Καλοκαίρι στην εναλλακτική θερινή σκηνή του "Ελληνικού Κόσμου"

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» επανέρχεται για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και παιχνίδι.

παιδί ©iStock.com

Το πάρτι του καλοκαιριού είναι στον "Ελληνικό Κόσμο", που φέτος το καλοκαίρι γιορτάζει τα 20 χρόνια της Θόλου, του θεάτρου εικονικής πραγματικότητας και σας προσκαλεί να περάσετε αξέχαστα.

Το "Καλοκαίρι στην Πόλη" μεταμορφώνεται σε μια μεγάλη ξεχωριστή γιορτή φαντασίας, γνώσης και δημιουργίας. Σ' αυτή τη γιορτή οι καλεσμένοι δεν είναι συνηθισμένοι: θεοί, ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, επιστήμονες και καλλιτέχνες κάνουν την εμφάνιση τους. Μύθος και πραγματικότητα ενώνονται, δημιουργώντας μια εμπειρία που συναρπάζει!

Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε από τα νησιά Γκαλαπάγκος έως το διάστημα και από την εποχή των δεινοσαύρων έως τον "Χρυσό Αιώνα" του Περικλή; Να συναντήσουμε ολύμπιους θεούς, αγαπημένους μυθικούς ήρωες, σπουδαίους επιστήμονες και εμπνευσμένους καλλιτέχνες; Να διασκεδάσουμε και να δημιουργήσουμε μαζί τους;

Γιατί όταν η Θόλος του "Ελληνικού Κόσμου" γιορτάζει , η πόλη γεμίζει χαρά και χαμόγελα και το καλοκαίρι γίνεται το πιο ξεχωριστό "Καλοκαίρι στην Πόλη"!

Ημερομηνίες:

  • 22/6-26/6/26: Α’ θεματική
  • 29/6-03/7/26: Β’ θεματική
  • 06/7-10/7/26: Α’ θεματική
  • 24/8-28/8/26: Α’ θεματική
  • 31/8-04/9/26: Β’ θεματική

Α’ θεματική: Γιορτάζουμε με καλεσμένους Θεούς και ήρωες της ελληνικής μυθολογίας.
Β’ θεματική: Γιορτάζουμε με καλεσμένους επιστήμονες και καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και είναι σχεδιασμένο από το έμπειρο τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME. Υλοποιείται στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" και θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στην Αθήνα. Για πέντε ημέρες, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: προβολές στη "Θόλο", κατασκευές, κινητικά παιχνίδια και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους.

Ημερήσιο πρόγραμμα

08:00 - 09:00: Άφιξη στον "Ελληνικό Κόσμο".
09:00 - 10:30: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες.
10:30 - 11:00: Δεκατιανό (παρέχεται).
11:00 - 13:30: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες.
13:30 - 14:00: Μεσημεριανό (δεν παρέχεται).
14:00 - 15:00: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες.
15:00 - 16:00: Αναχώρηση παιδιών και προαιρετική φύλαξη έως 16:00.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Τα στενά παπούτσια" της Ζωρζ Σαρή επιστρέφουν στην Αττική για λίγες ακόμη παραστάσεις

Η αγαπημένη ιστορία της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας από τη Ζωρζ Σαρή συνεχίζει το ταξίδι της και συναντά ξανά το αθηναϊκό κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/08/2026

Η "Μωβ ομπρέλα" της Άλκης Ζέη πετάει ξανά: Η παράσταση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Η αγαπημένη ιστορία της Άλκης Ζέη επιστρέφει στο θέατρο Πορεία ανανεωμένη τον Οκτώβριο, για ένα ταξίδι γεμάτο φαντασία, συγκίνηση και… λίγη μαγεία.

"Καλοκαίρι στην πόλη" με κατασκήνωση στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Σε αυτή τη γιορτή οι καλεσμένοι δεν είναι συνηθισμένοι: θεοί και ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, επιστήμονες και καλλιτέχνες κάνουν την εμφάνιση τους.

Ένα δωρεάν κινηματογραφικό διήμερο παρέα με τον Δελφινομικρούλη

Είσοδος ελεύθερη, animation για μικρούς (και μεγάλους)... Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να περάσει ένα ευχάριστο βράδυ;

Καλοκαίρι με τον θρυλικό "Οδυσσεβάχ" της Ξένιας Καλογεροπούλου

Η μουσική του Διονύση Σαββόπουλου συνοδεύει μελωδικά το ταξίδι του Οδυσσεβάχ, σε μία από τις πιο συναρπαστικές παιδικές θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού.

Πού βλέπουμε το "Ψηλά στον Ουρανό" με δωρεάν είσοδο

Είσοδος ελεύθερη, animation για μικρούς και μεγάλους... Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να περάσει ένα όμορφο βράδυ;

Τα παιδιά τραγουδούν στην Παιδική Χορωδία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης

Μέσα από εβδομαδιαίες πρόβες τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κόσμο του ομαδικού τραγουδιού σε ένα δημιουργικό και φιλικό περιβάλλον.