προστάτη των φτωχών, με τον οποίο αποφασίζουν να μπουν σε αμοιβαία δοκιμασία για ν' ανακαλύψουν αν ταιριάζουν ο ένας με τον άλλον.
ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ
Η ζωή ενός γκέι ζευγαριού κινείται ανάμεσα στη φαντασμαγορία του καμπαρέ και την οικογενειακή ρουτίνα, η οποία κλονίζεται όταν ο γιος του ενός ετοιμάζεται να παντρευτεί και η οικογένεια της νύφης εισβάλλει απρόσμενα στη ζωή τους
2007
ΤΑ ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ
Γκροτέσκ αλληγορική διακωμώδηση των ηθών της νεοσύστατης μικροαστικής τάξης στη Ρωσία του 19ου αιώνα. Η κωμωδία εκτυλίσσεται γύρω από το δράμα του δειλού αυλικού Ποτκαλιόσιν, τον οποίο φίλοι και εχθροί προσπαθούν να παντρολογήσουν.