Καλοκαίρι στον "Ελληνικό Κόσμο" με εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάλογα με την ηλικία τους.

κατασκηνωση ελληνικος κοσμος

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (IME), με εικοσαετή και πλέον εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα, υλοποιεί και φέτος το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Καλοκαίρι στην πόλη", για τέσσερα δεκαήμερα.

Το Α’ Δεκαήμερο ξεκινάει τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024. Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και είναι σχεδιασμένο από το έμπειρο τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME. Υλοποιείται στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του "Ελληνικού Κόσμου" και θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στην Αθήνα. Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και είναι σχεδιασμένο από το έμπειρο τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME. Υλοποιείται στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του "Ελληνικού Κόσμου" και θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στην Αθήνα.

Για δέκα ολόκληρες ημέρες, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: εκθέσεις, προβολές στο "Θόλο", το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", κατασκευές, κινητικά παιχνίδια και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης, παρέχεται σίτιση (πρόγευμα και γεύμα) που συνδυάζει ισορροπημένα όλες τις ομάδες τροφών με φαγητά που είναι ευχάριστα για τα παιδιά. 

Καλοκαίρι στον Ελληνικό Κόσμο

Οι θεοί του Ολύμπου διοργανώνουν τη δική τους Ολυμπιάδα

Οι θεοί του Ολύμπου ενώνουν τις δυνάμεις τους και αποφασίζουν να διοργανώσουν τη δική τους "Ολυμπιάδα", γεμάτη αγώνες γνώσης, γεύσης, τέχνης, μουσικής και αθλητισμού. 

Εργαστήρια μεσημεριανής ζώνης 

Θεατρικό εργαστήρι

Μέσα από μια σειρά παιχνιδιών τα παιδιά θα ενδυναμώσουνε δεξιότητες, όπως η ομαδικότητα και η εμπιστοσύνη και θα μάθουνε για τον αυτοσχεδιασμό και το storytelling. Θα δημιουργήσουν χαρακτήρες, θα γνωρίσουν το σώμα τους και τη φωνή τους.

Το θεατρικό παιχνίδι βοηθάει το παιδί:

 • να βελτιώσει την επικοινωνία του με τους φίλους του, την οικογένειά του κ.λπ.
 • να μάθει πώς να συνυπάρχει και να είναι μέλος μιας ομάδας.
 • να προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις.
 • να εκφράζεται σωματικά και ψυχολογικά.
 • να αποκτήσει νέες εμπειρίες. 
 • να είναι ήρεμο και γαλήνιο.
 • να μοιραστεί διάφορα θέματα που το απασχολούν και δεν μπορεί να τα εκφράσει με τα λόγια.
 • να ευαισθητοποιηθεί για περισσότερα θέματα "μπαίνοντας" στη θέση διαφορετικών ρόλων.

Υπεύθυνος Εργαστήριου, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τσουμπάρης.

Αθλητικό παιχνίδι

Το Αθλητικό Παιχνίδι προσφέρει στα παιδιά πολλά οφέλη και τα βοηθάει: 

 • να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.
 • να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, όπως η επικοινωνία, η ομαδικότητα και η συνεργασία μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια.
 • να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους. 
 • να διασκεδάσουν, να απολαύσουν και να χαρούν ένα γεμάτο με ενέργεια καλοκαίρι.

Υπεύθυνος Εργαστήριου, ο γυμναστής Δημήτρης Γιοβανέλης.

Για κρατήσεις θέσεων στο Τ. 212 254 0000 και στο email: reservations@hellenic-cosmos.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί