«He Named Me Malala»: Έμπνευση ζωής με Νόμπελ

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Malala Yousafzai θα προβληθεί στο National Geographic Channel και το FOX Life, καθώς και στο Μέγαρο.

«He Named Me Malala»: Έμπνευση ζωής με Νόμπελ

Ο ντοκιμενταρίστας Davis Guggenheim, βραβευμένος με Όσκαρ για το οικολογικό «Μία Ενοχλητική Αλήθεια», έχει δύο κόρες. Το ερώτημα που τον βασάνιζε είναι πώς θα μπορούσε να τις βοηθήσει να επιβιώσουν σ’ αυτό τον περίπλοκο κόσμο. Μέχρι που αποφάσισε να αφηγηθεί την ιστορία της Malala Yousafzai στο ντοκιμαντέρ «He Named me Malala».

Η ιστορία της Malala ξεκινάει το 2009, όταν η δωδεκάχρονη τότε Πακιστανή κοπέλα ξεκίνησε να γράφει ανώνυμα ένα blog για ένα παράρτημα του BBC World Service, όπου περιέγραφε τις προσπάθειες των Ταλιμπάν να εμποδίσουν την εκπαίδευση και τα δικαιώματα των γυναικών στην περιοχή της. Ένα χρόνο μετά, η φωνή της Malala είχε αρχίσει να ακούγεται στα διεθνή μέσα. Τον Οκτώβριο του 2012, η Malala επιβιβάστηκε στο σχολικό λεωφορείο, όπου ένας Ταλιμπάν την πυροβόλησε τρεις φορές αφήνοντάς τη σε κρίσιμη κατάσταση. Η απόπειρα δολοφονίας έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας ένα κύμα αντιδράσεων υποστήριξης που κατέληξε στην απονομή (εξ ημισείας) του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 2014, για τους αγώνες της μικρής ενάντια στην καταπίεση των παιδιών και υπέρ του δικαιώματός τους στην εκπαίδευση.

«He Named Me Malala»: Έμπνευση ζωής με Νόμπελ - εικόνα 1
©2015 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Ο Guggenheim επιλέχθηκε από την οικογένεια της Malala για να αφηγηθεί αυτήν τη συναρπαστική ιστορία κι αποφάσισε να δείξει δύο όψεις της: η Malala είναι μεν ένα κορίτσι με έντονη ακτιβιστική δράση και διεθνή αναγνώριση, που έγινε το νεαρότερο άτομο που τιμήθηκε με Νόμπελ, αλλά και μέλος μιας οικογένειας με συνηθισμένη καθημερινότητα. Γι’ αυτήν τη δεύτερη πλευρά, ο Guggenheim αναφέρει: «Πολλοί άνθρωποι θα σκέφτονται ότι η Μαλάλα είναι τόσο απίστευτη ώστε δεν θα μπορούσαν να της μοιάσουν. Γι’ αυτό με ενδιέφερε να δείξω ότι είναι απλώς μία έφηβη κοπέλα με τις ίδιες ελπίδες, επιθυμίες, όνειρα και αδυναμίες με τις συνομήλικές της».

Το ντοκιμαντέρ «He Named Me Malala» θα προβληθεί την Κυριακή 6/3 στις 21:00, στο National Geographic Channel και στο FOX Life (μέσω όλων των συνδρομητικών πλατφορμών). Σε συνεργασία με το CineDoc, το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Τρίτη 8/3 στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 17:30 την ίδια μέρα, ή με συμμετοχή στο διαγωνισμό του National Geographic Channel στο Facebook. Δείτε το trailer:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.