O ασταμάτητος Γιώργος Λάνθιμος στην αμερικανική τηλεόραση!

Ο Έλληνας δημιουργός αναλαμβάνει τα ηνία τηλεοπτικής σειράς με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φάρελ.

O ασταμάτητος Γιώργος Λάνθιμος στην αμερικανική τηλεόραση!

Τίποτα δε σταματά το Γιώργο Λάνθιμο που βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία. Η παγκόσμια επιτυχία του «Αστακού», με επίστεγασμα την υποψηφιότητα στα πρόσφατα Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερου σεναρίου μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, τον οδηγεί μέχρι τα Amazon Studios για τη δημιουργία τηλεοπτικής σειράς με πρωταγωνιστή –ποιον άλλον;- τον Κόλιν Φάρελ.

Η Amazon κινείται επιθετικά στα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πεδία, υπογράφοντας μανιωδώς δουλειές για κορυφαίους σκηνοθέτες, αναφέροντας ενδεικτικά τον Γούντι Άλεν ο οποίος πριν μερικούς μήνες ολοκλήρωσε την πρώτη του τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Crisis in Six Scenes».

Ο κλήρος λοιπόν πέφτει και στο Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος αναλαμβάνει να γυρίσει την ιστορία του αντισυνταγματάρχη Όλιβερ Νορθ, που θα υποδυθεί ο Κόλιν Φάρελ (σχεδόν μόνιμος συνεργάτης του σκηνοθέτη). Ο Νορθ, είχε προκαλέσει αξέχαστο σκάνδαλο παραδεχόμενος στο αμερικανικό Κογκρέσο πως δρούσε ως μεσάζοντας μεταξύ κυβέρνησης και Ιράν, πουλώντας όπλα στους τελευταίους ώστε με τα κέρδη να χρηματοδοτείται η αντιπολίτευση στη Νικαράγουα.

Ο Λάνθιμος προετοιμάζει ασταμάτητα νέα πρότζεκτ, με το «The Killing of a Sacred Deer» να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το «The Favourite» να είναι η επόμενη μεγάλου μήκους που περιμένει να γυριστεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

3 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε στο Netflix

Ο δημιουργός του "Peaky Blinders", Στίβεν Νάιτ, ο Τζουντ Λο και η Τόνι Κολέτ έρχονται στις οθόνες μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
11/09/2025

Απόψε (11/9) στην TV: μία ρομαντική κομεντί

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας ερωτεύεται απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Η εξωφρενική περίπτωση του Τσάρλι Σιν

Ο αμφιλεγόμενος ηθοποιός μιλάει για το παρελθόν του στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, "aka Charlie Sheen". Και σίγουρα θα έχει πολλά να πει.

Το "House of Guiness" μας υπόσχεται ζεστό, οικογενειακό δράμα (trailer)

Η νέα σειρά του Netflix μας μεταφέρει στο ταραχώδες Δουβλίνο του 1868.

Τοπ ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Παλιά αγαπημένα και νέες κινηματογραφικές επιλογές έρχονται στην πλατφόρμα.

Σάρωσε σε τηλεθέαση το Λιθουανία-Ελλάδα για το Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ απογείωσε το μέσο μερίδιο τηλεθέασης για την ΕΡΤ1.

Οι καλύτερες σειρές που βλέπουμε αυτή τη στιγμή

Αυτές είναι οι παραγωγές που θέλεις να βάλεις στη watchlist σου για τις επόμενες μέρες.